Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 027 Blog 510x

Theaterwandeling Gorinchem met verhalenverteller Hubertus

Datum en tijd

7 januari @ 14:00 - 15:30

Locatie

Gorinchem StoryTrail
Jan van der Heyden-lantaarn Kriekenmarkt, 4201 AM Gorinchem
Gorinchem, Zuid-Holland 4201 Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Gorinchem met verhalenverteller

Verteller Hubertus neemt je mee op een fantastische reis door de geschiedenis van Gorinchem. In 2021 werd deze stad verkozen tot Mooiste Vestingstad van Nederland. En terecht! Niet alleen vanwege de prachtig bewaard gebleven vestingwerken. Maar vooral ook omdat er achter de wallen, muren en stadspoorten heel mooie verhalen verborgen liggen.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 027 Blog 510x

Hubertus kent die verhalen als geen ander. En niemand kan ze zo mooi vertellen als hij. Om te beginnen gidst hij je regelrecht naar het legendarische Rampjaar: 1672.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 007 Blog 510x

Dat klinkt niet best en dat is het ook niet. De legers van Lodewijk de Veertiende komen eraan! En is Gorinchem daar een beetje op voorbereid? Nee! De vesting ligt er verwaarloosd bij, het moreel is laag en corruptie viert hoogtij. Een regelrechte Ramp dreigt, met het hypermoderne  Franse leger in aantocht.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 010 Blog 510x

Toch is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem zeker geen trieste en treurige vertelvoorstelling. In tegendeel! Hubertus laat je beleven hoe Gorinchem zich, net als de rest van Holland, met succes weet op te richten. Met een flinke dosis list en geluk gaan wij ons redden uit de nood.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 028 Blog 510x

Maar dat weten we aan het begin van de wandeling natuurlijk nog niet. Eerst staan ons nog een heleboel ongelooflijke avonturen te wachten. Die zich trouwens lang niet allemaal afspelen in 1672. Want Gorinchem heeft nog heel veel meer meegemaakt en doorstaan. Op elke straathoek ligt er wel een fantastisch verhaal op je te wachten.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 025 Blog 510x

Geniet van de mooiste stadsverhalen

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 017 Blog 510x

Zo was Gorinchem ooit de hoofdstad van het machtige Land van Arkel, met Heer Jan van Arkel aan het roer. Hij had als bijnaam: Jan de Sterke. En dat was niet voor niets. Hubertus kan je daar een héél sterk verhaal over vertellen.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 026 Blog 510x

En zo had je bijvoorbeeld ook de Hoekse en Kabeljauwse Twisten. Een strijd om de macht die ons land jarenlang in zijn greep hield. In Gorinchem nam die strijd een heel merkwaardige wending. Want haat en liefde liggen soms erg dicht bij elkaar. En waar dát allemaal toe kan leiden… Hubertus laat het je in geuren en kleuren meemaken.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Hubertus 032 Blog 510x

Dus wees welkom bij de StoryTrail stadswandeling Gorinchem en geniet van anderhalf uur vol spanning, verbazing en plezier. Zo levensecht heb je de geschiedenis nog nooit beleefd!