Skip to content
godefridus verteller stadswandeling den haag storytrail

Gratis Stadswandelingen Den Haag -Hofkwartier Start 13, 14, 15 en 16 uur.

Wanneer:
13 oktober 2019 @ 13:00 – 17:45 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-10-13T13:00:00+02:00
2019-10-13T17:45:00+02:00
Waar:
Den Haag Storytrail Hofkwartier
Nobelstraat 5
2513 BC Den Haag
Nederland
Kosten:
17
Contact:
Stadsavonturen
030-2467911

Gratis Mini-StoryTrail Den Haag - Hofkwartier

Tijdens het evenement Marché Royale bieden de winkeliers van het Hofkwartier je een uniek kijkje in de historie van deze eeuwenoude binnenstad.

Verhalenverteller Godefridus neemt je mee op een wandeling vol theater & historie. Wandel door onze Hofstad en ontdek beroemde Hagenezen en beruchte Hagenaars.

In het Hofkwartier zaten de twee verschillende menstypes van Den Haag elkaar op de lip. Aan de ene kant de Hagenaars; rijke inwoners zoals de machtige graven van Holland, de prinsen en de latere koningen van Oranje, regenten en andere heren en dames van stand. Ook wel de Haagse kak genoemd.

Aan de andere kant werd het Hofkwartier bevolkt door allerlei ambachtslieden, arbeiders en kooplui. Zij verdienden goed aan de rijke rakkers. Door hun bravoure worden ze ook wel de Haagse bluf genoemd. Mensen-mensen met een

grote mond en een klein hartje.

Tja, hoe hielden die twee culturen het met elkaar uit? Hoe verliep de botsing der beschavingen?

Ga me met de StoryTrail stadswandeling Den Haag en maak kennis met de kleurrijkste inwoners van het Haagse Hofkwartier. Hoor waarom er een Ooievaar in het Haagse wapen staat. Proef Haagse Hopjes. Beleef de lynchpartij op de Gebroeders De Witt. En maak kennis met een verleidelijke valsemuntster.

Marché Royal

Beleef Parijse sferen in het begin van de herfst. Je hoeft niet ver van huis, want elk jaar in oktober kun je genieten in het Haagse Hofkwartier van Marché Royal. De gezelligste markt van Den Haag met een Frans tintje. Het geurt naar vers stokbrood. En door de straten klinken accordeons. Overal in de buurt vind je de heerlijkste hapjes en exquise snuisterijen. En in de winkels en horecagelegenheden van het Hofkwartier is van alles te beleven.

4 x gratis Mini-StoryTrail

Zondag 13 oktober.
Duur voorstelling: 45 minuten. +- 800 meter.
Start: 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur.

Tickets zijn beperkt zodat men op de dag zelf nog kan aansluiten (zolang er plek is).

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze stadsvoorstelling in het Haagse Hofkwartier!

Dit betreft een gratis mini-StoryTrail. Ga mee om te proeven. Wellicht smaakt het naar meer en zien we je terug bij een StoryTrail op een van de vele prachtige historische plekjes in ons land.

Laat een reactie achter