Laden Evenementen
StoryTrail Stadswandeling Zutphen Verhalenverteller Henrieke met torens

Theaterwandeling Zutphen met verhalenverteller Henrieke

Datum en tijd

17 september 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Zutphen StoryTrail
Houtmarkt 62
Zutphen, Gelderland 7201 KM Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Zutphen met verhalenverteller

Verteller Henrieke nodigt je uit in Zutphen en dat is niet voor niets. Want wat is dit een prachtig stadje. Stil en lieflijk ligt het weg te dromen aan de oever van de IJssel.

Maar ho! Wacht even! Wie iets dieper in de geschiedenis gaat graven, vindt daar een heel ander soort Zutphen, waar het helemaal niet zo stil en lieflijk is.

Dat graven hoef je trouwens niet zelf te doen want dat hebben Henrieke en haar voorgangers al voor je gedaan. Ze zijn zelfs helemaal terug gegaan naar de 9e eeuw.

In die 9e eeuw was het in Zutphen kort samengevat een enorme puinhoop en dat kwam door de Vikingen. Want de stad lag toen natuurlijk ook al aan de rivier en dus konden de Noorse barbaren er zo naartoe varen.

Dat hebben ze gedaan ook en vervolgens hebben zij Zutphen eens grondig geplunderd. Net zo lang tot er niets meer van over was. En dat was nog maar het begin van een lange stadsgeschiedenis vol oorlog en strijd. Henrieke trekt haar strijders-jas uit die roerige tijden eens goed recht en zal je erover vertellen.

Zo kwamen in de Tachtigjarige Oorlog de Spanjaarden langs en die gedroegen zich al even slecht als de Vikingen dat eeuwen eerder hadden gedaan. Moord, doodslag en roof vielen Zutphen ten deel.

Toch is het echt niet allemaal kommer en kwel. Henrieke gaat je een heel kleurenpalet aan verhalen laten beleven tijdens de StoryTrail stadswandeling Zutphen. De gekste sagen kan zij vertellen: over schavuiten en grappenmakers bijvoorbeeld, want ook daarvoor ben je in Zutphen aan het goede adres.

Kom naar Zutphen en stap eeuwen terug in de tijd

Verteller Henrieke laat je de stadsverhalen beleven alsof ze zich voor je ogen afspelen. Alsof je gewoon even een paar eeuwen terug in de tijd bent gestapt.

Wat daarbij helpt, is dat Zutphen er ondanks alle plunderingen nog altijd beeldschoon bij ligt. De prachtige stadsmuren, de poorten en de smalle straatjes doen je de wereld van nu even vergeten.

Dus wees welkom, ga mee op avontuur en beleef de roemruchte geschiedenis van een van de mooiste steden van Nederland. Tot ziens bij de StoryTrail stadswandeling Zutphen!