Laden Evenementen
Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

Theaterwandeling Enkhuizen met verhalenverteller Franciscus

Datum en tijd

29 oktober 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Enkhuizen StoryTrail
Dijk 62
Enkhuizen, Noord-Holland 1601 GK Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Enkhuizen met verhalenverteller

Verteller Franciscus is een man uit één stuk, met een stem als een klok. Ooit was hij zeeman. De oceaan kende geen geheimen voor hem. Hij was thuis in alle windstreken en heeft de ergste stormen doorstaan. Nu is hij neergestreken in Enkhuizen, net als al die andere ouwe zeerotten die hier voor anker gingen.

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen vertelt Franciscus je de verhalen van deze oude havenstad. Wie zou dat beter kunnen dan hij? Ga met hem op stap en je proeft het zout van de Zuiderzee, de tranen van de scheepsjongens en het kruit van de bulderende kanonnen.
Het zijn verhalen vol strijd en list, valse schijn en stille hoop. Want tegenwoordig mag Enkhuizen dan een lief, dromerig stadje zijn – dat is het niet altijd geweest. Ooit was dit een stad om rekening mee te houden. Een machtige stad. ‘Meester van de Zuiderzee’.

Hier waren de stegen maar net breed genoeg voor de zwalkende zeebenen van de zeelui. Hier kozen de mannen het ruime sop, op jacht naar roem en buit. En hier slaagden ook de vrouwen erin om rijk te worden – ten koste van diezelfde zeelui.

Zoek je geluk tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen

De verhalen die Franciscus je vertelt, spelen zich af in de 16e en de 17e eeuw, de hoogtijdagen van Enkhuizen. In zijn vertellingen is de zee zelden ver weg. Ga mee met Erik, die bijna in zijn eentje een vijandelijke vloot weet te verslaan. Of met Klaas, die tegen wil en dank uitgroeit tot een gevierd zeeheld. Of met Enkhuizer Aagje, die Antwerpen op stelten zet.

Franciscus laat je de geschiedenis van Enkhuizen beleven alsof je er middenin staat. De verhalen zijn groots en meeslepend. En de eeuwenoude straatjes en grachtjes vormen een beeldschoon decor.

Dus ga mee met de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen, reis terug in de tijd en ervaar de ongelooflijke historie van deze stad die eens een voornaam steunpunt was van de VOC. Tot gauw! Verteller Franciscus zal je met open armen ontvangen.