Skip to content

Calendar

jul
12
zo
Stadswandeling Haarlem – verhalenverteller Franciscus @ Haarlem Storytrail
jul 12 @ 14:00 – 15:30

Stadswandeling Haarlem met verhalenverteller Collapse

Stadswandeling Haarlem met verhalenverteller Franciscus

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscus neemt je mee in het verhaalHaarlem is een stad vol van historie. Op de haar, een open plek in het bos, ontstond de woonplaats van een van de machtigste families die ons land ooit heeft gekend. Hier woonden de Graven van Holland.

Eén van deze graven zou zelfs gekroond worden tot keizer van het Roomse Rijk. Er stond hem nog maar één veldslag in de weg… Voor je het weet ben je midden in dit gevecht verzeild – wanneer je mee wandelt met de StoryTrail stadswandeling in Haarlem.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs In het heetst van de strijd

Want wees gewaarschuwd. Dit is geen gewone stadswandeling. De verhalenverteller sleurt je mee in het avontuur. De historie van het eeuwenoude Haarlem komt tot leven.

Je wandelt door het historische decor van de Haarlemse binnenstad. En bij ieder verhaal word je ondergedompeld in het diepe donkere verleden.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Ik vertel het je

Ontdek het lief en leed van de beroemdste Haarlemmers tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem.

In de verhalen staan de Haarlemmers van weleer centraal. Je gaat mee met de hoofdpersoon. Staat voor uitdagingen en verleidingen. Welke keuzes maakten onze buren uit het verleden. Hoe zou jij het aanpakken? En wat is er nu werkelijk gebeurd?

Beleef de avonturen van de Graven van Holland. Breng een leger op de been om de West-Friezen een lesje te leren. Zie hoe Kenau de Spanjaarden de stuipen op het lijf jaagt. Stap de herberg van Malle Babbe binnen. En geniet een ‘AHA momentje’ samen met de Haarlemse uitvinder van de boekdrukkunst.

Wandel mee met de StoryTrail stadswandeling Haarlem.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscus op de Grote Markt met publiek

 

Wat maakt de StoryTrail zo anders? Expand

Wat is er zo speciaal aan de StoryTrail stadswandeling Haarlem?

De gids vertelt misschien over steen en jaartallen. Maar de verhalenverteller van de StoryTrail laat je zien hoe Haarlem is gevormd aan de hand van de avonduren van mensen die in Haarlem woonden.

Wij komen in ons leven voor drempels te staan. Uitdagingen en verleidingen. Voor een dergelijk probleem verzinnen wij een oplossing, een list. Honderd of duizend jaar jaar geleden was dit niet anders.

En vanuit dit menselijk perspectief begrijp je opeens waarom Haarlem en daarmee de wereld om ons heen, zo is gevormd.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscu voor het Hofje van Bakeness jpg

Een  voorstelling vol ontdekkingen

het prachtige Haarlem wordt nu overschaduwd door de wereldstad Amsterdam. Maar nog niet zo lang geleden was Haarlem vele malen machtiger dan het kleine Amsterdam.

Vanuit Haarlem werd Holland geregeerd. Het waren De Graven van Holland die in het prachtige Haarlo-Heim woonden. Dezelfde graven die van Den Haag onze hofstad maakten.

Zie hoe het bos verdwijnt in de stad ontstaat. De verhalenverteller neemt je mee terug in de geschiedenis. Het is alsof je er zelf bij bent wanneer je in vogelvlucht door de eeuwen heen Haarlem ziet uitgroeien tot een van de machtigste steden van ons land.

Het is dan ook niet zo gek dat het eerste openbare museum van Nederland in deze rijke stad zijn deuren opende. Maar ook achter deze gebeurtenis schuilt een merkwaardig persoon. Want was Pieter Tyler er niet geweest, en had hij niet een ontembare hang naar verwondering gehad, dan was het museum van de verwondering nooit gekomen.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Grandioos

Tijdens deze interactieve wandeling kruip je in de huid van Haarlemmers die eeuwen geleden al mijmerden over een betere wereld. Dus kom en wandel door Haarlem. Maak een spannende reis door de tijd, tijdens dit historische uitje.

De StoryTrail wandeling Haarlem is geproduceerd als een theatervoorstelling. De wandeling wordt geleid door een verhalenverteller op basis van een vermakelijk script. In de voorbereiding wordt aandacht besteed met regie en repetitie. Dit staat garant voor een kwalitatieve beleving.

Laat je meeslepen door de verteller en beleef Haarlem als nooit tevoren.

Meer mogelijkheden Expand Tickets
Neem een kijkje op de Agenda en sluit aan bij een geplande voorstelling. Groepen
Bepaal zelf je datum, tijd en verteller. Vanaf 6 personen. Start een StoryTrail. Cadeau
Geef een avontuur cadeau. Geef een StoryTrail cadeau. Tickets Praktische Informatie Expand

Praktische informatie

Een StoryTrail duurt anderhalf uur. Daarbinnen wandelen we 1500 meter.Dit is voor jong en oud goed bij te benen.

ZITTEN
het is natuurlijk een wandeling, maar op sommige plekjes kun je zitten wanneer verteld wordt. Tip: neem gerust een klapstoeltjes mee voor iemand die niet zo lang kan staan. ROLSTOEL
Kom je met een rolstoel? Laat het even weten. Je kunt dit tijdens je bestelling vermelden in het veldje “Extra informatie “. Het is voor ons dan handig om te weten of je wel een of twee traptreden kunt nemen. Waar nodig passen we de route aan.