Laden Evenementen
reijckhart-06-verteller-stadswandeling-storytrail

Theaterwandeling Den Bosch met verhalenverteller Reijckhart

Datum en tijd

19 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Den Bosch StoryTrail
Markt 1, 5211 JV 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 JV Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Den Bosch met verhalenverteller

‘Welke idioot sticht er nu een stad midden in een moeras’, moeten de Hollanders gedacht hebben toen de Hertog van Brabant ’s-Hertogenbosch ging bouwen. Verteller Reijckhart gaat met jou op zoek naar het antwoord op deze en vele andere Bossche raadsels, tijdens de StoryTrail stadswandeling Den Bosch.

Verteller Reijckhart is zelf van Hollandse komaf. Heel lang geleden verruilde hij Leiden voor Den Bosch en nu heeft hij zijn hart verpand aan de hoofdstad van Brabant. Wandelend langs de oever van de Dieze, door achterafsteegjes en over monumentale pleinen deelt hij zijn verwondering en bewondering met zijn publiek.

Reijckhart begint bij het begin, toen er eigenlijk nog geen stad was. Alleen dat moeras, met kikkers en wildemannen – dezelfde die nog altijd te zien zijn in het prachtige stadswapen. Maar de tijden zijn veranderd, dat ontdek je tijdens deze theatrale vertelwandeling al snel.

Want waar ooit de oeteltjes rondsprongen in hun zandige kreken, staat nu de machtige Sint Jan. Misschien wel de mooiste kathedraal van Nederland. Op de gevel prijken honderden beeldjes van gewone en minder gewone Bosschenaren. En die beeldjes… die hebben een heel vreemde geschiedenis.

Zoals er achter elke gevel en op elke straathoek wel een wonderlijke sage of legende op je ligt te wachten. Wat is bijvoorbeeld het geheim van de Zoete Moeder, die elk jaar duizenden en nog eens duizenden gelovigen naar Den Bosch trekt? Wat doet die zwaan daar op de gevel van het Zwanenbroedershuis? En wat gebeurde er met de Zusters van Orthen toen de Hollanders de Moerasdraak hadden veroverd?

Ga mee en laat de Moerasdraak je omarmen

Reijckhart laat het je allemaal beleven en dompelt je onder in de meest betoverende verhalen. Anderhalf uur lang waan je je samen met de verteller en je mede-wandelaars in een andere wereld, waar het onmogelijke mogelijk is en het ongelooflijke eigenlijk heel gewoon. Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Den Bosch, ontdek, verken en voel je thuis in de stad die je voor altijd omarmt.