Skip to content
Stadswandeling Leiden met verhalenverteller

Stadswandeling Leiden – Leidse Helden

Wanneer:
26 december 2019 @ 15:30 – 17:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-12-26T15:30:00+01:00
2019-12-26T17:00:00+01:00
Waar:
Leiden Storytrail
Doelenpoortsbrug
2311 Leiden
Nederland
Kosten:
17
Contact:
Stadsavonturen
030-2467911

De verhalenverteller van Stadsavonturen neemt je mee naar het verre, verre verleden. Naar hét avontuur van Leiden. Een avontuur waar de Leidenaars het vandaag de dag nog altijd over hebben. In het jaar 1574, middenin de Tachtigjarige Oorlog, wordt de stad omsingeld door het Spaanse leger. Geen mens kan Leiden meer in of uit. En wat erger is: er kan ook geen voedsel meer naar binnen. Terwijl de voorraden in Leiden toch al niet al te groot zijn.

Dat kan niet goed blijven gaan. Hoe langer het beleg duurt, hoe erger de toestand in de stad. Het volk mort en voelt de honger. Terwijl de heldhaftige burgemeester van der Werff probeert om de moed er in te houden.

Maar in tijden van oorlog is niets wat het lijkt. En in Leiden al helemaal niet. Terwijl het volk honger lijdt, bloeit er een romance –  tussen de Spaanse legerleider en een Leidse glipper. Is het verraad? Of zal die verboden liefde uiteindelijk de redding betekenen van de stad?

Het antwoord ga je ontdekken tijdens de Storytrail stadswandeling. De verteller begeleidt je door de belegerde stad. Door donkere stegen en langs verstilde grachten. Ga mee en ontdek hoe de mensen zichzelf in leven wisten te houden. En sta zelf voor de keuze: wat eet je wel en wat eet je niet? Een tipje van de sluier: de stadsduiven zien er wel lekker uit, maar je kunt ze misschien beter met rust laten. Want met die duiven is het net als met die verboden romance: je weet maar nooit wat ze nog voor de stad zullen kunnen betekenen.

Wordt het een trieste wandeling, met al die honger en tegenslag? Zeker niet. De verteller laat je genieten van fantastische verhalen, die uiteindelijk nog goed aflopen ook. Je beleeft de 131 dagen van het Leids beleg alsof je er zelf bij bent. En dat in een betoverend decor van eeuwenoude straten, statige herenhuizen, groene parken en machtige kerken. Tijdens de Storytrail stadswandeling ontdek je een heerlijke stad met een verhaal dat je niet snel meer zult vergeten.

stadswandeling Leiden verhalenverteller Franciscus

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze Leidse stadsvoorstelling!

Waarom de Storytrail wandeling in Leiden? Wat is daar anders aan?

Misschien is het simpelweg zo uit te leggen… Een gidswandeling is vergelijkbaar met een documentaire. De Storytrail is dan de speelfilm. Eerst denk je: Echt? En voor je het weet zit je midden in een avontuur. De 1,5 uur vliegt voorbij. En daarna sta je weer in het heden, en. Wil je meer!

Een wandelende voorstelling. Theater en historie midden in Leiden. Geen saaie jaartallen, maar verhalen van mensen uit Leiden. Die leefden tijdens het beleg. De Storytrail brengt het verhaal van onze buren – van honderden jaren terug.

De Storytrail is op basis van een theaterscript. Spel, interactie en route zijn gerepeteerd met een regisseur. Je ervaart de kwaliteit van de wandeling. Een beleving vol van Leidse historie.

Laat een reactie achter