Laden Evenementen
eric-de-beweerde-06-verteller-stadswandeling-storytrail

Theaterwandeling Den Bosch met verhalenverteller Erik

Datum en tijd

1 oktober 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Den Bosch StoryTrail
Markt 1, 5211 JV 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 JV Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Den Bosch met verhalenverteller

Meewandelen met de StoryTrail stadswandeling Den Bosch van verteller Erik de Beweerde is een beetje thuiskomen. Want thuis, dat voelt bijna iedereen zich in de hoofdstad van Brabant. Hoe komt dat toch? Waar komt dat speciale Bossche gevoel vandaan dat je vanzelf gaat ervaren – of je hier nu al je hele leven woont, of voor het eerst komt kijken?

Samen met verteller Erik ga je op zoek naar het geheim van deze unieke stad. Je begint bij het prille begin, toen de kikkers hier nog regeerden en een oneindig moeras zich uitstrekte naar alle windstreken. Ook toen was het hier al een gemoedelijke boel, net als nu. En ook toen al gebeurden hier de meest wonderbaarlijke dingen.

In de lange, rijke geschiedenis van de stad zijn de wonderen nooit ver weg geweest. Feestelijke wonderen, maar ook kwade mirakels. Gebeurtenissen waarbij je gaat denken: hoe kan dat toch? Nou, in een andere stad waren die wonderen waarschijnlijk nooit mogelijk geweest. Maar in Den Bosch dus wel.

Neem alleen al de beelden in Den Bosch. Daar zijn de vreemdste dingen mee gebeurd. Zo kon het aller lelijkste beeld van de stad, ‘keilillijk’, volgens de Bosschenaren zelf, door een mirakel uitgroeien tot het mooiste en meest geliefde beeld uit de stadsgeschiedenis. Terwijl het meest glorieuze beeld dat wij hier ooit hebben gehad door zijn val de stad strafte voor haar hoogmoed.

Toch zijn de Bosschenaren ondanks alles altijd opgewekte mensen gebleven. Zij omarmen iedereen – zelfs hun grootste schurk, de grijpgrage Gerrit. Wie weet omarmen ze jou ook wel, en blijf je na deze stadswandeling voor altijd op magische wijze verbonden aan de Moerasdraak.

Beleef de wonderen van ‘s-Hertogenbosch

Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Den Bosch, langs bekende en nog nooit ontdekte plekken. Laat je meenemen in de verhalen van verteller Erik. Kruip in de ziel van de wonderbaarlijkste én gezelligste stad van Brabant.