Skip to content
Storytrai Stadswandelingl Rotterdam Delfshaven Verhalenverteller Jacobus Haven

Stadswandeling Rotterdam Delfshaven– Verteller Jacobus

Stadswandeling Rotterdam Delfshaven vol theater en historie. Ga mee op avontuur in de woonplaats van Piet Hein.

Ontmoet Piet, zijn vader, zijn moeder, Spaanse slavendrijvers, de stadskastelein, Jan, Joris, Korneel en de Prins.

Geniet van levertraan, gekaakte haring, zweepslagen, heldendaden, een Caribisch zonnetje en een opzwepend deuntje.

Inderdaad, dit is geen gewone stadswandeling in Delfshaven. Je verzeilt op de woelige baren. Ontmoet haringvissers, walvisvaarders en zakkendragers.  Je wordt gepaaid om aan boord te stappen. Dit wordt een ongekende en gedurfde onderneming.

Zwoeg op de Spaanse galeien. Neem wraak en verover de Zilvervloot.  En… word ontvangen als een held in dit eeuwenoude stadje.

Zo heb je de  geschiedenis nog nooit hebt beleefd! De Storytrail wandeling Rotterdam in Delfshaven is anders dan iedere gidswandeling die je ooit eerder maakte. Je ziet het bewijs in steen van de sterke verhalen die voorbijkomen. Maar er zit geen enkel saai feitje in deze voorstelling. De verhalenverteller sleurt je mee in het avontuur. Voor je het weet zit je midden in de 16e en 17e eeuw, waar het ruwe leven je tekent.

Een wandelende voorstelling vol van humor. Geniet van Delfshaven. En oh, ja… Niet onbelangrijk: wat hebben een haring en een papegaai gemeen? Ach je moet het zelf maar komen beleven.

Ga mee, stap in het voetspoor van Piet Heyn. Eindelijk het ware verhaal over de Zilvervloot. En wat het betekende voor de vrijheid van de Nederlanden.

Storytrai Stadswandelingl Rotterdam Delfshaven Verhalenverteller Jacobus Piet Heyn Standbeeld

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Rotterdam Delfshaven!

Wat is er zo speciaal aan de Storytrail wandeling Rotterdam Delfshaven?

Wij leggen het zo uit… Een gidswandeling kun je vergelijken met een documentaire. Zie de Storytrail als je favoriete serie. Eerst denk je: Is dat wel zo? En  dan opeens, voor je het weet is 1,5 uur voorbij. Je staat weer in het hier en nu. En dan denk je: ik wil meer!

Een wandelende voorstelling dus. Dwars door de historie van Delfshaven. Geen saaie jaartallen, maar verhalen over en van mensen die dit stadje opbouwden, er leefden. Er rijk werden en er verloren gingen. De Storytrail Delfshaven brengt het verhaal van de passie en de drang van onze buren – van eeuwen terug.

De verhalenverteller speelt op basis van een theaterscript. Spel, interactie en route zijn gerepeteerd met een regisseur. Dit voegt toe aan de kwaliteit van de wandeling, dat merk je direct. Een echte beleving van de historie in Delfshaven wacht op jou!

Laat een reactie achter