Stadswandeling Gouda– Verhalenverteller Brot van Gromme
21 augustus 2019
Spookwandeling Utrecht – Halloween met Verhalenverteller
23 september 2019
Show all

Stadswandeling Haarlem – Verhalenverteller Franciscus

Stadswandeling Leiden Franciscus Verteller Storytrail

De Wandeling in Haarlem – Vol van Theater & Historie

laat je tijdens deze wandelende voorstelling onderdompelen in Haarlemse avonturen. Ga mee met vertellen Franciscus en struin door het prachtige decor van deze eeuwenoude stad.

De hoofdstad van Noord-Holland was in vroegere tijden een van de machtigste steden in de verre omtrek. Veel machtiger dan Amsterdam bijvoorbeeld.

Haarlem is de stad van krachtige vrouwen zoals Kenau, die vanaf de stadsmuren de Spanjaarden de stuipen op het lijf joeg. Maar ook van Malle Babbe.

Haarlem is de zetel van onze eigen Hollandse ‘Aspirant keizer van het Roomse Rijk’ Willem II – de vader van Floris V. Deze vader en zoon zorgen als graven van Holland voor de grondvesten van het Binnenhof in Den Haag. Maar in Haarlem is het dus allemaal begonnen. Hoe dit in elkaar zit? Ja, dat moet je meemaken. Dus kom naar Haarlem en ervaar het zelf.

Overigens gaat de Storytrail niet over saaie jaartallen of doods steen. Nee, de Storytrail Haarlem is een wandeling die je meeneemt in de avonduren van de helden van de stad. Die je mee laten wandelen met schurken. Met filantropen en uitvinders.

bijvoorbeeld met Louwtje de Haarlemse uitvinder van de boekdrukkunst. Maar ook de beul van Haarlem, waarvan niemand wist wie het was, maar toch wereldwijd berucht werd.

Kortom Franciscus verteld alsof je er zelf bij bent. En die verhalen, die avonturen, die vergeet je nooit meer.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling door het eeuwenoude Haarlem!