Stadswandeling Gouda

Bier, turf, kaas, kaarsen en…. Gouda is in de 16e eeuw het knooppunt van de Nederlandsche waterwegen. Tegen deze achtergrond speelt zich een ramp, een mysterie af.

Beleef een Storytrail

Deze stadsvoorstelling laat je de inwoners van eeuwen terug ontmoeten. Je zit er middenin, krijgt het uit de eerste hand te horen en zo levendig dat je het nooit meer vergeet. Ga samen op avontuur.

 • 5-sterren_mini

  wat een geweldige man met een geweldige stem en uitstraling! Hij wist op een heel speciale manier iedereen te boeien. Ook zang en een heerlijke Utrechtse Balie-kluiver ontbraken niet. Sommige van onze gasten gaf het een 'Charles Dickens' gevoel, anderen vonden het hele avontuur iets van 'Harry Potter' weg hebben. Kortom het was uitstekend. Complimenten!" .

  Familie van Bunnink
 • Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

  Marjolein Rooijmans - Utrecht
 • Echt een leuke familiedag gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.

  Mw. I. Huinink - Utrecht
 • Heel anders dan een gewone stadswandeling

  VVV Amersfoort
 • 5-sterren_mini

  Het was een geslaagd uitje!!!

  Zilveren Kruis Achmea
 • 4.5sterren Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend. Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.
  Mevr. v.d. Kooy
 • Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

 • 5-sterren_mini

  "Origineel idee en weer eens wat anders dan een ‘gewone’ rondleiding door een stad. Erg leuke avond gehad en zo Utrecht op een heel andere en van een heel andere kant leren kennen!"

  Mw. C. Westeneng
 • 4.5sterren Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.
  Dijkstra Vereenigde B.V. Lelystad
 • 5sterren We hebben genoten van de story trail in Leiden. Het was geweldig, alle ladies waren enthousiast over de verteller. Daarvoor hartelijk dank! We zullen het doorvertellen.
   
  Annechien van Thuijl
 • 5-sterren_mini

  Wij vonden het heel erg leuk. Goed georganiseerd en heel leuk uitgevoerd door kleine Kobus! We vonden het super. BEDANKT KOBUS!

  Saskia Gouw, Zevenhuizen
 • 4.5sterren Iedereen vond het erg leuk, en we hebben stukje Utrecht gezien dat nog niemand had gezien. Alles was ook goed verzorgd van lunch t/m afsluiting.Hierbij onze hartelijke dank.Verder was het een geslaagde dag.  
  c.v.de heiknuuters Karin Teunissen
 • 5-sterren_mini

  Weer eens iets anders dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.

  Mw. M. de Mooij - FloraHolland - Rijnsburg
 • 4.5sterren Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin de storytrail gedaan en het was echt superleuk, we hebben ons echt supergoed vermaakt.

  Patricia Feiken, VVV Groepsreserveringen Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Via deze weg willen we jullie bedanken voor het voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de storytrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse! Ook het aansluitende diner in Scarlatti paste qua ambiance in het geheel. De locatie en het eten waren voortreffelijk. We hebben zelfs het recept van de soep mogen ontvangen van de kok aldaar." Nogmaals klasse voor het organiseren!

  Andy, Business Unit Manager, 4K+
 • 5-sterren_mini

  Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.

 • 4.5sterren We willen hierbij even laten weten dat we vrijdag een ontzettend leuke dag gehad: mede dankzij Stadsavonturen. Terwijl de familie nog niets vermoedend lekker aan de hapjes zat in de Reünie, maakte Brot precies op het afgesproken tijdstip zijn entree. Iedereen stond maar snel braaf op! Wij en de familie gingen op in zijn meeslepende manier van vertellen en zingen. Het gaf precies het informele sfeertje wat ons voor ogen stond. Bedankt!

  Rik en Patricia - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Het sprak ons aan om op een aparte manier stukjes van Utrecht te zien die je nooit tegenkomt als je in de stad loopt. Het betrof een bedrijfsuitje en iedereen was heel erg tevreden. De verhalen waren interessant en heel leuk. De acteur bracht het allemaal op een heel bijzondere manier over. We hebben veel regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lof van al mijn collega's.

  Mw. J. A. v.d. Klashorst - Het Vierde Huis -Utrecht
 • 5-sterren_mini Iedereen was erg positief over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.

  Met vriendelijk groet

  Annelies Rijsdijk Waalgroep - Vlaardingen
 • 5-sterren_mini

  Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een storytrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.

  Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen
 • 4.5sterren Ter gelegenheid van mijn verjaardag een Storytrail geboekt met Godefridus in Utrecht. Ik wil hiermee even laten weten dat we er van genoten hebben! Een echte verteller, die met zijn beeldende verhalen mijn gezelschap en mij twee uur lang wist te boeien. Hulde!
  Annet Smitskamp - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Onze verhalenverteller: wat een geweldige man met een geweldige stem en uitstraling! Hij wist op een heel speciale manier iedereen te boeien. Ook zang en een heerlijke Utrechtse Balie-kluiver ontbraken niet. Sommige van onze gasten gaf het een 'Charles Dickens' gevoel, anderen vonden het hele avontuur iets van 'Harry Potter' weg hebben. Kortom het was uitstekend. Complimenten!

  Familie van Bunnink
 • 4.5sterren Wij hingen aan zijn lippen! Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!
  J Overduin - Roelofarendsveen
 • 5-sterren_mini

  Het leek me een leuke manier om een stadswandeling te maken. Met een gids hoor je wel veel, maar blijft het toch vaak bij vertellen i.p.v. een vertelling... Onze groep was heel enthousiast; erg leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het had voor ons zelfs nog wel een uurtje -of 2- extra mogen duren zodat we nog wat meer van de binnenstad zouden kunnen zien.

  Mw. I. du Clou - Zoetermeer
 • 4.5sterren Leuke combinatie van geschiedenis in vertelvorm en toneel Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamelijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!
  Dhr. Blansjaar - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Wij zijn echte Leidenaren, ik woon hier al m’n hele leven, maar door zo’n wandeling zie ik weer allemaal nieuwe dingen die me nooit eerder waren opgevallen. En die gids! Het leek wel of hij echt uit die tijd komt

  Rie en Astrid Berger
 • 4.5sterren Het was erg leuk. Het leek ons leuk voor ons bedrijfsuitje. Het grote voordeel was dat het al donker werd en daardoor kreeg het verhaal een extra dimensie, het lopen door de stad met de mooie lantaarns. Het is ook mooi om te zien wat de verhalenverteller in de groep teweegbracht.
  Mw. Kruse - Oegstgeest
 • 4.5sterren Uitmuntend. In vergelijking met een VVV wandeling is dit prijzig, maar je kunt het niet vergelijken, want dit is veel leuker. We hebben er allemaal van genoten, zowel jong als oud.
  A. van Tol - Katwijk aan Zee
 • 4.5sterrenIk wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!
  Akkelien de Vries - Varsity 124
 • 5-sterren_mini

  Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!

  Hako Bouw - Montfoort
 • 4.5sterren

  Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.

  Mw. J. van Gurp - Utrecht
 • 4.5sterren Vanwege onze aankomende verhuizing naar Rijnsweerd, werd mij gevraagd een personeelsdag te organiseren in en rond Utrecht. Omdat ik totaal niet bekend ben in Utrecht leek mij het verstandiger om de organisatie van een deel van het programma uit handen te geven. Uit alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen en mijn eigen belevenis, mag ik, mede namens mijn collega's, wel opmaken dat het een zeer geslaagde dag was. En zeker voor herhaling vatbaar.

  Mw. J. Plug - GTI Grote Projecten BV
 • 4.5sterren De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

  Dhr. E. Grotenhuis - Utrecht Toerisme en Recreatie
 • 5-sterren_mini

  Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.

  Mw. Melis - St. Oedenrode
 • 5-sterren_mini

  Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.

  Mw. Kuijten - Veldhoven
 • 5-sterren_mini

  We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

  Dhr. Ras - Oegstgeest
 • 5-sterren_mini

  Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.

  Mw. van der Staal - Voorhout
 • 5-sterren_mini

  ik woon hier al m’n hele leven, maar door zo’n wandeling zie ik weer allemaal nieuwe dingen die me nooit eerder waren opgevallen. En die gids! Het leek wel of hij echt uit die tijd komt”.
  Rie en Astrid Berger
  .

 • 5-sterren_mini

  Via deze weg willen we jullie bedanken voor het voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de storytrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse!
  Ook het aansluitende diner in Scarlatti paste qua ambiance in het geheel. De locatie en het eten waren voortreffelijk. We hebben zelfs het recept van de soep mogen ontvangen van de kok aldaar."
  Nogmaals klasse voor het organiseren!
  Andy, Business Unit Manager, 4K+
  .

 • 5-sterren_mini

  Origineel idee en weer eens wat anders dan een ‘gewone’ rondleiding door een stad. Erg leuke avond gehad en zo Utrecht op een heel andere en van een heel andere kant leren kennen!”
  Mw. C. Westeneng
  .
 • 5-sterren_mini

  Met je ogen dicht (wat hij ons verzocht te doen) waande je je daadwerkelijk in het oude historische Utrecht. Het aannemen van een personage uit die tijd was geweldig en iedereen ging er ook in mee. Het is de meest boeiende manier om door de stad heen te gaan, de historie te voelen en je fantasie te laten prikkelen."
  Mevr. M. Braun
  Stichting Wolderwelzijn
  .
 • 5-sterren_mini

  gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.
  Mw. I. Huinink - Utrecht
  .

 • 5-sterren_mini

  iets anders mee te maken dan gewoon een stadswandeling met gids. Verrassed, afvragend of er een kern van waarheid in het verhaal zit, bijzonder leuk, stevige stap erin zetten, al met al een hele leuke verrassende wandeling."
  Mw. W. Theunissen
  Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer
  en Voedselkwaliteit.
  .

 • 5-sterren_mini

  Graag willen wij u laten weten dat wij gisteravond hebben genoten van de theatrale stadswandeling met een van uw meestervertellers!  Wij zijn op heel bijzondere plekken geweest rondom de Dom en waren allemaal in de greep van de verteller (wat een prachtstem) die ons een heel boeiende wandeling heeft bezorgd in het mistige en koude Utrecht, heel knap voor een groep van 40 personen. Later aan tafel heb ik alleen maar heel positieve reacties gekregen op deze originele activiteit, iedereen was vol lof en bewondering! U mag deze complimenten (nogmaals) aan deze acteur overbrengen, graag zelfs!
  Met vriendelijke groet,
  Janneke van Bogerijen
  Office Manager, Itude ICT Connaisseurs B.V.
 • 5-sterren_mini

  verhuizing naar Rijnsweerd, werd mij gevraagd een personeelsdag te organiseren in en rond Utrecht. Omdat ik totaal niet bekend ben in Utrecht leek mij het verstandiger om de organisatie van een deel van het programma uit handen te geven. Uit alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen en mijn eigen belevenis, mag ik, mede namens mijn collega's, wel opmaken dat het een zeer geslaagde dag was. En zeker voor herhaling vatbaar.
  Mw. J. Plug - GTI Grote Projecten BV

 • 5-sterren_mini

  Wij vonden het heel erg leuk. Goed georganiseerd en heel leuk uitgevoerd door kleine Kobus! We vonden het super. BEDANKT KOBUS!
  Saskia Gouw, Zevenhuizen

 • 5-sterren_mini

  om op een aparte manier stukjes van Utrecht te zien die je nooit tegenkomt als je in de stad loopt. Het betrof een bedrijfsuitje en iedereen was heel erg tevreden. De verhalen waren interessant en heel leuk. De acteur bracht het allemaal op een heel bijzondere manier over. We hebben veel regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lof van al mijn collega's.
  Mw. J. A. v.d. Klashorst - Het Vierde Huis -Utrecht

 • 5-sterren_mini

  wat voor alle leeftijden leuk was, en de combinatie van leerzaam en niet saai sprak ons wel aan. Heel netjes werd ik telkens op de hoogte gehouden, via de post en via de telefoon. Dit waardeerde ik erg omdat ik niet zo vaak iets organiseer voor een groep en zo wist ik dat alles goed liep. Ik was zeer tevreden en de reacties achteraf waren ook zeer positief.
  Mw. L.M. Brons - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.
  Mw. M. de Mooij - FloraHolland - Rijnsburg

   

 • 5-sterren_mini

  en paste erg goed binnen het budget. Het is ons zeer goed bevallen!
  Mw. G. Verhoeven - PvdA - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  manier om een stadswandeling te maken. Met een gids hoor je wel veel, maar blijft het toch vaak bij vertellen i.p.v. een vertelling... Onze groep was heel enthousiast; erg leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het had voor ons zelfs nog wel een uurtje -of 2- extra mogen duren zodat we nog wat meer van de binnenstad zouden kunnen zien.
  Mw. I. du Clou - Zoetermeer

 • 5-sterren_mini

  Het sloot goed aan op het thema van de week van de Geschiedenis. Het zingen vond ik zeer grappig. Het betrekken van de gasten bij de voorstelling was ook erg leuk. De verhalen waren goed. Vooraf hebben we koffie gedronken. Prima opvang door het personeel voor de Storytrail-gasten. Achteraf hebben we er nog een hapje gegeten. Dit was prima. Zowel Leiden als Amsterdam lijken me ook interessante steden om via een Storytrail beter te leren kennen. Misschien zijn Delft en Den Haag ook wel geschikt voor nieuwe Storytrails. Delft is een behoorlijke toeristische trekpleister met veel oude, interessante gebouwen. Ik vond het erg leuk en we hadden geluk dat het zulk mooi weer was. De verteller had een goede preformance.
  Mw. D.A.J. Bom - Den Hoorn

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.
  Mw. J. van Gurp - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.
  Dhr. E. Grotenhuis - Utrecht Toerisme en Recreatie

 • 5-sterren_mini

  Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.
  Mw. L. van IJzendoorn - Utrecht Toerisme & Recreatie

 • 5-sterren_mini

  Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een storytrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.
  Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen

 • 5-sterren_mini

  Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!"
  Akkelien de Vries
  Varsity 124

 • 5-sterren_mini

  De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes. Hartstikke goed."
  Mw. Hansma

 • 5-sterren_mini

  We wilden een keer iets anders dan een standaard stadswandeling. We hebben genoten van de performance van Rinus Zwabber.''

  Mw. Aalders - JohnsonDiversey

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Gravenberch - IJsselstein

 • 5-sterren_mini

  Hij kreeg ons allemaal stil, en dat mag een wonder zijn. Hij is geen moment uit zijn rol gevallen, bleef gepassioneerd en alert, was helemaal goed!''
  Mw. van Eeden - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  en zeker voor herhaling vatbaar.''
  Mw. Eeden - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  gewoon goed''
  Dhr. van Willigen - Sliedrecht

 • 5-sterren_mini

  Alle deelnemers waren vol lof. Iedereen heeft vol overgave geposeerd voor de foto's. We hebben gelachen en geleerd. De folder bleek te kloppen, jullie hebben het helemaal waargemaakt''.
  Dhr. J. Blokker - Stedelijk Dalton College Alkmaar

 • 5-sterren_mini

  Met humor, kennis en kunde heeft hij op soms meeslepende wijze het verhaal verteld.''
  Dhr. J. Blokker - Stedelijk Dalton College Alkmaar

 • 5-sterren_mini

  Zilveren Kruis Achmea

 • 5-sterren_mini

  Ik kwam per toeval terecht op jullie site en was geboeid. Hetgene wat jullie aanbieden paste precies bij wat ik zocht.''
  Mw. de Vogel

 • 5-sterren_mini

  De verteller was erg enthousiast, met humor en gezellige sfeer werd een goed verhaal neergezet.''
  Mw. Verlaan - Alphen a/d Rijn

 • 5-sterren_mini

  en het paste in ons weekendje weg. De verteller bracht een mooi verhaal op enthousiaste wijze, complimenten.''
  Dhr Sijken - Emmen

 • 5-sterren_mini

  Waard om mond op mond reclame voor te maken. Kleine Kobus een magische verteller die iedereen in zijn ban kan houden.
  Dhr van der Velde - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  voor die prijs een theatermiddag in zo een wisselend decor met een high tea na afloop?''
  Dhr van der Velde - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  Prima geregeld! Duidelijke instructies. Erg leuk bedacht. We hebben een leuke middag gehad!''
  Mw. M. Oudt - Maarn

 • 5-sterren_mini

  Kleine Kobus was fantastisch! En hij wist me genoeg te vertellen wat ik nog nooit eerder had gehoord...''
  Mw. Zomerhuis - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Buijserd - Wezep

 • 5-sterren_mini

  Zeer persoonlijk en vriendelijk. Wat dat betreft springen jullie er in positieve zin uit.''
  Dhr. van der Leeden - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  mw. Roos - Apeldoorn

 • 5-sterren_mini

  De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes.''
  Mw. Hansma - Stiens

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Sprang - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  We hebben echt op en top genoten.''
  Mw. van Gilst - Alphen a/d Rijn

 • 5-sterren_mini

  Leuke combinatie van actief-passief: wandelen en theater.''
  Mw. Hasselman - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Leuke manier van een stadswandeling door Utrecht.''
  Dhr. Janssen - Haarlem

 • 5-sterren_mini

  Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.''

  Mw. Melis - St. Oedenrode

 • 5-sterren_mini

  Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.''

  Mw. Kuijten - Veldhoven

 • 5-sterren_mini

  Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!''

  Hako Bouw - Montfoort

 • 5-sterren_mini

  Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamelijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

  Dhr. Blansjaar - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!''

  J Overduin - Roelofarendsveen

 • 5-sterren_mini

  In vergelijking met een VVV wandeling is dit prijzig, maar je kunt het niet vergelijken, want dit is veel leuker. We hebben er allemaal van genoten, zowel jong als oud.''

  A. van Tol - Katwijk aan Zee

 • 5-sterren_mini

  dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.''

  Dhr. Ras - Oegstgeest

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons leuk voor ons bedrijfsuitje. Het grote voordeel was dat het al donker werd en daardor kreeg het verhaal een extra dimensie, het lopen door de stad met de mooie lantaarns. Het is ook mooi om te zien wat de verhalenverteller in de groep teweegbracht.''

  Mw. Kruse - Oegstgeest

 • 5-sterren_mini

  Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.''

  Mw. van der Staal - Voorhout

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.''

  Dijkstra Vereenigde B.V. Lelystad

 • 5-sterren_mini

  om samen iets te doen en over de geschiedenis van Utrecht te horen op een ludieke theatrale wijze."
  Mw. E. Visser

 • 5-sterren_mini

  Vond dit een leuke manier om mijn verjaardag te vieren. De verhalen werden uitstekend, vol humor en met stijl gebracht."
  Mw. G. Verburgh-de Jong -  Vlaardingen

 • 5-sterren_mini

  Merk dat veel blijft hangen omdat het op zo'n leuke manier wordt verteld. Wij hebben genoten".

  Mw. M. Schnater - Hoofddorp
 • 5-sterren_mini

  en geschiedenis en van steden en dit leek mij dus de perfecte combinatie."
  Mw. Zandee-Dansen - Tiel

 • 5-sterren_mini

  Erg leuk voor het hele gezin! We hebben allemaal erg genoten, veel gelachen en veel nieuws gehoord over de stad. Je krijgt echt waar voor je geld."
  Mw. P. den Hartog - Nieuwegein

 • 5-sterren_mini

  Erg leuk gedaan en ondanks dat Leiden bijan 'thuis' is een nieuwe ervaring. Compliment!"
  Mw. E. Modderman - Leiderdorp

 • 5-sterren_mini

  verjaardag een Storytrail geboekt met Godefridus in Utrecht. Ik wil hiermee even laten weten dat we er van genoten hebben! Een echte verteller, die met zijn beeldende verhalen mijn gezelschap en mij twee uur lang wist te boeien. Hulde!
  Annet Smitskamp - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.
  Met vriendelijk groet, Annelies Rijsdijk
  Waalgroep - Vlaardingen

 • 5-sterren_mini

  Zaterdag hebben wij een stadsavontuur beleefd in Utrecht en we hebben een hele leuke middag gehad. Bedankt daarvoor! Zou u Rinus Zwabber namens ons nogmaals willen bedanken, we hebben genoten van zijn verhalen.
  Met vriendelijke groet, Annemarie van Elfrinkhof.

 • 5-sterren_mini

  Bedankt voor de organisatie voor ons personeelsuitje. We hebben erg positieve reacties vernomen en vonden het zelf ook een erg geslaagd programma!
  Linda Inpijn - Marketing Medewerkster- De Werkstudent Amsterdam
 • 5-sterren_mini

  We willen hierbij even laten weten dat we vrijdag een ontzettend leuke dag gehad: mede dankzij Stadsavonturen. Terwijl de familie nog niets vermoedend lekker aan de hapjes zat in de Reünie, maakte Brot precies op het afgesproken tijdstip zijn entree. Iedereen stond maar snel braaf op! Wij en de familie gingen op in zijn meeslepende manier van vertellen en zingen. Het gaf precies het informele sfeertje wat ons voor ogen stond. Bedankt!
  Rik en Patricia - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  We hebben genoten van de goede zorgen en leuke verhalen! 't eten bij Aal was heerlijk, goed verzorgd en gezellig. Heel hartelijk dank voor al!
  Hartelijke groeten van Coosje

 • 5-sterren_mini

  Een thema dat paste bij het karakter van de avond."
  M. Verhoef - Maarssen

 • 5-sterren_mini

  Ik krijg de kriebels om daar terug te komen, de sfeer van de stad kwam goed tot z'n recht (misschien moet ik daar maar naar toe als het carnaval is!) en ik had ook echt het idee dat ik Den Bosch beter heb leren kennen op cultureel als persoonlijk vlak!"
  Emmy Siebers - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Zeker voor herhaling vatbaar. Als onderdeel van onze informele dag een bijzonder leuke gebeurtenis."
  Stef van den Wijngaard - Veghel

 • 5-sterren_mini

  Utrecht is een mooie stad en ligt centraal. Stadsavonturen is eens wat anders dan de gebruikelijke rondleidingen. Prima geïnventariseerd en meegedacht over wat aansloot bij de wensen van onze organisatie."
  D. Gudde-Deerenberg - Rotterdam

 • 5-sterren_mini

  Leuke manier om kennis te maken met het interessante Gouda."
  Medewerkers - OBS De Kameleon - Velp

 • 5-sterren_mini

  en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."
  A.C.M. van Leeuwen - Rabobank Westland

 • 5-sterren_mini

  Eigenlijk zou elke - beetje stad - zo'n storytrail moeten hebben. Een veel leukere, boeiender en gezellige manier om meer te weten te komen over een stad..."
  A.J. van Straten - Gorinchem

 • 5-sterren_mini

  die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"
  Marjolein Rooijmans - Utrecht


 • 5-sterren_mini

  Van de deelnemers heb ik niets anders gehoord dan dat ze de verhalenvertellers heel leuk vonden en het weer eens heel wat anders was dan een standaard rondleiding! Verder was heel gezellig bij Aal Restaurant en Wijnlokaal met lekkere hapjes en was het weer natuurlijk perfect!"
  Roos Aspeslagh - Breda

 • 5-sterren_mini

  "goed verzorgd en grappig avontuur. Schoonhoven is een perfecte stad om een stadsavontuur te beleven."
  C. Piket - Linschoten

 • 5-sterren_mini

  Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

  Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

  Mevr. v.d. Kooy   

Stadswandeling in Gouda

In het midden van de 16e eeuw is Gouda een rijke turf-, kaas- en bierstad. Het marktplein krioelt van handelaars die hun waar aanprijzen en van schippers die op werk wachten. In hun midden ontwaren we een jonge kerel, schipperszoon Wouter Hugesz. Hij is op zoek naar zijn vader die al weken spoorloos is. En juist die nacht gaat de Sint Jan in vlammen op heel Gouda loopt uit. Schreeuwende visboeren en gespierde zakkendragers hebben zich tussen het publiek verscholen, het is nu of… Beleef de geschiedenis van Gouda en zijn inwoners tijdens deze stadswandeling.

Tickets

Sluit je aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Geef als cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau en geef een stadswandeling.

Eric_de_Beweerde_gr

Eric de Beweerde & Gouda

De stad tot leven wekken met zijn verhalen. En dan niet saai vertellen over jaartallen en lui liggend steen. Nee, met zijn Storytrail in Gouda grijpt Eric je bij de kladden. Vanaf de trappen van het stadhuis deelt hij forse straffen uit, als de sluiswachter roddelt hij er op los en samen met zijn publiek bevolkt hij de Vismarkt weer met kijvende wijven. Doordat je het op deze manier met elkaar beleeft, vergeet je het nooit meer.
BrotvanGromme_gr

Brot van Gromme & Gouda

“Het meest van Goude boeit mij het onmogelijk ingerichte marktplein, waarop, als een wachtend schip, het Stadhuis prijkt. Wat dit Stadhuis in het groot verteld, verteld de rest van dit lieflijk Zuid Hollandse stadje overal in het klein: ieder steegje, overkluisde vaarweg, het zakkendragers huisje als ook de visbanken, allemaal illustreren ze het grote verhaal van Gouda, een van de rijkste Hollandse steden, ooit. Ik raak er niet uitgespeurd en neem u graag mee op een stadswandeling door deze heerlijke stad.”
De Storytrail verteller neemt je mee.

Godefridus & Gouda

Godefridus & Gouda
“Dankzij een project van Goudse basisscholen die zich wilden verdiepen in de geschiedenis van hun eigen stad kreeg Godefridus de uitdaging om een interactieve stadswandeling voor scholieren te bedenken. Na dat scholenproject had de stadswandeling Gouda maar kleine aanpassingen nodig om ook voor volwassen geschikt te zijn. Godefridus deelt zijn verhalen over Gouda op een speelse manier, zodat je ze niet snel vergeet.”
 • 5-sterren_mini

  wat een geweldige man met een geweldige stem en uitstraling! Hij wist op een heel speciale manier iedereen te boeien. Ook zang en een heerlijke Utrechtse Balie-kluiver ontbraken niet. Sommige van onze gasten gaf het een 'Charles Dickens' gevoel, anderen vonden het hele avontuur iets van 'Harry Potter' weg hebben. Kortom het was uitstekend. Complimenten!" .

  Familie van Bunnink
 • Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

  Marjolein Rooijmans - Utrecht
 • Echt een leuke familiedag gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.

  Mw. I. Huinink - Utrecht
 • Heel anders dan een gewone stadswandeling

  VVV Amersfoort
 • 5-sterren_mini

  Het was een geslaagd uitje!!!

  Zilveren Kruis Achmea
 • 4.5sterren Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend. Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.
  Mevr. v.d. Kooy
 • Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

 • 5-sterren_mini

  "Origineel idee en weer eens wat anders dan een ‘gewone’ rondleiding door een stad. Erg leuke avond gehad en zo Utrecht op een heel andere en van een heel andere kant leren kennen!"

  Mw. C. Westeneng
 • 4.5sterren Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.
  Dijkstra Vereenigde B.V. Lelystad
 • 5sterren We hebben genoten van de story trail in Leiden. Het was geweldig, alle ladies waren enthousiast over de verteller. Daarvoor hartelijk dank! We zullen het doorvertellen.
   
  Annechien van Thuijl
 • 5-sterren_mini

  Wij vonden het heel erg leuk. Goed georganiseerd en heel leuk uitgevoerd door kleine Kobus! We vonden het super. BEDANKT KOBUS!

  Saskia Gouw, Zevenhuizen
 • 4.5sterren Iedereen vond het erg leuk, en we hebben stukje Utrecht gezien dat nog niemand had gezien. Alles was ook goed verzorgd van lunch t/m afsluiting.Hierbij onze hartelijke dank.Verder was het een geslaagde dag.  
  c.v.de heiknuuters Karin Teunissen
 • 5-sterren_mini

  Weer eens iets anders dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.

  Mw. M. de Mooij - FloraHolland - Rijnsburg
 • 4.5sterren Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin de storytrail gedaan en het was echt superleuk, we hebben ons echt supergoed vermaakt.

  Patricia Feiken, VVV Groepsreserveringen Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Via deze weg willen we jullie bedanken voor het voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de storytrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse! Ook het aansluitende diner in Scarlatti paste qua ambiance in het geheel. De locatie en het eten waren voortreffelijk. We hebben zelfs het recept van de soep mogen ontvangen van de kok aldaar." Nogmaals klasse voor het organiseren!

  Andy, Business Unit Manager, 4K+
 • 5-sterren_mini

  Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.

 • 4.5sterren We willen hierbij even laten weten dat we vrijdag een ontzettend leuke dag gehad: mede dankzij Stadsavonturen. Terwijl de familie nog niets vermoedend lekker aan de hapjes zat in de Reünie, maakte Brot precies op het afgesproken tijdstip zijn entree. Iedereen stond maar snel braaf op! Wij en de familie gingen op in zijn meeslepende manier van vertellen en zingen. Het gaf precies het informele sfeertje wat ons voor ogen stond. Bedankt!

  Rik en Patricia - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Het sprak ons aan om op een aparte manier stukjes van Utrecht te zien die je nooit tegenkomt als je in de stad loopt. Het betrof een bedrijfsuitje en iedereen was heel erg tevreden. De verhalen waren interessant en heel leuk. De acteur bracht het allemaal op een heel bijzondere manier over. We hebben veel regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lof van al mijn collega's.

  Mw. J. A. v.d. Klashorst - Het Vierde Huis -Utrecht
 • 5-sterren_mini Iedereen was erg positief over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.

  Met vriendelijk groet

  Annelies Rijsdijk Waalgroep - Vlaardingen
 • 5-sterren_mini

  Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een storytrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.

  Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen
 • 4.5sterren Ter gelegenheid van mijn verjaardag een Storytrail geboekt met Godefridus in Utrecht. Ik wil hiermee even laten weten dat we er van genoten hebben! Een echte verteller, die met zijn beeldende verhalen mijn gezelschap en mij twee uur lang wist te boeien. Hulde!
  Annet Smitskamp - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Onze verhalenverteller: wat een geweldige man met een geweldige stem en uitstraling! Hij wist op een heel speciale manier iedereen te boeien. Ook zang en een heerlijke Utrechtse Balie-kluiver ontbraken niet. Sommige van onze gasten gaf het een 'Charles Dickens' gevoel, anderen vonden het hele avontuur iets van 'Harry Potter' weg hebben. Kortom het was uitstekend. Complimenten!

  Familie van Bunnink
 • 4.5sterren Wij hingen aan zijn lippen! Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!
  J Overduin - Roelofarendsveen
 • 5-sterren_mini

  Het leek me een leuke manier om een stadswandeling te maken. Met een gids hoor je wel veel, maar blijft het toch vaak bij vertellen i.p.v. een vertelling... Onze groep was heel enthousiast; erg leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het had voor ons zelfs nog wel een uurtje -of 2- extra mogen duren zodat we nog wat meer van de binnenstad zouden kunnen zien.

  Mw. I. du Clou - Zoetermeer
 • 4.5sterren Leuke combinatie van geschiedenis in vertelvorm en toneel Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamelijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!
  Dhr. Blansjaar - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  Wij zijn echte Leidenaren, ik woon hier al m’n hele leven, maar door zo’n wandeling zie ik weer allemaal nieuwe dingen die me nooit eerder waren opgevallen. En die gids! Het leek wel of hij echt uit die tijd komt

  Rie en Astrid Berger
 • 4.5sterren Het was erg leuk. Het leek ons leuk voor ons bedrijfsuitje. Het grote voordeel was dat het al donker werd en daardoor kreeg het verhaal een extra dimensie, het lopen door de stad met de mooie lantaarns. Het is ook mooi om te zien wat de verhalenverteller in de groep teweegbracht.
  Mw. Kruse - Oegstgeest
 • 4.5sterren Uitmuntend. In vergelijking met een VVV wandeling is dit prijzig, maar je kunt het niet vergelijken, want dit is veel leuker. We hebben er allemaal van genoten, zowel jong als oud.
  A. van Tol - Katwijk aan Zee
 • 4.5sterrenIk wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!
  Akkelien de Vries - Varsity 124
 • 5-sterren_mini

  Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!

  Hako Bouw - Montfoort
 • 4.5sterren

  Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.

  Mw. J. van Gurp - Utrecht
 • 4.5sterren Vanwege onze aankomende verhuizing naar Rijnsweerd, werd mij gevraagd een personeelsdag te organiseren in en rond Utrecht. Omdat ik totaal niet bekend ben in Utrecht leek mij het verstandiger om de organisatie van een deel van het programma uit handen te geven. Uit alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen en mijn eigen belevenis, mag ik, mede namens mijn collega's, wel opmaken dat het een zeer geslaagde dag was. En zeker voor herhaling vatbaar.

  Mw. J. Plug - GTI Grote Projecten BV
 • 4.5sterren De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

  Dhr. E. Grotenhuis - Utrecht Toerisme en Recreatie
 • 5-sterren_mini

  Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.

  Mw. Melis - St. Oedenrode
 • 5-sterren_mini

  Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.

  Mw. Kuijten - Veldhoven
 • 5-sterren_mini

  We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

  Dhr. Ras - Oegstgeest
 • 5-sterren_mini

  Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.

  Mw. van der Staal - Voorhout
 • 5-sterren_mini

  ik woon hier al m’n hele leven, maar door zo’n wandeling zie ik weer allemaal nieuwe dingen die me nooit eerder waren opgevallen. En die gids! Het leek wel of hij echt uit die tijd komt”.
  Rie en Astrid Berger
  .

 • 5-sterren_mini

  Via deze weg willen we jullie bedanken voor het voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de storytrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse!
  Ook het aansluitende diner in Scarlatti paste qua ambiance in het geheel. De locatie en het eten waren voortreffelijk. We hebben zelfs het recept van de soep mogen ontvangen van de kok aldaar."
  Nogmaals klasse voor het organiseren!
  Andy, Business Unit Manager, 4K+
  .

 • 5-sterren_mini

  Origineel idee en weer eens wat anders dan een ‘gewone’ rondleiding door een stad. Erg leuke avond gehad en zo Utrecht op een heel andere en van een heel andere kant leren kennen!”
  Mw. C. Westeneng
  .
 • 5-sterren_mini

  Met je ogen dicht (wat hij ons verzocht te doen) waande je je daadwerkelijk in het oude historische Utrecht. Het aannemen van een personage uit die tijd was geweldig en iedereen ging er ook in mee. Het is de meest boeiende manier om door de stad heen te gaan, de historie te voelen en je fantasie te laten prikkelen."
  Mevr. M. Braun
  Stichting Wolderwelzijn
  .
 • 5-sterren_mini

  gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.
  Mw. I. Huinink - Utrecht
  .

 • 5-sterren_mini

  iets anders mee te maken dan gewoon een stadswandeling met gids. Verrassed, afvragend of er een kern van waarheid in het verhaal zit, bijzonder leuk, stevige stap erin zetten, al met al een hele leuke verrassende wandeling."
  Mw. W. Theunissen
  Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer
  en Voedselkwaliteit.
  .

 • 5-sterren_mini

  Graag willen wij u laten weten dat wij gisteravond hebben genoten van de theatrale stadswandeling met een van uw meestervertellers!  Wij zijn op heel bijzondere plekken geweest rondom de Dom en waren allemaal in de greep van de verteller (wat een prachtstem) die ons een heel boeiende wandeling heeft bezorgd in het mistige en koude Utrecht, heel knap voor een groep van 40 personen. Later aan tafel heb ik alleen maar heel positieve reacties gekregen op deze originele activiteit, iedereen was vol lof en bewondering! U mag deze complimenten (nogmaals) aan deze acteur overbrengen, graag zelfs!
  Met vriendelijke groet,
  Janneke van Bogerijen
  Office Manager, Itude ICT Connaisseurs B.V.
 • 5-sterren_mini

  verhuizing naar Rijnsweerd, werd mij gevraagd een personeelsdag te organiseren in en rond Utrecht. Omdat ik totaal niet bekend ben in Utrecht leek mij het verstandiger om de organisatie van een deel van het programma uit handen te geven. Uit alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen en mijn eigen belevenis, mag ik, mede namens mijn collega's, wel opmaken dat het een zeer geslaagde dag was. En zeker voor herhaling vatbaar.
  Mw. J. Plug - GTI Grote Projecten BV

 • 5-sterren_mini

  Wij vonden het heel erg leuk. Goed georganiseerd en heel leuk uitgevoerd door kleine Kobus! We vonden het super. BEDANKT KOBUS!
  Saskia Gouw, Zevenhuizen

 • 5-sterren_mini

  om op een aparte manier stukjes van Utrecht te zien die je nooit tegenkomt als je in de stad loopt. Het betrof een bedrijfsuitje en iedereen was heel erg tevreden. De verhalen waren interessant en heel leuk. De acteur bracht het allemaal op een heel bijzondere manier over. We hebben veel regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lof van al mijn collega's.
  Mw. J. A. v.d. Klashorst - Het Vierde Huis -Utrecht

 • 5-sterren_mini

  wat voor alle leeftijden leuk was, en de combinatie van leerzaam en niet saai sprak ons wel aan. Heel netjes werd ik telkens op de hoogte gehouden, via de post en via de telefoon. Dit waardeerde ik erg omdat ik niet zo vaak iets organiseer voor een groep en zo wist ik dat alles goed liep. Ik was zeer tevreden en de reacties achteraf waren ook zeer positief.
  Mw. L.M. Brons - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.
  Mw. M. de Mooij - FloraHolland - Rijnsburg

   

 • 5-sterren_mini

  en paste erg goed binnen het budget. Het is ons zeer goed bevallen!
  Mw. G. Verhoeven - PvdA - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  manier om een stadswandeling te maken. Met een gids hoor je wel veel, maar blijft het toch vaak bij vertellen i.p.v. een vertelling... Onze groep was heel enthousiast; erg leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het had voor ons zelfs nog wel een uurtje -of 2- extra mogen duren zodat we nog wat meer van de binnenstad zouden kunnen zien.
  Mw. I. du Clou - Zoetermeer

 • 5-sterren_mini

  Het sloot goed aan op het thema van de week van de Geschiedenis. Het zingen vond ik zeer grappig. Het betrekken van de gasten bij de voorstelling was ook erg leuk. De verhalen waren goed. Vooraf hebben we koffie gedronken. Prima opvang door het personeel voor de Storytrail-gasten. Achteraf hebben we er nog een hapje gegeten. Dit was prima. Zowel Leiden als Amsterdam lijken me ook interessante steden om via een Storytrail beter te leren kennen. Misschien zijn Delft en Den Haag ook wel geschikt voor nieuwe Storytrails. Delft is een behoorlijke toeristische trekpleister met veel oude, interessante gebouwen. Ik vond het erg leuk en we hadden geluk dat het zulk mooi weer was. De verteller had een goede preformance.
  Mw. D.A.J. Bom - Den Hoorn

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.
  Mw. J. van Gurp - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.
  Dhr. E. Grotenhuis - Utrecht Toerisme en Recreatie

 • 5-sterren_mini

  Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.
  Mw. L. van IJzendoorn - Utrecht Toerisme & Recreatie

 • 5-sterren_mini

  Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een storytrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.
  Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen

 • 5-sterren_mini

  Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!"
  Akkelien de Vries
  Varsity 124

 • 5-sterren_mini

  De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes. Hartstikke goed."
  Mw. Hansma

 • 5-sterren_mini

  We wilden een keer iets anders dan een standaard stadswandeling. We hebben genoten van de performance van Rinus Zwabber.''

  Mw. Aalders - JohnsonDiversey

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Gravenberch - IJsselstein

 • 5-sterren_mini

  Hij kreeg ons allemaal stil, en dat mag een wonder zijn. Hij is geen moment uit zijn rol gevallen, bleef gepassioneerd en alert, was helemaal goed!''
  Mw. van Eeden - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  en zeker voor herhaling vatbaar.''
  Mw. Eeden - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  gewoon goed''
  Dhr. van Willigen - Sliedrecht

 • 5-sterren_mini

  Alle deelnemers waren vol lof. Iedereen heeft vol overgave geposeerd voor de foto's. We hebben gelachen en geleerd. De folder bleek te kloppen, jullie hebben het helemaal waargemaakt''.
  Dhr. J. Blokker - Stedelijk Dalton College Alkmaar

 • 5-sterren_mini

  Met humor, kennis en kunde heeft hij op soms meeslepende wijze het verhaal verteld.''
  Dhr. J. Blokker - Stedelijk Dalton College Alkmaar

 • 5-sterren_mini

  Zilveren Kruis Achmea

 • 5-sterren_mini

  Ik kwam per toeval terecht op jullie site en was geboeid. Hetgene wat jullie aanbieden paste precies bij wat ik zocht.''
  Mw. de Vogel

 • 5-sterren_mini

  De verteller was erg enthousiast, met humor en gezellige sfeer werd een goed verhaal neergezet.''
  Mw. Verlaan - Alphen a/d Rijn

 • 5-sterren_mini

  en het paste in ons weekendje weg. De verteller bracht een mooi verhaal op enthousiaste wijze, complimenten.''
  Dhr Sijken - Emmen

 • 5-sterren_mini

  Waard om mond op mond reclame voor te maken. Kleine Kobus een magische verteller die iedereen in zijn ban kan houden.
  Dhr van der Velde - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  voor die prijs een theatermiddag in zo een wisselend decor met een high tea na afloop?''
  Dhr van der Velde - Amsterdam

 • 5-sterren_mini

  Prima geregeld! Duidelijke instructies. Erg leuk bedacht. We hebben een leuke middag gehad!''
  Mw. M. Oudt - Maarn

 • 5-sterren_mini

  Kleine Kobus was fantastisch! En hij wist me genoeg te vertellen wat ik nog nooit eerder had gehoord...''
  Mw. Zomerhuis - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Buijserd - Wezep

 • 5-sterren_mini

  Zeer persoonlijk en vriendelijk. Wat dat betreft springen jullie er in positieve zin uit.''
  Dhr. van der Leeden - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  mw. Roos - Apeldoorn

 • 5-sterren_mini

  De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes.''
  Mw. Hansma - Stiens

 • 5-sterren_mini

  Dhr. Sprang - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  We hebben echt op en top genoten.''
  Mw. van Gilst - Alphen a/d Rijn

 • 5-sterren_mini

  Leuke combinatie van actief-passief: wandelen en theater.''
  Mw. Hasselman - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Leuke manier van een stadswandeling door Utrecht.''
  Dhr. Janssen - Haarlem

 • 5-sterren_mini

  Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.''

  Mw. Melis - St. Oedenrode

 • 5-sterren_mini

  Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.''

  Mw. Kuijten - Veldhoven

 • 5-sterren_mini

  Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!''

  Hako Bouw - Montfoort

 • 5-sterren_mini

  Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamelijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

  Dhr. Blansjaar - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!''

  J Overduin - Roelofarendsveen

 • 5-sterren_mini

  In vergelijking met een VVV wandeling is dit prijzig, maar je kunt het niet vergelijken, want dit is veel leuker. We hebben er allemaal van genoten, zowel jong als oud.''

  A. van Tol - Katwijk aan Zee

 • 5-sterren_mini

  dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.''

  Dhr. Ras - Oegstgeest

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons leuk voor ons bedrijfsuitje. Het grote voordeel was dat het al donker werd en daardor kreeg het verhaal een extra dimensie, het lopen door de stad met de mooie lantaarns. Het is ook mooi om te zien wat de verhalenverteller in de groep teweegbracht.''

  Mw. Kruse - Oegstgeest

 • 5-sterren_mini

  Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.''

  Mw. van der Staal - Voorhout

 • 5-sterren_mini

  Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.''

  Dijkstra Vereenigde B.V. Lelystad

 • 5-sterren_mini

  om samen iets te doen en over de geschiedenis van Utrecht te horen op een ludieke theatrale wijze."
  Mw. E. Visser

 • 5-sterren_mini

  Vond dit een leuke manier om mijn verjaardag te vieren. De verhalen werden uitstekend, vol humor en met stijl gebracht."
  Mw. G. Verburgh-de Jong -  Vlaardingen

 • 5-sterren_mini

  Merk dat veel blijft hangen omdat het op zo'n leuke manier wordt verteld. Wij hebben genoten".

  Mw. M. Schnater - Hoofddorp
 • 5-sterren_mini

  en geschiedenis en van steden en dit leek mij dus de perfecte combinatie."
  Mw. Zandee-Dansen - Tiel

 • 5-sterren_mini

  Erg leuk voor het hele gezin! We hebben allemaal erg genoten, veel gelachen en veel nieuws gehoord over de stad. Je krijgt echt waar voor je geld."
  Mw. P. den Hartog - Nieuwegein

 • 5-sterren_mini

  Erg leuk gedaan en ondanks dat Leiden bijan 'thuis' is een nieuwe ervaring. Compliment!"
  Mw. E. Modderman - Leiderdorp

 • 5-sterren_mini

  verjaardag een Storytrail geboekt met Godefridus in Utrecht. Ik wil hiermee even laten weten dat we er van genoten hebben! Een echte verteller, die met zijn beeldende verhalen mijn gezelschap en mij twee uur lang wist te boeien. Hulde!
  Annet Smitskamp - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.
  Met vriendelijk groet, Annelies Rijsdijk
  Waalgroep - Vlaardingen

 • 5-sterren_mini

  Zaterdag hebben wij een stadsavontuur beleefd in Utrecht en we hebben een hele leuke middag gehad. Bedankt daarvoor! Zou u Rinus Zwabber namens ons nogmaals willen bedanken, we hebben genoten van zijn verhalen.
  Met vriendelijke groet, Annemarie van Elfrinkhof.

 • 5-sterren_mini

  Bedankt voor de organisatie voor ons personeelsuitje. We hebben erg positieve reacties vernomen en vonden het zelf ook een erg geslaagd programma!
  Linda Inpijn - Marketing Medewerkster- De Werkstudent Amsterdam
 • 5-sterren_mini

  We willen hierbij even laten weten dat we vrijdag een ontzettend leuke dag gehad: mede dankzij Stadsavonturen. Terwijl de familie nog niets vermoedend lekker aan de hapjes zat in de Reünie, maakte Brot precies op het afgesproken tijdstip zijn entree. Iedereen stond maar snel braaf op! Wij en de familie gingen op in zijn meeslepende manier van vertellen en zingen. Het gaf precies het informele sfeertje wat ons voor ogen stond. Bedankt!
  Rik en Patricia - Utrecht
 • 5-sterren_mini

  We hebben genoten van de goede zorgen en leuke verhalen! 't eten bij Aal was heerlijk, goed verzorgd en gezellig. Heel hartelijk dank voor al!
  Hartelijke groeten van Coosje

 • 5-sterren_mini

  Een thema dat paste bij het karakter van de avond."
  M. Verhoef - Maarssen

 • 5-sterren_mini

  Ik krijg de kriebels om daar terug te komen, de sfeer van de stad kwam goed tot z'n recht (misschien moet ik daar maar naar toe als het carnaval is!) en ik had ook echt het idee dat ik Den Bosch beter heb leren kennen op cultureel als persoonlijk vlak!"
  Emmy Siebers - Utrecht

 • 5-sterren_mini

  Zeker voor herhaling vatbaar. Als onderdeel van onze informele dag een bijzonder leuke gebeurtenis."
  Stef van den Wijngaard - Veghel

 • 5-sterren_mini

  Utrecht is een mooie stad en ligt centraal. Stadsavonturen is eens wat anders dan de gebruikelijke rondleidingen. Prima geïnventariseerd en meegedacht over wat aansloot bij de wensen van onze organisatie."
  D. Gudde-Deerenberg - Rotterdam

 • 5-sterren_mini

  Leuke manier om kennis te maken met het interessante Gouda."
  Medewerkers - OBS De Kameleon - Velp

 • 5-sterren_mini

  en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."
  A.C.M. van Leeuwen - Rabobank Westland

 • 5-sterren_mini

  Eigenlijk zou elke - beetje stad - zo'n storytrail moeten hebben. Een veel leukere, boeiender en gezellige manier om meer te weten te komen over een stad..."
  A.J. van Straten - Gorinchem

 • 5-sterren_mini

  die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"
  Marjolein Rooijmans - Utrecht


 • 5-sterren_mini

  Van de deelnemers heb ik niets anders gehoord dan dat ze de verhalenvertellers heel leuk vonden en het weer eens heel wat anders was dan een standaard rondleiding! Verder was heel gezellig bij Aal Restaurant en Wijnlokaal met lekkere hapjes en was het weer natuurlijk perfect!"
  Roos Aspeslagh - Breda

 • 5-sterren_mini

  "goed verzorgd en grappig avontuur. Schoonhoven is een perfecte stad om een stadsavontuur te beleven."
  C. Piket - Linschoten

 • 5-sterren_mini

  Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

  Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

  Mevr. v.d. Kooy   

Geef als cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau en geef een stadswandeling.

22 september 2016
storytrail-stadswandeling-gouda-400px1

Zo 2 okt. 14:00 uur Stadswandeling Gouda – Verhalenverteller Eric de Beweerde

Stadswandeling met verhalenverteller door Gouda. Een middeleeuwse stad komt tot leven. Dompel onder in een speurtocht naar de waarheid. Ontmoet zakkendragers, viswijven en de schout. Datum: Zondag 2 oktober 2016. Start: Stadshuis, Markt Gouda. Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km. Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters. Bestel nu je Tickets en sluit […]
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial