Laden Evenementen
stadswandeling_Zierikzee

Theaterwandeling Zierikzee met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

3 mei @ 15:30 - 17:00

Locatie

Zierikzee StoryTrail
Vissersdijk 2
Zierikzee, Zeeland 4301 ND Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Zierikzee met verhalenverteller

Verteller Johannes heeft een koffer bij zich vol meeslepende Zierikzeese sagen, legenden en historische verhalen. Verhalen die je onderdompelen in de bewogen stadsgeschiedenis. Want Zierikzee mag tegenwoordig dan een rustig en lieflijk stadje zijn, dat is niet altijd zo geweest. Dat merk je al snel tijdens de StoryTrail stadswandeling Zierikzee.

Johannes neemt je mee naar de Tachtigjarige Oorlog, toen Zierikzee maandenlang werd belegerd door Spaanse soldaten. Zij stonden onder bevel van de gevreesde veldheer Cristobal de Mondragón. Hij bracht Zierikzee een hoop ellende. Maar toch denken wij tegenwoordig met veel plezier aan hem terug.

Hoe dat kan? Het is een bijzonder verhaal dat Johannes je in geuren en kleuren gaat vertellen. Of, beter gezegd: hij laat je dat verhaal beleven! Door de ogen van de poortwachter die tijdens het beleg door de schietgaten in de stadsmuur naar die Spanjaarden zit te loeren.

Zierikzee was vroeger niet alleen een stad van vechtersbazen, maar ook van zeelui. De Zierikzeese schippers voeren helemaal naar de Oostzee en zelfs naar Afrika. Ook de legendarische matroos Leendert Anker uit de Venkelstraat scheepte zich in voor zo’n verre reis. Had hij dat maar niet gedaan! Pal voor de kust van Portugal ging het helemaal fout met zijn schip De Palmboom.

Samen met je mede-wandelaars beland je middenin het schrikbarende avontuur van matroos Anker. Maar vrees niet: het komt allemaal goed. Want aan het eind van de wandeling bereiken wij, net als de matroos, het geruststellende baken van deze mooie stad: de Dikke Toren.

De Dikke Toren is een kolossaal bouwwerk van 62 meter hoog. Eigenlijk had hij zelfs nog veel en veel hoger moeten worden. De hoogste toren van het land, dat was de bedoeling van de ambitieuze bouwmeester Keldermans. Gelukkig maar, dat hem dat niet is gelukt. Het fiasco van Keldermans leverde Zierikzee een machtig monument op, én een van de mooiste verhalen uit de stadsgeschiedenis.

Beleef de magie van Zierikzee

En verder…? Liggen er in Zierikzee nog veel meer mooie verhalen op je te wachten. Johannes vertelt ze je graag tijdens de StoryTrail stadswandeling Zierikzee, een heerlijk historisch avontuur voor jong en oud!