Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Deventer verhalenverteller Henrike 4892 Blog

Theaterwandeling Deventer met verhalenverteller Henrieke

Datum en tijd

25 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Deventer StoryTrail
Brink 56
Deventer, Overijssel 7411 BV Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Boeken en koeken aan de IJssel

Wat zou je liever hebben: een meeslepend boek of een verrukkelijke lekkernij? In Deventer hoef je gelukkig niet te kiezen, want hier vind je beide. Deventer staat bekend als een stad van boeken én koeken.

En dan hebben we het zeker niet over willekeurige boeken. De boeken van Deventer zijn gevuld met wijsheid en kennis. Denk aan de geschriften van de beroemde Deventenaar Geert Grote. In de 14e eeuw zette hij zich al in voor hoogwaardig onderwijs, in een tijd waarin lezen en schrijven nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend was.

Maar zelfs de slimste geesten moeten gevoed worden, en daarom koesteren we in Deventer de aanwezigheid van koeken. Generatie na generatie hebben Deventer koekenbakkers hun geheime recepten doorgegeven.

En dat is nog niet alles. Smakelijke en stevige stokvis was een favoriet onder de Deventer boekenliefhebbers. Die stokvis werd helemaal uit Noorwegen gehaald. Dit bracht vanzelfsprekend meer handel met zich mee. En met de uitbreiding van handel kwamen niet alleen koek en stokvis, maar ook meer welvaart.

Verhalenverteller Henrieke neemt je mee op een avontuurlijke reis door al het verrukkelijke dat Deventer te bieden heeft tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer. Onder haar begeleiding ontdek je hoe een zendeling zijn geluk zoekt, hoe Geert Grote tegen het kerkelijke gezag in gaat en hoe gewone burgers zonder leger de soldaten van Hertog Karel van Gelre te slim af zijn. Je wordt ondergedompeld in deze verhalen en beleeft ze alsof je er zelf middenin staat.

Doe mee en proef de rijke geschiedenis van Deventer.

Ga mee en proef de geschiedenis van Deventer

Wat voor angstaanjagende, inspirerende en opwindende gebeurtenissen hebben er nog meer plaatsgevonden op de Brink – het grootste marktplein van Nederland? Hoe zijn die gebeurtenissen afgelopen? Elk verhaal dat Henrieke vertelt, smaakt naar meer. De StoryTrail stadswandeling Deventer belooft een waar genot te worden. De StoryTrail stadswandeling Deventer, dat wordt gegarandeerd genieten.