Skip to content
Stadswaneling Theater en Historie Verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Middelburg– Verhalenverteller Johannes

Wanneer:
15 maart 2020 @ 14:00 – 14:15 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-03-15T14:00:00+01:00
2020-03-15T14:15:00+01:00
Waar:
Middelburg Storytrail
Markt 51
4331 LK Middelburg
Nederland
Kosten:
17
Contact:
Stadsavonturen
030-2467911

Kom naar Middelburg, de sprookjesachtige hoofdstad van Zeeland, en maak samen met verteller Johannes een reis door de tijd. Laat u meevoeren door zijn verhalen en ontdek de geheimen die verborgen liggen achter de eeuwenoude gevels. Bedenk: bijna elk huis in Middelburg draagt een naam, en dat is niet voor niets.

Dwalend door de stad maakt u kennis met de Middelburgers van toen. Arme en rijke, sluwe en nobele Middelburgers. Allemaal hebben ze hun passies, angsten en dromen.

Johannes neemt u mee op avontuur met graven en notabelen. Vanuit Middelburg denken zij de wereld te kunnen veroveren. Ze zijn voor de duvel niet bang. Zij varen het zeegat uit, op zoek naar onbekende kusten. Of ze blijven juist veilig thuis, om rijk te worden met list en bedrog. Of zij slagen in hun missies? Verteller Johannes laat het u zelf beleven.

Maar denk niet dat Middelburg alleen een stad is van statige herenhuizen. Vlakbij al die pracht en praal liggen smalle stegen, waarin het daglicht nauwelijks door kan dringen. Dat is het terrein van passagierende zeelui en aan lagerwal geraakte soldaten. In de donkere kroegen vertellen zij elkaar verhalen om van te huiveren. Over de zee met haar woeste stormen en haar metershoge golven. Over het afschuwelijke lot van de Middelburgse matroos Floris. En over de duivel, waarvoor geen zeevaarder veilig is.

Maar gelukkig: voor wie een duik neemt in het verleden van Middelburg, valt er ook genoeg te lachen. Bijvoorbeeld bij het verhaal van de beroemdste brillenmaker uit de stadsgeschiedenis. Zijn slimme uitvindingen zullen u verbaasd doen staan. Maar u gaat zeker ook even te rade bij de Souburgers, de zuidelijke buren van Middelburg. Zij willen u maar wat graag uitleggen dat die deftige Middelburgers lang niet altijd zo slim en verstandig zijn geweest. En dat ze ook best wel heel domme dingen hebben uitgehaald.

Afijn. U kunt het allemaal zelf gaan horen en beleven. Verteller Johannes kijkt uit naar uw komst.

Meer beleven?  Dat kan deze zomer met de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen. Drie dagen achtereen kun je genieten van Zeeuwse stadsverhalen: in Middelburg, Goes en Zierikzee. Beleef ze allemaal!

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Middelburg!

Laat een reactie achter