Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling met verteller Hildebrand Vertelt verhalen.

Theaterwandeling Rotterdam Delfshaven met verhalenverteller Hildebrand

Datum en tijd

15 juni @ 15:30 - 17:00

Locatie

Rotterdam Delfshaven StoryTrail
Aelbrechtskolk 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 RE Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Historisch Delfshaven met verhalenverteller

Verhalenverteller Hildebrand neemt je in de StoryTrail stadswandeling Delfshaven mee naar de 17e eeuw. Naar de tijd dat Historisch Delfshaven nog fonkelnieuw was: de hypermoderne overslaghaven van Delft. Die tijd ga je in geuren en kleuren beleven.

Deze stadswandeling met Hildebrand is een ontdekkingsreis door de geschiedenis. Meteen al aan het begin sta je oog in oog met de meest imposante bewoners die Delfshaven ooit heeft gekend: de zakkendragers. Met handen als kolenschoppen en spieren als scheepskabels was geen vracht hun te zwaar.

In het zakkendragershuisje dobbelden zij met elkaar om het werk te verdelen. Het is eigenlijk een wonder: zulke gigantische kerels in zo’n piepklein huisje. Maar dit is niet het enige mirakel dat Hildebrand je tijdens deze wandeling laat beleven.

Twee straatjes verderop maak je kennis met een van de grootste en toch onbekendste heldinnen uit het verleden van de stad. Een vrouw die leefde voor de haring – dé vis van Delfshaven. Maar ook een vrouw die pal stond voor haar gezin. En dat was nodig ook!

Want de bewoners van Delfshaven hebben in de 17e eeuw heel wat moeten doorstaan. Armoe bijvoorbeeld, slavenarbeid en de Tachtigjarige Oorlog. Hildebrand laat je die moeilijke tijden in levenden lijve meemaken. En hij laat je ook beleven hoe Delfshaven er bovenop kwam en zelfs grote rijkdom heeft weten te vergaren.

Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Delfshaven, ervaar de kracht van levertraan en knekelolie, bewonder de gekroonde gouden haring op de toren van de kerk, verkneukel je bij de slimme plannetjes van de Stadskastelein en vaar het zeegat uit. Want daar, op zee, lonkt de aller rijkste buit die Delfshaven ooit heeft veroverd. De Zilvervloot.

 

Ga mee op avontuur in de stad van levertraan en knekelolie

Verteller Hildebrand laat je tijdens de StoryTrail stadswandeling Delfshaven genieten van de mooie straatjes en geveltjes van dit bijzondere stukje Rotterdam. Maar vooral van de sterke verhalen die hier verborgen liggen. Verhalen over notabelen en noeste arbeiders, over Piet Heyn, over Jan, Joris en Corneel, en over een heel bijzondere papegaai. Veel plezier in Delfshaven!