Laden Evenementen
StoryTrail-wandeling-landgoed-huys-ten-donck-Verhalenverteller-Franciscus-heeft-het-015

Theaterwandeling Den Haag met verhalenverteller Franciscus

Datum en tijd

9 april 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Den Haag StoryTrail
Plein 2
Den Haag, Zuid-Holland 2511 CR Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Den Haag met verhalenverteller Franciscus

Den Haag heeft nooit stadsrechten gekregen. De omliggende steden Leiden, Rotterdam, Delft en Gouda kregen dat wel. Dat is vreemd, zou je zeggen, want Den Haag werd al vrij vroeg het regeringscentrum van het graafschap Holland, later van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, het Koninkrijk der Nederlanden tot en met de dag van vandaag. Is Den Haag dan nog steeds geen stad? Ja, dat is het nu wel, maar daar was een buitenlander voor nodig.

Het is een klein feit in de Haagse geschiedenis, maar wel intrigerend, en dit soort en andere intriges zijn rijkelijk aanwezig in de geschiedenis van deze stad. Wij gingen op onderzoek voor de StoryTrail Den Haag. En wij ontdekte dat een aantal mannen die Nederland op de wereldkaart hebben gezet, stank voor dank kregen.

De geschiedenis van Den Haag wordt echter niet enkel geschreven door en over mannen. Het is opvallend hoeveel vrouwen er invloedrijk waren en Stadsavonturen wil hun de aandacht geven die hen toekomt.

Dus wees welkom bij de StoryTrail stadswandeling Den Haag en geniet van anderhalf uur vol intriges, volksverhalen en vertier. Zo levensecht heb je de geschiedenis nog nooit beleefd!