Laden Evenementen
storytrail-stadswandeling-brielle-verhalenverteller-brot-025

Theaterwandeling Brielle – Historisch Museum Den Briel

Datum en tijd

1 oktober 2020 @ 13:00 - 17:00

Locatie

Den Briel StoryTrail
Markt 1
Brielle, Zuid-Holland 3231 AH Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 5

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon:
030-2467911
E-mail:
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Het officiële programma van het Historisch Museum Den Briel op 1 oktober in de St. Catharijnekerk is afgeblazen vanwege de aangescherpte regels. Hierdoor komt ook de StoryTrail te vervallen. In het voorjaar worden alvast een aantal voorstellingen gepland. Houd de agenda in de gaten.

StoryTrail Brielle – Tromp & De With

Deze voorstelling is een onderdeel van het officiële programma Maerten Tromp en Witte de With, waaronder de onthulling van het langdurig museaal bruikleen van Museum Gouda aan Historisch Museum Den Briel.

De StoryTrail theaterwandeling is steeds in een klein gezelschap te beleven. De duur van de voorstelling is 50 minuten. Zo kan men de StoryTrail beleven zonder iets van het overige programma te hoeven missen.

De wandelingen starten om 13:00, 14:00 en 16:00 uur.

Beleef de woelige historie van twee Brielse varensgasten. Twee botsende karakters die in elkaars vaarwater zaten. Twee zeehelden die veel voor de Lage Landen hebben betekend. Of waren het schurken?

Neem een stap terug in de tijd en sta in de schoenen van Maerten Tromp en Witte de With. Laat jij je tot slaaf maken? En hoe knok je jezelf dan alsnog op tot admiraal? Kies je voor onderhandelen of tirannie? Ben je kaper of zeerover? Kom mee, en knaag eens aan je geweten. Wil jij jezelf op een voetstuk plaatsen?

Tip: van deze StoryTrail is een educatieve versie gemaakt als onderdeel van het lespakket ontwikkeld door bureau Glos. Vraag naar de mogelijkeden.

Reserveren is noodzakelijk

Officieel programma
Ten gevolge van de Coronacrisis moest het Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling over haar admiraals helaas annuleren. De activiteiten die bij de tentoonstelling zijn ontwikkeld, zijn nu geplaatst aan de start van de Maand van de Geschiedenis .

Eén van de onderdelen van het programma betreft de onthulling van een langdurig bruikleen van Museum Gouda aan Historisch Museum Den Briel door  drs.mr. P. Verhoeve, burgemeester van Gouda: Jacob Willemsz Delff (II), De kinderen van admiraal Maarten Harpertsz Tromp, olieverf op doek, circa 1650. De restauratie van dit schilderij werd financieel mogelijk gemaakt door Historische Vereniging De Brielse Maasmond.

Programma

14.30 uur

  • Inloop in de Sint-Catharijnekerk Brielle.

15.00 uur

  • Welkom door drs. G. Rensen, burgemeester van Brielle.
  • Toelichting op en overhandiging van de publicatie Maerten Tromp en Witte de With. Brielse admiraals in oorlog door dr. Ronald Prud’homme van Reine aan wethouder drs. Bert van Ravenhorst.
  • Toespraak wethouder Van Ravenhorst.
  • Aanbieding educatief programma PO Zeebonken en VO Vaarwel en de StoryTrail door bureau Glos/Tilly de Jong aan ir. Robert van der Kooi, wethouder Brielle.
  • Toelichting door drs. Marc de Beyer, directeur Museum Gouda, op het schilderij De kinderen van Maarten Tromp.
  • Digitale onthulling van het schilderij door mr. drs. P. Verhoeve, burgemeester Gouda.
  • Hapje en drankje in de Sint-Catharijnekerk.

17.30 uur

  • Einde bijeenkomst.