Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 81 of 126 BLOG

Theaterwandeling Gorinchem met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

7 april @ 14:00 - 15:30

Locatie

Gorinchem StoryTrail
Jan van der Heyden-lantaarn Kriekenmarkt, 4201 AM Gorinchem
Gorinchem, Zuid-Holland 4201 Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Gorinchem met verhalenverteller

Als je vanaf de Gorinchemse stadswal uitkijkt over de Merwede, kun je in de verte juist de torens zien van kasteel Loevestein. Vierhonderd jaar geleden zat daar Hugo de Groot gevangen, de erudiete rechtsgeleerde die van Prins Maurits het stempel ‘staatsvijand’ had gekregen.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 28 of 126 BLOG

Op 22 maart 1621 wist De Groot te ontsnappen in zijn boekenkist. Een legendarisch verhaal. Maar hoe kon die uiterst riskante onderneming een succes worden? En wat heeft Hugo de Groot allemaal moeten doorstaan terwijl hij opgepropt in zijn kist door ruwe soldaten van Loevestein naar Gorinchem werd getransporteerd?

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 52 of 126 BLOG

Dat ontdek je tijdens de StoryTrail stadswandeling Gorinchem, een verhalenwandeling en een historische belevenis in één.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 87 of 126 BLOG

Verteller Johannes neemt je mee door de stad die Hugo de Groot zijn vrijheid schonk. Een stad die trouwens nog veel meer heeft meegemaakt dan alleen die wereldberoemde ontsnapping. Op elke straathoek ligt er wel een fantastisch verhaal op je te wachten.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 108 of 126 BLOG
Bijvoorbeeld… over ‘hoek’ gesproken. In de 15e eeuw was Gorinchem het toneel van een van de meest dramatische veldslagen uit de vaderlandse geschiedenis. Het was een strijd tussen Hoeken en Kabeljauwen. Maar ook een gevecht tussen hart en hoofd, brandende liefde en bokkige koppigheid.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 120 of 126 BLOG

Of neem Heer Jan van Arkel, die ooit de scepter zwaaide over Gorinchem. Hij was hier in alle opzichten de sterke man, daar kunnen Piet en Corneel van meepraten. Die hadden een geweldig plan bedacht om Heer Jan eens een toontje lager te laten zingen. Maar ze kwamen van een koude kermis thuis.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 123 of 126 BLOG

Of neem de arme marskramer de stad aandeed, ergens in de 14e eeuw. Bijna niets had hij in zijn mars. Maar dat ene bezoekje aan Gorinchem veranderde zijn leven voorgoed.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 102 of 126 BLOG

Gaat Johannes je tijdens de StoryTrail stadswandeling Gorinchem al die verhalen vertellen? Jazeker. Maar hij gaat ze je vooral ook laten beleven. Samen met hem duik je de geschiedenis in en voor je het weet zit je middenin een ongelooflijk avontuur.

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 81 of 126 BLOG

Geniet van fantastische stadsverhalen

En Hugo de Groot? Die kent de verhalen van Gorinchem natuurlijk ook, want hij is een belezen man. Misschien vertelt hij ze wel in stilte aan zichzelf, terwijl hij zich in zijn benauwde boekenkist over de wijde Merwede laat varen. Om de zinnen te verzetten, terwijl zijn opgepropte lijf strammer en strammer wordt…

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 15 of 126 BLOG

Afijn. Je gaat het meemaken. Sluit je aan bij de StoryTrail stadswandeling Gorinchem en geniet van anderhalf uur vol spanning, verbazing en plezier. Zo levensecht heb je de geschiedenis nog nooit beleefd.