Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 005 Blog 510x

Theaterwandeling Breda met verhalenverteller Hubertus

Datum en tijd

11 augustus @ 14:00 - 15:30

Locatie

Breda StoryTrail
Grote Markt 38
Breda, Noord-Brabant 4811 XS Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Breda met verhalenverteller

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda neemt verteller Hubertus je mee naar de Tachtigjarige Oorlog. Een belangrijke episode voor Nederland, en zeker ook voor Breda. Wat is er in die tijd in Breda gebeurd? Wandelend door de eeuwenoude binnenstad ga je dat in geuren en kleuren beleven.

De toren van de Grote Kerk is sinds mensenheugenis het middelpunt Breda. En ook in de StoryTrail stadswandeling draait eigenlijk alles om dit prachtige bouwwerk. Vroeger was deze toren namelijk niet alleen een kerktoren, maar ook een wachttoren. Vanaf de omloop waakten de torenwachters over de stad en haar inwoners.

Dat was maar goed ook, want onheil lag altijd op de loer. Een van de grootste gevaren was ongetwijfeld: brand. In zo’n oude stad met bijna alleen maar houten huizen kon zelfs het kleinste vonkje fataal zijn. Maar dan, midden in de nacht, als het aardedonker is in de stad, komt er een nog veel groter gevaar aangeslopen: het leger van Spanje.

Thomas, een vrolijke Bredase knaap, is nog maar net aangenomen als torenwachter als Breda wordt aangevallen door Spaanse soldaten, onder leiding van de beruchte veldheer Houtepen. De Bredase schutterij staat machteloos tegenover de Spaanse overmacht, en de vijand neemt bezit van de stad.

Thomas vlucht de stad uit, net als veel andere Bredanaars. Jarenlang zucht Breda onder het Spaanse bewind. De rijke kooplieden aan de Catharinastraat, de weeskinderen in de sloppen en de vrome begijnen in het Begijnhof, ze proberen zich zo goed mogelijk te redden. Maar het is geen pretje in Breda met Houtepen aan het roer.

Ga mee en laat Breda ook jouw hart veroveren

Ondertussen zint Prins Maurits op een manier om Breda terug te veroveren. En hij bedenkt een fantastische list. De list met het Turfschip. Hoe die gewaagde onderneming gaat aflopen? Wat Thomas daarmee te maken heeft? En hoe het er eigenlijk voorstond met de liefde in tijden van Spaanse overheersing? Je ontdekt en beleeft het samen met verteller Hubertus tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda.