StoryTrail wandeling Grebbebergr verhalenverteller Godefridus verwenen kastelen

Wandeling Grebbeberg bij Rhenen

De wandeling Grebbeberg loopt door een uniek natuurgebied. Geniet van het adembenemende uitzicht. Gedenk de oorlog & bewaar de vrede. En laat je betoveren door de grootste middeleeuwse walburcht van Nederland.

Beleef een StoryTrail op deze berg

Je zit er middenin! In de Slag om de Grebbeberg. En in het drama en de bravoure van vroeger dagen. Ga op avontuur met de verhalenverteller van StoryTrail. Beleef de verhalen van de Grebbeberg in haar schitterende decor.

Ik beleefde de StoryTrail over WOI en dacht, ik wil ook zo'n beleving kunnen ervaren op de Dag van het Kasteel. En nu is het er!

Janneke van Dijk

Met Godefridus komt de omgeving tot leven. We hebben niet allen kennis opgedaan, het was een beleving.

Joyce - Utrecht

Wandeling Grebbeberg

 

StoryTrail is de Archeotrail Utrecht tijdens de Dag van het Kasteel

Van de Rhenen tot aan het IJsselmeer zou in tijden van oorlog het land worden opgeofferd aan het water om de opmars van vijandelijke troepen te kunnen stuiten. Dat was het doel van de Grebbelinie.

Maar gelukkig zouden we het in Rhenen droog houden, want daar ligt een heuvel. De indrukwekkende en omstreden Grebbeberg. Eeuwenlang is er om deze bijzondere berg strijd geleverd. Kom, ga mee en duik in een berg vol verhalen.
 

Tickets

Sluit aan bij een geplande wandeling en ontdek de helden, geheimen en pareltjes van dit landschap

Groepen

Start een wandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail-Wandeling-Park-Vliegbasis-Soesterberg-Verhalenverteller-Godefridus_116

Godefridus en de Grebbeberg

De Grebbeberg is een juweel dat ik pas onlangs heb ontdekt. Mijn vader woont sinds enige tijd in Rhenen en al vele malen bezocht ik Ouwehands Dierpark. Maar de vlakbij gelegen bossen, militaire begraafplaats (herinnerend aan de welbekende Slag) én het prachtige, glooiende landschap van de Grebbeberg zijn lange tijd aan mijn aandacht ontsnapt.

Tegenwoordig kom ik er vaak, want deze berg is een wandeling meer dan waard. Tip: het uitzichtpunt van de Koningstafel, het hoogste punt van de Grebbeberg, is een prachtige plek om even op adem te komen.

Een bijzondere plek met bijzondere verhalen. Die direct ons leven beïnvloed. Goed gedaan!

Ben H. - Rotterdam

Best dichtbij zo over de Tweede Wereldoorlog. We kropen in de loopgraven. Maar dan dat weidse uitzicht en de stilte. Gelukkig ook leuke verhalen.

Geraldine Koopman

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.