Laden Evenementen
eric-de-beweerde-02-verteller-stadswandeling-storytrail

Theaterwandeling Breda met verhalenverteller Erik de Beweerde

Datum en tijd

13 oktober @ 14:00 - 15:30

Locatie

Breda StoryTrail
Grote Markt 38
Breda, Noord-Brabant 4811 XS Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Breda met verhalenverteller

Dichterbij de geschiedenis kan je niet komen. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda van verteller Erik de Beweerde ga je de stadshistorie beleven met een rasechte Bredanaar. Geboren in het café, opgegroeid bij de paters en gezegend met genen die al meer dan tien generaties lang met Breda zijn verbonden.

Erik laat je het oude Breda beleven alsof je middenin een speelfilm bent beland. Alsof je zelf een 16e-eeuwse Bredanaar bent, met zijn lief en zijn leed. De verteller neemt je mee over de luxe klinkers van de Catharinastraat, maar ook door de modder van de sloppenwijken. Hij vertelt over de rijkelui van den Voorkant en de arme sloebers van den Achterkant.

Twee gescheiden werelden waren dat. Maar al die Bredanaars vonden elkaar in de gezamenlijke strijd tegen de Spanjaarden, tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De gevreesde aanvoerder Houtepen had zijn begerig oog op Breda laten vallen, en dat was maar al te begrijpelijk. Want wie wil deze prachtige en strategisch gelegen stad nu niet in zijn bezit hebben?

Belegeringen, wapengekletter, brute kracht en sluwe list: dat was wat er in de Tachtigjarige Oorlog voor Breda op het menu stond. Maar ondertussen ging het leven in de stad gewoon door. En de liefde ook.

Erik vertelt je het verhaal van Breda door de ogen van wachters en weeskinderen, begijnen en bannelingen, soldaten en turfstekers. Met in de hoofdrol de prachtige toren van de Grote Kerk. Ga mee, klim op de barricaden om de vijand te stoppen, schuil voor de oorlog in het veilige Begijnhof, droom van de vrijheid en vooral: verzin een list.

 

Beleef strijd en liefde in het oude Breda

Want de bevrijding van Breda in 1590, die kwam er niet dankzij het bulderen van de kanonnen, maar dankzij een van de slimste geheime plannetjes uit onze hele Vaderlandse geschiedenis. Ook dat ga je in geuren en kleuren meemaken tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda met verteller Erik. Veel plezier in de Parel van het Zuiden!