Skip to content

Calendar

jul
19
zo
Stadswandeling Alkmaar met verhalenverteller Godefridus @ Alkmaar StoryTrail
jul 19 @ 14:00 – 15:30

Stadswandeling Alkmaar met verhalenverteller Collapse

Stadswandeling Alkmaar met verhalenverteller

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_018-crop.jpg

Alkmaar is een stad vol eigenwijze kaaskoppen en opstandige types. Hier in Alkmaar roepen ze dan ook om de haverklap: “Leve de Opstand!” Het lijkt wel of ze dol zijn op haat en nijd, oorlog en strijd.

Dit wordt goed zichtbaar tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Alkmaarders komen dan massaal opstaan tegen het Spaanse gezag. En dat weten ze met succes te verdrijven. Ja, hier in Alkmaar is rebellie nooit ver weg.

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_010.jpg

Kom en ga mee met de StoryTrail stadswandeling Alkmaar en vier het Alkmaarse stadsrecht, verkregen na een gewonnen burenruzie. Treur mee na de verloren Kaas- en Broodoorlog. Maar ook wanneer het in Alkmaar om bier en belasting draait, kunnen vechtpartijen niet lang uitblijven.

Nu is de vraag. Zijn al die conflicten stom toeval of zit opstandigheid Alkmaarders in het bloed? Eén ding is duidelijk. Ook al zijn de vele polders rond de stad eeuwen geleden drooggelegd, die eigenwijze kaaskoppen hebben zo hun eigen kijk op “Polderen”. Maar… kunt u dat beter?

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_003.jpg

Ontdek uw talent voor opstand en wandel mee tijdens Storytrail stadswandeling Alkmaar.

Welke relletjes en opstanden werden hier bekokstoofd? Wat schuilt er achter de fraaie façades van historische panden zoals de Laurenskerk, Hof van Sonoy en de Waag? Ontdek de rebel in jezelf en wandel mee met de StoryTrail stadswandeling Alkmaar.

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_013.jpg

Wat maakt de StoryTrail zo anders? Expand

Wat is er zo speciaal aan de StoryTrail stadswandeling Alkmaar?

Een gidswandeling is als een documentaire, het blijft aan de beschouwende kant. Maar de StoryTrail… die sleurt je mee het verhaal in. Je zit er middenin alsof je het avontuur zelf beleeft.

En tijdens de wandeling Alkmaar verzeil je in het heetst van de strijd.

StoryTrail-Stadswandeling-Alkmaar-verhalenverteller-Godefridus_007_crop.jpg

Een roerige voorstelling

Deze prachtige toeristische stad lacht je nu vriendelijk toe. Maar nog niet zo lang geleden vlamden de gemoederen hier op om het minste en geringste. De verhalenverteller dompelt je tijdens de StoryTrail Alkmaar onder in de roerige geschiedenis van deze eigenwijze stad.

Voel de trots, het knagende onrecht, de bravoure en de vastberadenheid. Beleef zelf hoe het is om “kaaskoppen “als een geuzennaam te dragen.

En hoewel het niet altijd goed uitpakte voor de Alkmaarders, onrecht kon hier altijd rekenen op een gedegen lik-op-stuk beleid. En hoe dat beleid gevormd wordt, daar mag je zelf over meebeslissen.

Tijdens deze interactieve wandeling kruip je in de huid van Alkmaarders die eeuwen geleden voor hun hachje knokten. Dus kom stap in het avontuur en maak een spannende reis door de tijd, tijdens dit historische uitje.

De StoryTrail wandeling Alkmaar is geproduceerd als een theatervoorstelling de verhalenverteller speelt de voorstelling op basis van een uitgekiend script. Met repetitie en regie staat dit garant voor een unieke beleving.

Laat je meeslepen door de verteller en beleef Alkmaar als nooit tevoren.

Meer mogelijkheden Expand Tickets
Neem een kijkje op de Agenda en sluit aan bij een geplande voorstelling. Groepen
Bepaal zelf je datum, tijd en verteller. Vanaf 6 personen. Start een StoryTrail. Cadeau
Geef een avontuur cadeau. Geef een StoryTrail cadeau. Tickets Praktische Informatie Expand

Praktische informatie

Een StoryTrail duurt anderhalf uur. Daarbinnen wandelen we 1500 meter.Dit is voor jong en oud goed bij te benen.

ZITTEN
het is natuurlijk een wandeling, maar op sommige plekjes kun je zitten wanneer verteld wordt. Tip: neem gerust een klapstoeltjes mee voor iemand die niet zo lang kan staan. ROLSTOEL
Kom je met een rolstoel? Laat het even weten. Je kunt dit tijdens je bestelling vermelden in het veldje “Extra informatie “. Het is voor ons dan handig om te weten of je wel een of twee traptreden kunt nemen. Waar nodig passen we de route aan.