Skip to content

Calendar

jul
5
zo
Stadswandeling – Plaats Delict Utrecht @ Utrecht Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 15:30

Een special vol lustige moord- en doodslag-verhalen. Verteller Godefridus maakte in samenwerking met UtrechtAltijd.nl een echte moordwandeling. Of je nu mee wandelt als een speurneus of als sensatiejournalist, je komt zeker aan je trekken met een politieke, religieuze, passionele, serie-, onopgeloste, verzets-, publieke of door het stadsbestuur goedgekeurde… moord! En stuk voor stuk puur Utrechts.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze Utrechtse voorstelling!

Stadswandeling Amersfoort – Verhalenverteller Louise Wandelaar @ Amersfoort Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 15:30

De Hof, de kei, het spook met de spiegel, de toren, de ketter en de draak. Hoor de eeuwenoude verhalen van dit middeleeuwse stadje. Ga mee op pad en laat je betoveren. Beleef Amersfoort met verhalenvertelster Louise Wandelaar.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Amersfoort!

Stadswandeling Den Bosch – Verhalenverteller Reijckhart @ Den Bosch Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 15:30

De stadswandeling Den Bosch die je beleeft als een avontuur. Wandel een diep donkere historie binnen met verhalenverteller Reijckhart. Beleef de sagen & legenden van de Moerasdraak. Laat je betoveren door een eeuwenoud decor.  Hoor over het ontstaan van de stad. Zie de mennekes op de Sint Jan. Ontmoet Hertog Jan. Kom hossen en… Beleef het zelf!

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij de stadsvoorstelling van Den Bosch!

Stadswandeling Leiden – Leidse Helden @ Leiden Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 15:30

Ontmoet de helden die Leiden bevrijden van de Spanjaarden. Maar let op! Niets is wat het lijkt in tijden van oorlog. Glippers sluipen de stad in en uit. De Spaanse legerleider heeft een Leids liefje. En de vollers komen in opstand. Als dat maar goed gaat! Stap in een avontuur vol van historie.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze Leidse stadsvoorstelling!

Stadswandeling Middelburg– Verhalenverteller Johannes @ Middelburg Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 14:15

Kom naar Middelburg, de sprookjesachtige hoofdstad van Zeeland, en maak samen met verteller Johannes een reis door de tijd. Laat u meevoeren door zijn verhalen en ontdek de geheimen die verborgen liggen achter de eeuwenoude gevels. Bedenk: bijna elk huis in Middelburg draagt een naam, en dat is niet voor niets.

Dwalend door de stad maakt u kennis met de Middelburgers van toen. Arme en rijke, sluwe en nobele Middelburgers. Allemaal hebben ze hun passies, angsten en dromen.

Johannes neemt u mee op avontuur met graven en notabelen. Vanuit Middelburg denken zij de wereld te kunnen veroveren. Ze zijn voor de duvel niet bang. Zij varen het zeegat uit, op zoek naar onbekende kusten. Of ze blijven juist veilig thuis, om rijk te worden met list en bedrog. Of zij slagen in hun missies? Verteller Johannes laat het u zelf beleven.

Maar denk niet dat Middelburg alleen een stad is van statige herenhuizen. Vlakbij al die pracht en praal liggen smalle stegen, waarin het daglicht nauwelijks door kan dringen. Dat is het terrein van passagierende zeelui en aan lagerwal geraakte soldaten. In de donkere kroegen vertellen zij elkaar verhalen om van te huiveren. Over de zee met haar woeste stormen en haar metershoge golven. Over het afschuwelijke lot van de Middelburgse matroos Floris. En over de duivel, waarvoor geen zeevaarder veilig is.

Maar gelukkig: voor wie een duik neemt in het verleden van Middelburg, valt er ook genoeg te lachen. Bijvoorbeeld bij het verhaal van de beroemdste brillenmaker uit de stadsgeschiedenis. Zijn slimme uitvindingen zullen u verbaasd doen staan. Maar u gaat zeker ook even te rade bij de Souburgers, de zuidelijke buren van Middelburg. Zij willen u maar wat graag uitleggen dat die deftige Middelburgers lang niet altijd zo slim en verstandig zijn geweest. En dat ze ook best wel heel domme dingen hebben uitgehaald.

Afijn. U kunt het allemaal zelf gaan horen en beleven. Verteller Johannes kijkt uit naar uw komst.

Meer beleven?  Dat kan deze zomer met de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen. Drie dagen achtereen kun je genieten van Zeeuwse stadsverhalen: in Middelburg, Goes en Zierikzee. Beleef ze allemaal!

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Middelburg!

Stadswandeling Rotterdam Delfshaven– Verteller Jacobus @ Rotterdam Delfshaven Storytrail
jul 5 @ 14:00 – 15:30

Stadswandeling Rotterdam Delfshaven vol theater en historie. Ga mee op avontuur in de woonplaats van Piet Hein.

Ontmoet Piet, zijn vader, zijn moeder, Spaanse slavendrijvers, de stadskastelein, Jan, Joris, Korneel en de Prins.

Geniet van levertraan, gekaakte haring, zweepslagen, heldendaden, een Caribisch zonnetje en een opzwepend deuntje.

Inderdaad, dit is geen gewone stadswandeling in Delfshaven. Je verzeilt op de woelige baren. Ontmoet haringvissers, walvisvaarders en zakkendragers.  Je wordt gepaaid om aan boord te stappen. Dit wordt een ongekende en gedurfde onderneming.

Zwoeg op de Spaanse galeien. Neem wraak en verover de Zilvervloot.  En… word ontvangen als een held in dit eeuwenoude stadje.

Zo heb je de  geschiedenis nog nooit hebt beleefd! De Storytrail wandeling Rotterdam in Delfshaven is anders dan iedere gidswandeling die je ooit eerder maakte. Je ziet het bewijs in steen van de sterke verhalen die voorbijkomen. Maar er zit geen enkel saai feitje in deze voorstelling. De verhalenverteller sleurt je mee in het avontuur. Voor je het weet zit je midden in de 16e en 17e eeuw, waar het ruwe leven je tekent.

Een wandelende voorstelling vol van humor. Geniet van Delfshaven. En oh, ja… Niet onbelangrijk: wat hebben een haring en een papegaai gemeen? Ach je moet het zelf maar komen beleven.

Ga mee, stap in het voetspoor van Piet Heyn. Eindelijk het ware verhaal over de Zilvervloot. En wat het betekende voor de vrijheid van de Nederlanden.

Storytrai Stadswandelingl Rotterdam Delfshaven Verhalenverteller Jacobus Piet Heyn Standbeeld

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij deze voorstelling in Rotterdam Delfshaven!

Wat is er zo speciaal aan de Storytrail wandeling Rotterdam Delfshaven?

Wij leggen het zo uit… Een gidswandeling kun je vergelijken met een documentaire. Zie de Storytrail als je favoriete serie. Eerst denk je: Is dat wel zo? En  dan opeens, voor je het weet is 1,5 uur voorbij. Je staat weer in het hier en nu. En dan denk je: ik wil meer!

Een wandelende voorstelling dus. Dwars door de historie van Delfshaven. Geen saaie jaartallen, maar verhalen over en van mensen die dit stadje opbouwden, er leefden. Er rijk werden en er verloren gingen. De Storytrail Delfshaven brengt het verhaal van de passie en de drang van onze buren – van eeuwen terug.

De verhalenverteller speelt op basis van een theaterscript. Spel, interactie en route zijn gerepeteerd met een regisseur. Dit voegt toe aan de kwaliteit van de wandeling, dat merk je direct. Een echte beleving van de historie in Delfshaven wacht op jou!

jul
12
zo
Stadswandeling Deventer – Verhalenverteller Godefridus @ Deventer Storytrail
jul 12 @ 14:00 – 15:30

De interactieve stadswandeling laat je op een andere manier kennis maken met een van de oudste en mooiste steden van ons land. Beleef het Deventer avontuur. Uit heel Europa kwam men hier boeken en koeken halen. Ga mee en leer hoe listig de inwoners van deze stad zijn. Krijg een lesje valsmunten. Scherm met stokvissen. Ontmoet de twee zussen die boven de stad uit torenen. Zie hoe het kwaad wordt overwonnen en de wereld wordt vernieuwd – vanuit Deventer.

Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km.
Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters.

Bestel nu je Tickets en sluit aan bij de stadsvoorstelling van Deventer!

Stadswandeling Haarlem – verhalenverteller Franciscus @ Haarlem Storytrail
jul 12 @ 14:00 – 15:30

Stadswandeling Haarlem met verhalenverteller Collapse

Stadswandeling Haarlem met verhalenverteller Franciscus

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscus neemt je mee in het verhaalHaarlem is een stad vol van historie. Op de haar, een open plek in het bos, ontstond de woonplaats van een van de machtigste families die ons land ooit heeft gekend. Hier woonden de Graven van Holland.

Eén van deze graven zou zelfs gekroond worden tot keizer van het Roomse Rijk. Er stond hem nog maar één veldslag in de weg… Voor je het weet ben je midden in dit gevecht verzeild – wanneer je mee wandelt met de StoryTrail stadswandeling in Haarlem.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs In het heetst van de strijd

Want wees gewaarschuwd. Dit is geen gewone stadswandeling. De verhalenverteller sleurt je mee in het avontuur. De historie van het eeuwenoude Haarlem komt tot leven.

Je wandelt door het historische decor van de Haarlemse binnenstad. En bij ieder verhaal word je ondergedompeld in het diepe donkere verleden.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Ik vertel het je

Ontdek het lief en leed van de beroemdste Haarlemmers tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem.

In de verhalen staan de Haarlemmers van weleer centraal. Je gaat mee met de hoofdpersoon. Staat voor uitdagingen en verleidingen. Welke keuzes maakten onze buren uit het verleden. Hoe zou jij het aanpakken? En wat is er nu werkelijk gebeurd?

Beleef de avonturen van de Graven van Holland. Breng een leger op de been om de West-Friezen een lesje te leren. Zie hoe Kenau de Spanjaarden de stuipen op het lijf jaagt. Stap de herberg van Malle Babbe binnen. En geniet een ‘AHA momentje’ samen met de Haarlemse uitvinder van de boekdrukkunst.

Wandel mee met de StoryTrail stadswandeling Haarlem.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscus op de Grote Markt met publiek

 

Wat maakt de StoryTrail zo anders? Expand

Wat is er zo speciaal aan de StoryTrail stadswandeling Haarlem?

De gids vertelt misschien over steen en jaartallen. Maar de verhalenverteller van de StoryTrail laat je zien hoe Haarlem is gevormd aan de hand van de avonduren van mensen die in Haarlem woonden.

Wij komen in ons leven voor drempels te staan. Uitdagingen en verleidingen. Voor een dergelijk probleem verzinnen wij een oplossing, een list. Honderd of duizend jaar jaar geleden was dit niet anders.

En vanuit dit menselijk perspectief begrijp je opeens waarom Haarlem en daarmee de wereld om ons heen, zo is gevormd.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscu voor het Hofje van Bakeness jpg

Een  voorstelling vol ontdekkingen

het prachtige Haarlem wordt nu overschaduwd door de wereldstad Amsterdam. Maar nog niet zo lang geleden was Haarlem vele malen machtiger dan het kleine Amsterdam.

Vanuit Haarlem werd Holland geregeerd. Het waren De Graven van Holland die in het prachtige Haarlo-Heim woonden. Dezelfde graven die van Den Haag onze hofstad maakten.

Zie hoe het bos verdwijnt in de stad ontstaat. De verhalenverteller neemt je mee terug in de geschiedenis. Het is alsof je er zelf bij bent wanneer je in vogelvlucht door de eeuwen heen Haarlem ziet uitgroeien tot een van de machtigste steden van ons land.

Het is dan ook niet zo gek dat het eerste openbare museum van Nederland in deze rijke stad zijn deuren opende. Maar ook achter deze gebeurtenis schuilt een merkwaardig persoon. Want was Pieter Tyler er niet geweest, en had hij niet een ontembare hang naar verwondering gehad, dan was het museum van de verwondering nooit gekomen.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Grandioos

Tijdens deze interactieve wandeling kruip je in de huid van Haarlemmers die eeuwen geleden al mijmerden over een betere wereld. Dus kom en wandel door Haarlem. Maak een spannende reis door de tijd, tijdens dit historische uitje.

De StoryTrail wandeling Haarlem is geproduceerd als een theatervoorstelling. De wandeling wordt geleid door een verhalenverteller op basis van een vermakelijk script. In de voorbereiding wordt aandacht besteed met regie en repetitie. Dit staat garant voor een kwalitatieve beleving.

Laat je meeslepen door de verteller en beleef Haarlem als nooit tevoren.

Meer mogelijkheden Expand Tickets
Neem een kijkje op de Agenda en sluit aan bij een geplande voorstelling. Groepen
Bepaal zelf je datum, tijd en verteller. Vanaf 6 personen. Start een StoryTrail. Cadeau
Geef een avontuur cadeau. Geef een StoryTrail cadeau. Tickets Praktische Informatie Expand

Praktische informatie

Een StoryTrail duurt anderhalf uur. Daarbinnen wandelen we 1500 meter.Dit is voor jong en oud goed bij te benen.

ZITTEN
het is natuurlijk een wandeling, maar op sommige plekjes kun je zitten wanneer verteld wordt. Tip: neem gerust een klapstoeltjes mee voor iemand die niet zo lang kan staan. ROLSTOEL
Kom je met een rolstoel? Laat het even weten. Je kunt dit tijdens je bestelling vermelden in het veldje “Extra informatie “. Het is voor ons dan handig om te weten of je wel een of twee traptreden kunt nemen. Waar nodig passen we de route aan.