Skip to content
Stadswaneling Theater en Historie Verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Middelburg– Verhalenverteller Johannes

Maak een bijzondere wandeling door Middelburg, de sprookjesachtige hoofdstad van Zeeland. Verhalenverteller Johannes neemt je mee op een reis door de tijd, door verhalen vol van geheimen – verborgen achter eeuwenoude gevels. En niet zomaar gevels hè. Nee, de huizen hier in Middelburg dragen bijna allemaal namen. Deze stad leeft.

Maak kennis met de Middelburgers van toen. Rijke, arme, sluwe en nobele Middelburgers. Mensen uit het verleden, mensen met passies, angsten en dromen.

Johannes laat je de avonturen van graven en notabelen beleven. Zij zijn voor de duvel niet bang en denken de wereld te kunnen veroveren vanuit Middelburg.  Kom mee het zeegat uit, op zoek naar onbekende kusten. Of blijf juist veilig thuis, om rijk te worden met list en bedrog. Kies hoe je het aanpakt en ervaar of je zult slagen in je missie. Verteller Johannes laat het je zelf beleven!

Maar Middelburg is niet alleen de stad van statige herenhuizen. Achter al die pracht en praal liggen smalle stegen, waar het daglicht nauwelijks door kan dringen. Het terrein van aan lagerwal geraakte soldaten en passagierende zeelui. Daar horen we in donkere kroegen huiveringwekkende verhalen. Over de woeste zee, stormen en metershoge golven. Over de duivel, waarvoor je ook op zee niet veilig bent. En over het lot van de Middelburgse matroos Floris – een onfortuinlijke zeeman.

Maar er valt ook genoeg te lachen hoor. Bijvoorbeeld met de beroemdste brillenmaker uit de stadsgeschiedenis van Middelburg. Hij deed de slimste uitvindingen. Die zullen u versteld doen staan. Ook gaan we te rade bij de Souburgers, de zuidelijke buren van Middelburg. Zij doen fijntjes uit de doeken hoe ‘slim en verstandig’ die deftige Middelburgers altijd zijn geweest. En dat ze echt nóóit domme dingen deden.

Hoe dan ook. Met verhalenverteller Johannes kun je het allemaal zelf beleven wanneer je naar Middelburg komt.

Meer beleven?  Dat kan dit voorjaar met de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen. Drie dagen achtereen kun je genieten van Zeeuwse stadsverhalen: in Middelburg, Goes en Zierikzee. Beleef ze allemaal!

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Middelburg!

Laat een reactie achter