StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 63 of 126 HEADER

Stadswandeling Gorinchem

De verhalen van Gorinchem sleuren je mee. Eeuwen terug in de tijd. Opstand en strijd, deugd en misdaad, verraad en liefde… Je gaat het allemaal meemaken tijdens de StoryTrail stadswandeling Gorinchem.

Beleef een StoryTrail

De verteller brengt de stadsgeschiedenis tot leven. Je maakt de mooiste avonturen mee – waargebeurd! En je ontdekt: als Gorinchem er niet was geweest, had de wereld er nu een stuk slechter voorgestaan.

Stadswandeling in Gorinchem

Hoe sla je een woeste opstand neer zonder ook maar één schot te lossen? Hoe verover je een onbereikbare geliefde? En wat doe je als de Hoge Heren besluiten om jouw land onder water te zetten? Tja, dat zijn zo van die vragen.

Voor de antwoorden moet je in Gorinchem zijn. Stad aan de Merwede, vesting van de Heren van Arkel. De verteller neemt je mee door de prachtige straten én door de stadsgeschiedenis. Het wordt een enerverende wandeling, want aan sterke verhalen is hier geen enkel gebrek.

Gorinchem is het thuis geweest van in-en-in gemene schurken, op-en-top edelmoedige helden, en alles wat daar tussenin zit. Voor je het weet, waan je je eeuwen terug in de tijd.

Ga mee! Vergaap je aan de bizarre kunsten van Heer Jan van Arkel. Verlies je hart aan een Kabeljauw. Ontsnap aan de Duivel. Help een arme marskramer uit de nood. Krijg er iets prachtigs voor terug. En ontdek waarom Gorinchem de Mooiste Vestingstad van Nederland is.

Er is maar één conclusie mogelijk: Gorinchem, da’s een sterk stadje!

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Boeiend, persoonlijk en origineel. Een thema dat paste bij het karakter van de avond.

M. Verhoef - Maarssen

Bedankt voor een fantastische wandeling. Jong en oud hebben genoten van de verhalen. Heel erg leuk dat er zoveel samen met ons gedaan werd. Een echte aanrader!

Ans Wijnen

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 90 of 126 PORTRET

Johannes & Gorinchem

Johannes: ‘Aan het begin van de vorige eeuw was mijn grootvader schoolmeester in Gorinchem. Iedereen kende hem en hij kende iedereen. Dus als hij in Gorinchem over straat liep, had hij geen moment rust. Hij was de hele tijd bezig om voor Jan en alleman zijn hoed af te nemen. Daar kreeg hij zo schoon genoeg van dat hij besloot om met zijn gezin te verhuizen naar de anonieme grote stad.

Maar helaas. De eerste de beste die hij in Rotterdam op straat tegen het lijf liep, was de onderwijsinspecteur. Uitgerekend de enige Rotterdammer voor wie maar beter wél zijn hoed af kon nemen. Maar dat deed hij niet, want, zoals opa koppig volhield: ‘Ik ben niet voor niets verhuisd.’

Nou was mijn opa niet de enige eigenwijze Gorcummer uit de stadsgeschiedenis. Dat zul je tijdens de StoryTrail stadswandeling Gorinchem vanzelf wel merken. Maar ach, een beetje koppigheid kan geen kwaad natuurlijk en verder zijn de Gorcummers de vriendelijkheid zelve. Hartelijk, gastvrij en trots op hun mooie stad. En terecht! Die Gorcummers, daar neem ik mijn vertellershoed graag voor af.’

Ik kan het iedereen aanbevelen! Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mevr. v.d. Kooy

Het was een geslaagd uitje!!!

Zilveren Kruis Achmea

Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamenlijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

Dhr. Blansjaar - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.

Meer verhalen