Laden Evenementen
Storytrail stadswandeling Utrecht Rinus-Zwabber verhalenverteller

Theaterwandeling Utrecht met verhalenverteller Rinus

Datum en tijd

7 april @ 14:00 - 15:30

Locatie

Utrecht StoryTrail
Domplein 29
Utrecht, Utrecht 3512 JE Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller

Er zijn mensen die speciaal naar Utrecht komen voor Hoog Catharijne. Voor de Jaarbeurs. Of voor de winkels aan de Oudegracht. Maar verhalenverteller Rinus Zwabber zul je daar niet tegenkomen. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Utrecht neemt hij je mee naar zijn Utrecht. Naar de plekken die hij mooi vindt.

Smalle, donkere steegjes bijvoorbeeld, waar bijna geen licht kan doordringen. En vreemde kromme grachtjes die er nog net zo uitzien als vijf eeuwen geleden. Wat zoekt die Zwabber daar, zul je denken?

Verhalen. Niets dan verhalen.

De verhalen liggen verstopt onder de straatstenen en achter de gevels van de huizen. Onzichtbaar voor wie de weg niet kent in het oude Utrecht. Daarom is het zo mooi om met Rinus Zwabber door de stad te zwerven. Hij weet precies waar hij moet zijn voor de prachtige sagen en legenden die schuilgaan in de schaduw van de Dom.

En vertellen dat die Rinus kan! Een ware meesterverteller, dat is-ie. Je bent de eerste straathoek nog niet om, of je waant je al in een andere tijd. Rinus sleurt je mee in de meest zinderende vertellingen. Bizarre stadsverhalen zijn het. Ze zijn lang geleden gebeurd, maar toch lijkt het wel alsof je er opeens middenin staat.

De kerk en het geloof spelen in die verhalen vaak een belangrijke rol. Utrecht is niet voor niets een bisschopsstad. Waar je ook kijkt, overal staan kerken. De Domkerk, de Mariakerk, de Buurkerk, ga maar door.

Vroeger waren er heel wat mensen die er elke dag naartoe gingen, naar de kerk. Sterker nog: er waren mensen die daar voor altijd bleven. Die nooit meer terug gingen naar huis. Die van de kerk hun thuis maakten. Vooral de muren van de Buurkerk, die kunnen daarover meepraten.

Tegelijk waren er ook mensen die vanwege het geloof juist heel verre reizen gingen maken. Die bijvoorbeeld op bedevaart gingen, helemaal van Utrecht naar Santiago de Compostella. Ja, tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die dat doen, maar wacht even! Zo’n reis was in de Middeleeuwen wel even andere koek dan nu. Onderweg lagen er verschrikkelijke gevaren op de loer. En zo’n pelgrimstocht liep lang niet altijd goed af.

Ga mee naar Utrecht en vergeet de tijd

Afijn. Rinus Zwabber gaat het je allemaal vertellen. Wees welkom bij zijn StoryTrail stadswandeling Utrecht en ga samen met hem op avontuur in de geschiedenis. Geloof de verhalen van Rinus. Of geloof ze niet. Maar geniet in elk geval van een onvergetelijke tijdreis door deze heerlijke stad.