Skip to content
Storytrail Stadswandeling Brielle Verhalenverteller Brot voor het museum

Stadswandeling Brielle – Opening Tentoonstelling

Wanneer:
15 juni 2019 @ 19:15 – 20:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-06-15T19:15:00+02:00
2019-06-15T20:30:00+02:00
Waar:
Brielle Storytrail
Markt 1
3231 AH Brielle
Nederland
Kosten:
5
Contact:
Stadsavonturen
030-2467911

Opening Tentoonstelling met
Theater & Historie in Den Briel

Ga mee met de Storytrail. Een bijzondere wandeling die je meesleurt in het avontuur van de Gouden Eeuw. Maar hoed je lijf en leden! Het is een avontuur dat rampzalig afloopt.

Tentoonstelling
Deze Storytrail is geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel, in samenwerking met de Gidsengroep Brielle en de 1 Aprilvereniging Brielle, ter ere van de opening van de tentoonstelling “De gebroeders De Witt, Iconen van de Gouden Eeuw”. Deze is te bezoeken van 16-06-2019 tot 08-09-2019.

Uniek
Het Historisch Museum Den Briel heeft meer dan 40 unieke leenstukken weten te verzamelen. Deze stukken bieden een uniek kijkje in het leven van de gebroeders De Witt. Zo zijn er portretten van de familie en Johan en Cornelis zelf – twee haast opponente karakters.

Drink de beker leeg
Maar ook de gouden beker uit Musée de Cluny / het Louvre is te zien. Cornelis de Witt ontving deze als beloning voor de succesvolle Tocht naar Chatham, een belangrijke Engelse marinebasis waar hij samen met admiraal Michiel de Ruyter de Engelse een flinke slag toebracht. En ook nog eens het Engelse vlaggenschip buit wist te maken.

Je zit er midden in
Nu kun je er zelf bij zijn. Want we doen de geschiedenis nog eens dunnetjes over tijdens deze Storytrail. Ervaar een turbulent avontuur. Geniet van de Gouden Eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Hoor de kogels om je oren fluiten tijdens de zeeslagen tegen de Engelsen en Fransen. Speel het politieke spel tot aan het uiterste.

Ga mee op avontuur en zie een bizarre historie tot leven komen. Zie stad en land door de ogen van onze buren uit het verleden: de Gouden Eeuw.

Storytrail Stadswandeling Brielle Verrhalenverteller Brot Kanon

Programma
In deze Storytrail wandel je in verschillende groepen.
18:30 uur: Start van de 1e groepen.
19:15 uur: Start van de 2e groepen.
20:00 uur: Gezamenlijk slotstuk.
20:15 uur: Einde voorstelling.
Daarna is er nog tijd voor gezelligheid.

Tickets: € 5,- Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Brielle!

De Storytrail is anders
Wat maakt een Storytrail anders dan een gidswandeling? Simpelweg gezegd: de gidswandeling biedt informatie, zoals een documentaire. De Storytrail geeft je vooral de beleving, alsof je in een speelfilm zit.

Niet de feiten, de stenen monumenten en de jaartallen staan centraal. Maar het leven van de mensen uit ons verleden. Je staat naast Johan of Cornelis de Witt. Je krijgt opdrachten van een admiraal. Je wordt meegenomen in het avontuur. En je ziet de wereld vanuit het perspectief van de iconen uit de Gouden Eeuw. Zo ervaar je de gebeurtenissen die aan de basis stonden van de wereld waarin wij nu leven. Maak het mee in Brielle… en je vergeet het nooit meer.

Iedere week
Je kunt iedere week aansluiten bij verschillende voorstellingen in het hele land. Kijk wat er te beleven valt op de Agenda.

Summary
Event
Openings event Tentoonstelling "De gebroeders De Witt, Iconen van de Gouden Eeuw"
Location
Historisch Museum Den Briel, Markt 1,Brielle,Zuid-Holland-3231 AH
Starting on
2019-06-15T19:15:00+02:00
Ending on
2019-06-15T20:30:00+02:00
Description
Beleef Theater & Historie in Den Briel. Ga mee met de Storytrail. Een bijzondere wandeling die je meesleurt in het avontuur van de Gouden Eeuw. Maar hoed je lijf en leden! Het is een avontuur dat rampzalig afloopt. Tentoonstelling Deze Storytrail is geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel in samenwerking met de Gidsengroep Brielle en de 1 Aprilvereniging Brielle, ter ere van de opening van de tentoonstelling "De gebroeders De Witt, Iconen van de Gouden Eeuw" Deze is te bezoeken van 16-06-2019 tot 08-09-2019.
Offer Price

Laat een reactie achter