Wat is het verschil tussen een storytrail en een gewone stadswandeling of VVV-rondleiding?

Een Storytrail is een theaterwandeling. De nadruk ligt op beleving en vermaak aan de hand van de verhalen van de stad – de sagen & legenden. Zo bekijk je de stad op een bijzondere manier, van een heel andere kant.

Is het veel lopen?

De Storytrail leidt je door het historisch hart van de stad, zo’n anderhalve kilometer in anderhalf uur. De helft van de tijd lopen we, de andere helft staan we stil bij de verhalen.

Onderweg komen we soms plekjes tegen waar je tijdens de verhalen even kunt zitten. Kun je niet lang staan? Laat iemand een klapstoeltje meenemen.

Wat als het regent?

Het is eigenlijk bijna altijd prettig weer in Nederland. In de 18 jaar dat wij buiten wandelen, kon twee keer een stadswandeling niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden. Is er kans op regen, neem dan gerust een paraplu mee. In de wintermaanden is een extra laagje kleding slim.

Regelen jullie ook Horeca?

Voorheen deden we dit, nu niet meer. Na 18 jaar en wandelingen op zo’n 40 locaties concentreren wij ons nu weer volledig op onze passie: mooie voorstellingen maken! Wel geven we graag tips over geschikte horecalocaties.

Wat is het programma?

Programma
Een Storytrail is een theaterwandeling. De nadruk ligt op beleving en vermaak aan de hand van de verhalen van de stad – de sagen & legenden. Zo ga je op bijzondere wijze de stad van een heel andere kant bekijken.

De hoofdrolspelers uit de verhalen zijn onze buren van eeuwen terug. Zij stonden voor dezelfde uitdagingen en verleidingen in het leven als wij. Omdat de verhalenverteller je als publiek betrekt in het avontuur, ontdek je in je eigen gezelschap de schurken, helden en heiligen van de stad. Dit zorgt voor een bruisend groepsproces.

Duur
De Storytrail loopt door een historisch hart van de stad, zo’n 1.500 meter in 1,5 uur.

Gastheer
Heb je een privé-verteller geboekt voor je stadswandeling en zit je binnen 5 minuten wandelen van het startpunt? Dan halen en brengen wij je met plezier.

Wat kost een wandeling met verhalenverteller?

Tickets
Wil je je aansluiten bij een geplande voorstelling, koop dan een los ticket. Tickets kosten € 17,- per persoon, inclusief btw. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 9,-. Ben je jonger dan 6 jaar, dan mag je gratis mee.

Groepen v.a. 6 personen
Je kunt een Storytrail starten op de plaats, dag en tijd van jou keuze voor € 65,-. plus € 12 per deelnemer. Kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen mee voor € 9,-. Ben je jonger dan 6 dan mag je gratis mee. Meld dat dan wel even bij ‘De reden en samenstelling van je uitje’. Dan kunnen we er rekening mee houden met het spel.

Je kunt kiezen uit twee soorten boekingen
1. Open: we zetten jouw datum in de ticketagenda. Anderen mogen dus aansluiten. Dit werkt met een leuke vriendenkorting.
2. Besloten + € 45,- : je krijgt de verteller enkel en alleen voor jouw gezelschap. Je kunt nu ook aangeven waar de verteller je mag ophalen en eventueel terugbrengen (wanneer dit op zo’n 5 minuten wandelen is van de startlocatie).

Wijzigingen voor groepen
Tot 7 dagen van te voren kun je het aantal personen wijzigen. Heb je teveel betaald, dan storten we dit terug. Voor het wijzigen rekenen we eenmalig € 3,50. Vink bij de Checkout aan dat je een Account wilt. Dat maakt wijzigingen eenvoudig.

Kan de storytrail ook in het Engels?

Ja hoor, we hebben ook vertellers die deze wandelingen uitstekend in het Engels kunnen verzorgen. Bij een groepsboeking kun je de taal zelf kiezen.

Zit er teambuilding in de wandelingen?

Jazeker! De hoofdrolspelers uit de verhalen zijn onze buren van eeuwen terug. Zij stonden voor dezelfde uitdagingen en verleidingen in het leven als wij. Omdat de verhalenverteller je als publiek betrekt in het avontuur, ontdek je in je eigen gezelschap de schurken, helden en heiligen van de stad. Dit zorgt voor een bruisend groepsproces.

Accepteren jullie ook GiftFor2, HEMA lekker weg, Belevenissen en andere bonnen?

Jazeker. We accepteren verschillende cadeaukaarten. Dat werkt zo:

Kies je voorstelling in de Agenda.
1. In het Winkelmandje sla je de optie ‘Kortingsbon Toepassen’ over.
2. Maar bij de Checkout vul je bij Extra informatie/Opmerkingen in: Naam van de kaart + Cadeaucode (en eventuele pincode).
3. Kies als betaalmethode: Cadeaubon.
Wij controleren dan de code en brengen de waarde van de bon in mindering op je bestelling.

Accepteren jullie ook CKV bonnen of cultuurkaart vouchers?

Jazeker. Onze uitjes zijn cultureel en daardoor ook met de cultuurkaarttegoeden te voldoen. Neem hiervoor wel eerst even contact op via 030-2467 911.

Tevens werken we samen met NapPas voor interessante kortingen.

Is de storytrail stadswandeling ook geschikt voor kinderen?

De Storytrail is een beleving. Om het simpel uit te leggen: Ik wist vroeger niet dat de Fabeltjeskrant over politiek ging. Vanaf 6 jaar is het leuk om mee te maken. Misschien ontgaat je veel van de inhoud maar de vorm is vermakelijk Ben je jonger dan 6 dan mag je gratis mee. Meld dat dan wel even.

Groepen die kiezen voor een privé-verteller kunnen bij het reserveren aangeven wie er mee gaan. We kunnen de voorstelling dan aanpassen. Tieners vinden de Storytrail ook leuk als verjaardagsuitje. Uiteraard onder begeleiding van de nodige volwassenen.

Krijgen kinderen korting?

Ja, kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen mee voor € 9,-. Ben je jonger dan 6 dan mag je gratis mee. Meld dat dan wel even bij ‘Opmerkingen’ tijdens de Checkout of als je voor een groep reserveert bij ‘De reden en samenstelling van je uitje’.

Hoe gaat de reservering in zijn werk?

Tickets v.a. 1 persoon
Al je wilt aansluiten bij een geplande wandeling dan kan dit via TICKETS. Je kiest het aantal personen en daarna de locatie, datum en tijd die beschikbaar is. Daarna kun je afrekenen. Staat jouw datum er niet bij, kijk dan bij GROEPEN.

Groepen vanaf 6 personen
Start een Storytrail op de locatie, datum en tijd van jouw keuze. Kies eventueel zelf je verteller. Je kunt ook iets kwijt over de reden en samenstelling van je uitje.

Je kunt 2 manieren kiezen
1. Open: we zetten jouw datum in de ticketagenda. Anderen mogen dus aansluiten. Dit werkt met een leuke vriendenkorting.
2. Besloten: je krijgt de verteller enkel en alleen voor jouw gezelschap. Je kunt nu ook aangeven waar de verteller je mag ophalen en eventueel terugbrengen (wanneer dit op zo’n 5 minuten wandelen is van de startlocatie).

Tijdens de Checkout doen we een laatste controle in de agenda van de verteller. Zodra die akkoord geeft, ontvang je een mail met je bestelgegevens en een linkje om te bevestigen en af te rekenen.

Kan ik iemand een storytrail cadeau doen?

Ja, dat kan met de Storytrail Cadeaubon. Je kunt de cadeaubon direct mailen aan de ontvanger. Je kunt er ook een persoonlijk berichtje bij sturen.

Je kunt zelfs een privé-verteller cadeau geven. Of een Storytrail Kickstart met een aantal tickets. De ontvanger mag dan zelf de locatie, datum en tijd kiezen.

Is de Storytrail stadswandeling ook te doen met een rolstoel?

Jazeker, wel weten we het graag van te voren zodat we de verteller kunnen inlichten en hij zijn route eventueel iets kan wijzigen. Dit kun je aangeven tijdens de Checkout in het veld Opmerkingen.

Is de Storytrail ook een verantwoord duurzaam uitje?

Niets is zo klimaatneutraal als zelf wandelen. En we recyclen zelfs de oude geschiedenis van de stad.

Maken jullie ook een verhaal op maat?

Dat doen we met plezier. Wij schrijven, produceren, regisseren en spelen (vertel)theater op maat. Ook voor openingen en publieksevenementen. Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies.

Betaalgegevens voor buitenlandse betalingen, BTW nummer en voorwaarden

BTW nummer: NL102403302B04
IBAN: NL68INGB0008036701
BIC: INGBNL2A
t.n.v.: Stadsavonturen