Wandeling Utrecht Storytrail - Verhalenverteller Brot va Gromme
Wandeling Utrecht – Verhalenverteller Brot van Gromme
10 januari 2019
Stadswaneling Theater en Historie Verhalenverteller Johannes
Wandeling Middelburg– Verhalenverteller Johannes
14 januari 2019
Show all

Verhalen in Het Utrechts Archief – Gratis voorstelling

Wanneer:
13 januari 2019 @ 13:00 – 17:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-01-13T13:00:00+01:00
2019-01-13T17:00:00+01:00
Waar:
het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28
3512 NS Utrecht
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Stadsavonturen
030-2467911

Culturele Zondagen Nieuwjaarsduik 2019
Gratis doorlopende voorstelling voor de hele familie.
Van 13.00 tot 17.00 uur.

Storytrail verhalenverteller in Het Utrechts Archief.

De verhalenverteller van de Storytrail dompelt je onder in Utrechtse sagen en legenden.

Beleef het zelf, de Utrechtse volksverhalen. Bastiaan de Zwitser vertelt Utrechtse mythen en sagen in de 6 nieuwe thema’s van Het Utrechts Archief.

Utrecht Verbindt – drie rivieren verbonden zich in Utrecht. Die stromen brachten mensen met zich mee. Die mensen vertelden elkaar verhalen. En die verhalen leven nog steeds in Utrecht. Kom en beleef ze zelf.

Utrecht Viert –  Je kent het feest van het delen. Het feest van Sint Maarten. De beschermheilige van onze stad. Maar ken je ook de man achter het verhaal.

Utrecht Geloof – Geloof heeft zijn plek in Utrecht van vroegst af aan. Zo is er zelfs een Paus hier vandaan gekomen. Maar het meest ontroerende verhaal over geloof is toch wel dat van de ingemetselde Zuster Bertken. Kom langs voor een lesje: Hoe wordt ik een heilige.

Utrecht Leert- Hier in dit stadje leren ze er telkens iets bij, want kennis helpt overal en altijd. Dat bleek maar weer eens toen er lang geleden een monster opdook in de Grachtenkelders aan de Oude Gracht. Niets leek het beest te kunnen verslaan. Nou ja niets? Hoe zit dat met de juiste kennis?

Utrecht maakt – Sigaren bijvoorbeeld. Aan de Oude Gracht. Daar staat nog de oude Sigarenfabriek “de gesloten Steen”. De aparte naam van het huis is afkomstig van een oud volksverhaal over de duivel en een kegelbaan die een daverend lawaai maakte.

Utrecht Durft – Zo hadden wat slagers zo’n 400 jaar geleden het lef om een burgermeester in mootjes te hakken. Maar dat was niet ongewoon hoor. Als het om hun rechten ging beende het slagersgilde wel vaker enkele bestuurders uit. Dat het even duidelijk is: met Utrechters moet je niet spotten.

 

Kijk gerust even verder als je meer wilt weten over de Storytrail wandeling Utrecht en de mogelijkheden voor groepen? Of kijk in de agenda als je wilt aansluiten bij een datum die al gepland staat?

 

Summary
Event
Verhalen in Het Utrechts Archief
Location
Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28,,Utrecht,Utrecht-3512 NS
Starting on
13 januari 2019
Ending on
13 januari 2019
Description
Storytrail in het Utrechts Archief.De verhalenverteller van de Storytrail dompelt je onder in Utrechtse sagen en legenden. Gratis 13.00 tot 17.00.
Offer Price