Skip to content
stadswandeling Leiden verhalenverteller Franciscus

Stadswandeling Leiden – Leidse Helden

Ontmoet de helden van Leiden tijdens het Beleg van Leiden. Wandel Leiden in met de verhalenverteller. Voel de honger. Hoor het volk morren. Luister naar de heldhaftige burgemeester. Geniet van de romance die zicht afspeelt tussen de legerleider en een glipster. Zie de Spanjaarden die de stad omsingelen. Als dat maar goed gaat!

Niets is wat het lijkt in tijden van oorlog. En zeker niet in Leiden, dat wacht op het bevrijdende bericht van de Prins van Oranje. Maar geen nood. Hoewel de verhalenverteller je meesleurt het verhaal in, begeleidt hij je veilig door het belegerde Leiden heen. En hij gelooft: het zal geen pijn doen.

Maar het wordt je ook niet te gemakkelijk gemaakt hoor. Bijvoorbeeld… De stad is omsingelt door de Spanjaarden. Er komt geen kruimel brood meer binnen in Leiden. En je man heeft het laatste beetje boomschors wat hij in de stad kon vinden voor het avondeten meegenomen. Je bent dankbaar. Maar achter in de tuin hoor je zijn duiven koeren? Ben je dan nog steeds bereid om vegetarisch te dineren vanavond?

En toch raden we je aan om de duiven met rust te laten. Want zoals je tijdens deze wandeling door Leiden zult leren. Die duiven blijken van levensbelang voor de stad.

Ga mee tijdens deze stadswandeling in Leiden en beleef een waargebeurd avontuur in het eeuwenoude en betoverende decor van Leiden.

Stadswandeling Leiden Franciscus Verteller Storytrail

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze Leidse stadsvoorstelling!

Wat is er zo speciaal aan de Storytrail wandeling in Leiden?

Wellicht is het het beste zo uit te leggen… Als je een gidswandeling vergelijkt met een documentaire. Dan is Storytrail een speelfilm. Eerst denk je: Ja, ja dat zal wel. Maar voor je het weet is 1,5 uur voorbij en sta je weer in het heden. en wil je meer.

Een wandelende voorstelling dus, door de historie van Leiden. Geen saaie jaartallen, maar verhalen van mensen die in Leiden leefden tijdens het beleg. De Storytrail brengt het verhaal van de passie en de drang van onze buren – van honderden jaren terug.

De Storytrail is op basis van een theaterscript. Spel, interactie en route zijn gerepeteerd met een regisseur. Je ervaart de kwaliteit van de wandeling. Een beleving vol van Leidse historie.

Laat een reactie achter