Laden Evenementen
brot-verhalenverteller-stadswandeling-storytrail

Theaterwandeling Leiden met verhalenverteller Brot

Datum en tijd

2 april 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Leiden “Rembrandt” StoryTrail
Burgsteeg 13
Leiden, Zuid-Holland 2312 JR Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Leiden met verhalenverteller

Wanneer je Leiden bezoekt, zijn er veel weetjes en wetjes die je kunt gaan ontdekken. Als dat je doel is, zal de StoryTrail stadswandeling Leiden je niet teleurstellen! Je zult namelijk worden rondgeleid door een heel bijzondere gids: burgemeester Jan Orlers, burgervader in de tijd dat Rembrandt in Leiden woonde. En deze man heeft een queeste.

Want juist in de tijd dat Orlers de mooie stad Leiden bestuurde, besloot Rembrandt er te vertrekken. Waarom? Waarheen? En vooral: hoe kunnen we hem vinden en ervoor zorgen dat hij weer naar Leiden terugkeert? Dat zijn de vragen die de burgemeester drijven. En dat niet alleen, hij houdt er ook nog een heel eigenzinnige theorie op na.

Op zoek naar Rembrandt zal de burgemeester je alles over de beroemde schilder vertellen wat hij weet. Waar de jonge Rembrandt uithing, waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en waar hij geraakt werd door Het Licht. Maar ook waar zijn ouders begraven liggen…

Niet omdat al die feitjes nu op zichzelf zo belangrijk zijn voor Jan Orlers, maar omdat ze hem de weg wijzen langs de voetsporen van Rembrandt. Langs plekken waar we hem misschien kunnen treffen, als hij tijdens een kort bezoek zijn oude woonplaats aandoet.

Geniet van de prachtige binnenstad tijdens deze culturele zoektocht

Cultuurminnaars trekken elkaar aan. En omdat de ambtenarij niet naar hem luistert, zal Jan Orlers juist cultuuruitingen inzetten om de grote Rembrandt op te sporen. Kom je hem daarbij helpen? Samen lukt het vast om Rembrandt terug te vinden.

Met zijn prachtige bronzen stem geeft de verteller richting aan deze zoektocht. Je zult op plekjes komen die niemand meer kent. En je zult versteld staan: van de stad, van het verhaal en van jezelf. Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Leiden en geniet van een ervaring die je werkelijk NOOIT MEER zult vergeten!