Skip to content
stadswandeling zwolle storytrail verhalen verteller godefridus handen

Wandeling Zwolle – Theater en Historie 28 september

Deze Storytrail wandeling Zwolle laat je de historie van de stad beleven. Stap in spannende sagen en legend en laat je door de verteller meevoeren naar het roemruchte verleden van het deze prachtige stad.

De interactieve manier van vertellen en het betoverende decor zorgen er voor dat de historie gaat leven. Je wordt meegesleept het verhaal in. Voor je het weet ben je eeuwen terug in de tijd en vraag je je af… Hoe wordt ik een goede koopman? Wat te doen met die roofridder die de stad steeds in puin legt? Sterker nog… Hoe versla je de duivel?

Hulp van een beschermheilige is dan natuurlijk welkom. Sint Michaël helpt inderdaad een stevig handje mee. Al kan hij niet voorkomen dat de Zwolse kerkspits keer op keer naar de bliksem gaat. Maar zelfs dan nog heeft deze machtige stad de hoogste toren in de wijde omtrek.

Al met al gaat het in Zwolle niet altijd van een leien dakje. Maar dit volk weet er altijd weer bovenop te komen. Ook al hadden ze hier letterlijk met de buren te kampen.Want die buren uit Kampen, die willen alsmaar dat wat Zwolle heeft. Ze komen op bezoek om  de hoogste toren te “bewonderen” ze claimen het Zwarte Water, waar de Zwollenaren nu juist de Duivel uit hadden verdreven en… Maar wat ze in Kampen ook proberen om Zwolle de loef af te steken, de Zwollenaren verzinnen er een list op.

Succes wordt door de Blauwvingers dan ook door goede moed en volharding verdiend. Maar let op! Laat succes nooit naar je hoofd stijgen, want… Ach, genoeg verteld hier, kom gewoon naar de hoofdstad van Overijssel en beleef het zelf tijdens de Storytrail wandeling Zwolle.

Wandeling Zwolle Theater en Historie

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en ga mee met deze voorstelling dwars door het oude Zwolle!

Laat een reactie achter