Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Vechten-min

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Speciaal voor deze unieke forten maken wij voorstellingen van een half uur, één uur of anderhalf uur. Ieder fort heeft zo zijn eigen geschiedenis en iedere tijd zijn eigen verhaal.

Beleef een StoryTrail

Dwalend door het fort beleef je een heus avontuur, dat ook nog eens tjokvol informatie zit. Hoor de verhalen en ervaar het oersaaie en tóch spannende soldatenleven.

Bezoek de Nieuwe Hollandse Waterlinie

De StoryTrail op de Waterlinieforten is een avontuur dat elk fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot leven brengt. Het publiek wordt op het fort ontvangen door een soldaat. Als laatst overgebleven militair houdt hij trouw de wacht. Hij vertelt je alles over het soldatenleven. En als je zweert dat je het aan niemand doorvertelt, laat hij je zelfs zijn geheime wapen zien. En denk nou niet: dat geheime wapen zal wel een heel groot kanon zijn. Of een granaat. Of een bom. Want het geheime wapen van de Waterlinie is nog veel en veel krachtiger!

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.

Mw. Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

verhalenverteller-fort-backx-02

Johannes, soldaat Backx & de Waterlinieforten

Johannes: “Wie een Waterliniefort binnengaat, komt terecht in een andere wereld. Een wereld van donkere gangen, vleermuizen, ongerepte natuur en lang vervlogen verhalen. Voor de landsverdediging zijn de forten allang niet meer van waarde. Maar mijn alter ego, soldaat Backx, is altijd op zijn post gebleven. Vastberaden wacht hij op een vijand die nooit zal komen. Backx weet met zijn argeloze oprechtheid en zijn optimisme zelfs de strenge commandant soms een heel klein beetje te ontdooien. Een mooie man, die Backx. In een grandioos decor.”

Godefridus_gr

Godefridus, Soldaat Van Iersel & de Nieuwe Hollandse Waterlinie

“Hij dacht dat het grootspraak van zijn grootvader was. Maar spittend in de geschiedenis van zijn familie ontdekt hij een heus heldenverhaal. James Bond is een watje in vergelijking met wat Soldaat van Iersel achter de vijandelijke linies voor elkaar kreeg. Geen schot gelost en duizenden levens gered. Leer de kneepjes van list en diplomatie, want zo doorsta je een oorlog.”

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

Bastiaan de Zwitser, Soldaat Mannus & de Forten van de Waterlinie

Tijdens zijn stadswandeling Utrecht hoor je van Johannes de meest bijzondere verhalen. Bijvoorbeeld, hoe de zoon van een timmerman Paus wordt en verdacht snel daarna het loodje legt. Hoe Suster Bertken zich vrijwillig in laat kluizen. En hoe een arme schaapherder de hele provincie Utrecht bevrijdt van een zware last. De stenen van de stad zijn stille getuigen van eeuwenoude tragedies. Ga mee met Johannes en beleef wat de oude Utrechters honderden jaren geleden beleefden.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.