Laden Evenementen
verhalenverteller stadswandeling louise wandelaar portret 01

Theaterwandeling Amersfoort met verhalenverteller Louise Wandelaar

Datum en tijd

19 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Amersfoort StoryTrail
Hof
Amersfoort, Utrecht 3811KB Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Amersfoort met verhalenverteller

Amersfoort: een gezellige stad onder de rook van bisschopszetel Utrecht. Een provinciestad waar verder niet zoveel te beleven is… of toch wel? Loop mee met de StoryTrail stadswandeling Amersfoort en ontdek dat deze stad al eeuwenlang het middelpunt van Nederland is!

Een middelpunt dat bruist van het leven, met inwoners die al eeuwenlang altijd te porren zijn voor een flink volksfestijn. Voor een goed feest wil de Amersfoorter best de handen uit de mouwen steken. Dit zul je letterlijk ervaren wanneer je deelneemt aan deze StoryTrail stadswandeling.

Maar na het feestje volgt vaak de kater. Amersfoorters weten dat als geen ander. En zoals blijkt uit de verhalen van deze stad, is dat lang niet altijd te wijten aan de overdadige consumptie van het heerlijke Amersfoortse bier. Massahysterie en miscommunicatie liggen vaker op de loer dan men denkt. En ook de naam Utrecht valt regelmatig in dit verband…

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort voert langs Middeleeuwse poorten, idyllische grachtjes en machtige torens, die het decor vormen van wonderlijke prestaties en gruwelijke gebeurtenissen. We wandelen door steegjes en over pleinen, waar dienstmeiden en dronkenlappen ons voorgingen, maar ook heiligen en heksen, boeren en beulen.

Al die Amersfoorters joegen hun dromen na. Sommige dromen werden werkelijkheid, andere bleken slechts een spookbeeld. Maar hoe dan ook: de stad groeide, steen voor steen. En ze groeit nog steeds, het verhaal van Amersfoort gaat door. Waar houdt de geschiedenis op en begint het heden? Of is dat onderscheid niet te maken?

Draag je steentje bij aan het verhaal van Amersfoort

Sluit aan bij de StoryTrail stadswandeling Amersfoort. Ontdek dat deze stad een groeigemeente was nog voor dit woord bestond en wat Sint Joris daarmee te maken heeft. Leer hoe de stad haar bijnaam ‘Keistad’ kreeg en oordeel zelf: is het allemaal verleden tijd, of zijn de sterke verhalen van Amersfoort nog steeds actueel?