Laden Evenementen
Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller Wannes voor Paushuize

Theaterwandeling Utrecht met verhalenverteller Wannes

Datum en tijd

7 juli @ 14:00 - 15:30

Locatie

Utrecht StoryTrail
Domplein 29
Utrecht, Utrecht 3512 JE Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller

Wannes ontvangt je op het Domplein en dat is niet voor niets. Want dit plein is de droom van elke verhalenverteller. Zo rijk aan legendarische verhalen – dat vind je nergens anders in het hele land.

Wannes neemt je mee door de eeuwenoude geschiedenis van het Domplein en van Utrecht. De versteende getuigen van die geschiedenis kun je overal in de stad terugvinden. Stenen kerken, stenen straten, stenen standbeelden.

Maar het mooie van Wannes is dat hij al die dooie stenen voor je ogen tot leven wekt. De mensen die hier eeuwen en eeuwen geleden hebben geleefd: met hen ga je kennis maken. En met hen ga je de meest ongelooflijke avonturen beleven.

Trouwens, over steen gesproken: die avonturen beginnen al in de Steentijd. Zo’n 15.000 jaar terug. Toen kwamen de eerste mensen hier wonen, op een droge plek aan de rivier.

Na de Steentijd was het de beurt aan de Romeinen. Op het latere Domplein bouwden zij hun castellum, om de grens van hun Rijk te beschermen. De contouren van dat castellum zijn nog altijd terug te zien tussen de straatstenen.

Vervolgens kwamen er koningen, Franken, Friezen, monniken, bouwmeesters en… kerken. Kleine kerken zijn hier verrezen, en ook die ene hele grote: de Domkerk.

Maar niet zonder slag of stoot. De bouw van de Dom ging gepaard met list en bedrog, torenhoge trots en diepe, donkere smart.
Ook dat staat allemaal in steen gebeiteld. Onzichtbaar voor wie er nietsvermoedend aan voorbij loopt. Maar hartverscheurend mooi voor wie zich laat meevoeren in de verhalen van Wannes.

Stap in de schoenen van de bewoners van het Domplein

Wandelend met Wannes beleef je de geschiedenis van Utrecht. Het is alsof je er middenin staat. En eigenlijk is dat ook zo. Want waar je ook gaat op het plein of in de stad: de sagen, de legenden en de historische verhalen zijn overal. Links, rechts, boven en onder je.

Dus ga mee met de StoryTrail stadswandeling Utrecht en geniet van het onvergetelijke avontuur dat verteller Wannes voor je in petto heeft. Veel plezier!