Laden Evenementen
StoryTrail Magazijn De Zon Vertellers en muzikant voor Gevel Blog

Rondleiding Magazijn De Zon Utrecht met verhalenverteller Franciscus

Datum en tijd

15 juni @ 15:30 - 16:30

Locatie

Magazijn De Zon Utrecht StoryTrail
Oudegracht 163, Utrecht
Nederland, 3511 AL Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ Gratis

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Rondleiding Magazijn De Zon met verhalenverteller Franciscus

Bijna elke Utrechter is weleens in Magazijn De Zon geweest, op de hoek van de Oudegracht en de Stadhuisbrug. Bijvoorbeeld in de tijd dat hier de Bibliotheek was gevestigd. Of Boekhandel Broese. Of, nog langer geleden: de V&D. Dit legendarische warenhuis opende hier rond 1900 zijn deuren.

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon Glas in lood trapgat 001 Blog

Nu wacht Magazijn De Zon op renovatie en op de komst van het Literatuurmuseum. Een unieke kans om rond te dwalen door de eeuwenoude kelders, de eindeloze gangen en het imposante trappenhuis. Verteller Franciscus opent deuren die altijd gesloten waren. En laat je de sfeer opsnuiven van dit fenomenale handelshuis.

Lang voordat de V&D zich op deze plek vestigde, was dit al hét handelscentrum van Utrecht. De oudste werfkelders van de stad zijn hier te vinden. Daar boven stonden pakhuizen, koophallen en winkels. Beetje bij beetje werden die samengevoegd, totdat uiteindelijk het gigantische Magazijn De Zon ontstond. De gevel loopt van de Oudegracht over de Stadhuisbrug tot aan de Choorstraat.

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon verhalenverteller Franciscus stadhuisbrug 001 Blog

Nu het pand grotendeels leeg staat, kun je pas werkelijk ervaren hoe onmetelijk groot het is. Je zult je verbazen over de prachtige glas-in-loodramen, de lichtkoepel en het uitzicht over de stad. Maar vooral over de lotgevallen van de mensen die hier ooit leefden en werkten.

Verteller Franciscus neemt je mee naar de tijd dat de Utrechters zich op deze plek vergaapten aan het eerste ultramoderne warenhuis. Je gaat op avontuur met directeuren en dienstertjes. En je daalt zelfs nog verder af in de tijd, naar de jaren van de ‘Snippenvlucht’.  Wat die snippen hier te zoeken hadden? En wat dat met de V&D te maken had? Ook dat ga je ontdekken tijdens deze bijzondere rondleiding.

StoryTrail Magazijn De Zon Vertellers en muzikant voor Gevel Blog

Deze kans krijg je maar één keer! Ga mee met de StoryTrail Magazijn De Zon en geniet van een historische belevenis die je niet snel meer zal vergeten.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus reserveer vooraf. Vanwege de moeilijk begaanbare kelders is deze rondleiding niet goed geschikt voor mindervaliden.