Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Dordrecht verhalenverteller Nicolaas Blog

Theaterwandeling Dordrecht met verhalenverteller Nicolaas

Datum en tijd

25 mei @ 15:30 - 17:00

Locatie

Dordrecht StoryTrail
Stadhuisplein 1
Dordrecht, Zuid-Holland 3311 CR Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Dordrecht met verhalenverteller

Verteller Nicolaas ontvangt je voor het oude stadhuis. Van daar neemt hij je mee op een wandeling door de oudste stad van Holland. Onderweg vertelt hij. Geen opsomming van jaartallen, geen droge geschiedenis. Verre van dat: in een decor van eeuwenoude grachten en statige gevels beleef je de spannende en verrassende verhalen die zich in deze stad afgespeeld hebben. Onderweg kan je zomaar een heilige tegen het lijf lopen. Of een piraat!

StoryTrail stadswandeling Dordrecht verhalenverteller Nicolaas 34 2 Blog

Natuurlijk speelt water speelt een grote rol in de verhalen. Dordt ligt op het kruispunt van drie rivieren: de Oude Maas, de Beneden Merwede en de Noord. Al dat water was goed voor de handel en heeft Dordrecht rijkdom gebracht. De stad mocht tol heffen op passerende schepen. En Dordrecht had het zogenaamde stapelrecht: het mocht passerende handelaren verplichten hun waren eerst in de stad aan te bieden.

StoryTrail stadswandeling Dordrecht verhalenverteller Nicolaas 29 Blog

Veel handel dus, veel geld in omloop, veel rijkdom. Maar het water vormde ook een bedreiging. In november 1421 maakte de Sint Elisabethsvloed een einde aan de welvaart. Dordrecht was een eiland geworden. Schepen konden de tolheffing letterlijk omzeilen.

StoryTrail stadswandeling Dordrecht verhalenverteller Nicolaas 37 Blog

Tijdens de wandeling maak je kennis met schapenkoppen, boeren, turfstekers, zouthandelaren, Hoeken en Kabeljauwen. Zo rijk aan geld als de stad eens was, zo rijk aan legenden en verhalen is de stad nog steeds.

Beleef de historische stad van heiligen en piraten

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Dordrecht van verhalenverteller Nicolaas beleef je de boeiendste stadsverhalen. Na afloop zal je nooit meer zeggen: ‘Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt.’ Je weet dan wel beter!