Laden Evenementen
Zo 27 nov. 14:00 uur Stadswandeling Utrecht – Verhalenverteller Brot van Gromme

Theaterwandeling Gouda met verhalenverteller Brot

Datum en tijd

19 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Gouda StoryTrail
Markt 1
Gouda, Zuid-Holland 2801 JG Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Gouda met verhalenverteller

‘In 1552 was ’t dat ik hem nooit meer zag…’ Zo begint het droevige dagboek van de kleine Wouter Hugesz. Dit dagboek heeft Brot van Gromme geïnspireerd tot de StoryTrail stadswandeling Gouda. Hij nodigt je van harte uit mee te gaan, naar de stad zoals die was in 1552.

Gouda, een handelsstad op de kruising van Gouwe en Hollandse IJssel, had te kampen met Bieroorlogen, met grote verschillen tussen arm en rijk, en met uiterst strenge regenten. Er gebeurden vreemde dingen. Dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Verteller Brot neemt je mee op een zoektocht naar een verdwenen bier- en turfschipper uit Moordrecht. Een droef verhaal, opgetekend door een jongen van twaalf.

Wouter was de zoon van Pieter, en die is kwijt. En zoals dat gaat in 1552: als je vader er niet meer is, is er ook geen eten in huis. Begaan met de jongen neemt Brot je mee op deze StoryTrail stadswandeling Gouda.

Hij voert je door donkere stegen. Langs de eeuwenoude waterlopen, die elke schipper kent als zijn eigen broekzak. Langs sluizen, waar de sluiswachters er het hunne van denken. En over de markt, waar de viswijven altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

Als hoofd legendevorming van Stadsavonturen bestudeerde Brot van Gromme het tot op de draad versleten dagboekje van Wouter Hugesz. Hij werd er door gegrepen. Hij is op zoek gegaan. En hij heeft van alles ontdekt.

Zijn ontdekkingen voeren je terug naar het Gouda van de late Middeleeuwen. Gepassioneerd vertelt Brot aan ieder die het horen wil wat hij daar, in de duisternis van de stadsgeschiedenis, heeft aangetroffen.

Laat je mee voeren naar 1552 en beleef de stadsgeschiedenis

Beleef het zelf! Wanneer je met Brot van Gromme meewandelt zul je, gevoed door zijn bronzen stem, de stad Gouda met andere ogen gaan bekijken. Echt: deze StoryTrail stadswandeling Gouda zul je NOOIT MEER vergeten.