Skip to content

Stadswandeling Leiden – De 131 dagen van het Leids Beleg

Wandeling door Leiden vol meeslepende verhalen

De verhalenverteller van Stadsavonturen neemt je mee naar het verre, verre verleden. Naar hét verhaal van Leiden. Een verhaal waar elke Leidenaar vandaag de dag nog altijd vol van is. In de Tachtigjarige Oorlog wordt de stad maandenlang omsingeld door het Spaanse leger. Het volk zit opgesloten tussen de muren. Met niet meer dan een kleine voorraad voedsel. Dat kan niet goed blijven gaan. Hoe langer het beleg duurt, hoe erger de toestand in de stad. Het volk mort en voelt de honger. Terwijl de heldhaftige burgemeester van der Werff de moed er in probeert te houden.

Maar in tijden van oorlog is niets wat het lijkt. En in Leiden al helemaal niet. Terwijl het volk honger lijdt, bloeit er een romance –  tussen de Spaanse legerleider en een Leidse glipper. Is het verraad? Of zal die verboden liefde uiteindelijk de redding betekenen van de stad?

De verteller begeleidt je door het belegerde Leiden. Ga mee en ontdek hoe de mensen zichzelf in leven wisten te houden. En sta zelf voor de keuze: wat eet je wel en wat eet je niet? Een tipje van de sluier: de stadsduiven zien er wel lekker uit, maar die kun je misschien beter met rust laten. Want met die duiven is het net als met die verboden romance: je weet maar nooit wat ze nog voor de stad zullen kunnen betekenen.

Wordt het een trieste wandeling, met al die honger en tegenslag? Nee, verre van dat. De verteller laat je genieten van een fantastisch vertel-avontuur, dat nog goed afloopt ook. Je beleeft de 131 dagen van het Leids beleg alsof je er zelf bij bent. En dat in een betoverend decor van eeuwenoude straten, donkere stegen, verstilde grachten, statige herenhuizen, groene parken en machtige kerken. Een heerlijke stad met een verhaal om je vingers bij af te likken.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze Leidse stadsvoorstelling!

Laat een reactie achter