Storytrail Stadswandeling Brielle_verhalnverteller Brot van Gromme

Stadswandeling Brielle

Ga mee naar de Gouden Eeuw in Den Briel. Ontmoet de iconen die de bloei en groei van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden mogelijk maakten. Allen kwamen ze van, naar en door het prachtige Brielle.

Beleef een StoryTrail

Deze spannende stadswandeling neemt je mee aan de hand van de machtigste en krachtigste helden en schurken van de Gouden Eeuw. Je verzeilt in zeeslagen en in het moeras van de diplomatie. De verteller neemt je mee op avontuur.

StoryTrail Brielle

StoryTrail Brie11.3011.30lle wandeling met verteller Brot van Gromme wijst met kerk

Den Briel, hart van de Republiek

De verhalenverteller neemt je mee op een epische reis door de bliksemstart van de Republiek der Nederlanden. Beleef een meeslepende stadswandeling vol avontuur, rechtstreeks door de Tachtigjarige Oorlog, de Gouden Eeuw, het Rampjaar en de Slag bij Duinkerke, die het tij doet keren.

In de verhalen ontmoet je Geuzen en Spanjaarden, prinsen en koningen, handelaren, uitvinders, spionnen en de Brielse admiraals.

Ga mee op zoek naar het antwoord op de vraag: Waar ligt het hart van de Republiek? Is het Den Haag? Is het Amsterdam? Of ligt het toch hier in Den Briel? Ontdek de onverschrokken geest van dit historische bolwerk en beleef hoe Den Briel een grote rol speelde in de geboorte van onze natie.

logo transparent Historisch Museum Den Briel

 

Met dank aan

Deze voorstelling werd geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel.

Stadswandeling Brielle

 
 

 

 

storytrail-stadswandeling-brielle

Inname van Den Briel

450 jaar geleden verloor Alva zijn Bril en veroverden de Watergeuzen hun Briel. Beleef het zelf! Ga mee met deze StoryTrail Brielle en voel hoe de spanning steeds verder oploopt. Hoe het conflict uit de hand loopt. De onderdrukking niet langer wordt gepikt. En de Spanjaarden een hak wordt gezet. Maar let op! Want die Watergeuzen, dat zijn ook geen lieverdjes.

 

Met dank aan

De StoryTrail stadswandeling 'Inname van Den Briel' werd gemaakt in opdracht van de 1 April Vereniging.

1 April Vereniging

logo 300x288 1 April Vereniging

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Leuk verjaardagscadeau voor vriendin. Erg leuk gedaan en ondanks dat Leiden bijna 'thuis' is een nieuwe ervaring. Compliment!"

Mw. E. Modderman - Leiderdorp

Waar vind je nog voor die prijs een theatermiddag in zo een wisselend decor met een high tea na afloop?''

Dhr van der Velde - Amsterdam

Wij hingen aan zijn lippen! Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!

J Overduin - Roelofarendsveen

Zeer geslaagd: Graag willen wij u laten weten dat wij gisteravond hebben genoten van de theatrale stadswandeling met een van uw meestervertellers! Wij zijn op heel bijzondere plekken geweest rondom de Dom en waren allemaal in de greep van de verteller (wat een prachtstem) die ons een heel boeiende wandeling heeft bezorgd in het mistige en koude Utrecht, heel knap voor een groep van 40 personen. Later aan tafel heb ik alleen maar heel positieve reacties gekregen op deze originele activiteit, iedereen was vol lof en bewondering! U mag deze complimenten (nogmaals) aan deze acteur overbrengen, graag zelfs!

Janneke van Bogerijen Office Manager
Itude ICT Connaisseurs B.V.

Het idee sprak aan. De verteller was erg enthousiast, met humor en gezellige sfeer werd een goed verhaal neergezet.

Mw. Verlaan - Alphen a/d Rijn

In één woord geweldig! Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.

Mw. Kuijten - Veldhoven

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Wandeling Utrecht Storytrail - Verhalenverteller Brot va Gromme

Brot van Gromme & Brielle

Brot: “Brielle is prachtig. Het is betoverend om in dit eeuwenoude decor te kunnen spelen.”
Brot van Gromme wandelt niet zomaar met je door Den Briel, nee zijn verhalen sleuren je mee het avontuur in. De Tachtigjarige Oorlog breekt uit en voor je het weet, sta je tijdens deze stadswandeling aan dek naast een admiraal, terwijl de kogels je langs de oren fluiten. Het pad van deze verteller voert ons uiteindelijk naar het Rampjaar 1672, waarin onze Republiek van alle kanten wordt binnengevallen. Het spant erom. Maar een jaar later keert het tij tijdens de Slag bij Duinkerke. Al raak je daar toch liever niet in verzijld.

De StoryTrail stadswandeling is prachtig te combineren met een bezoek aan het Historisch Museum Den Briel.

Fransiscus_gr

Franciscus & Brielle

Brielle is een stad met een roemrijke geschiedenis. Verteller Franciscus neemt je mee terug in de tijd, en wandelt Den Briel in terwijl het wordt ingenomen door de Geuzen. Hij neemt je mee naar het heetst van de strijd.

Ja, ons land was in die tijd om de haverklap in oorlog. En die oorlog, die draaide om een ideaal: gelijkheid. Niet langer zouden rang en stand worden bepaald door je afkomst. Je daden, die deden er toe. En dit bracht een grootse ontwikkeling op dreef.

"Je ontdekt hoe uitvindingen van de Gouden Eeuw ons leven beïnvloeden."

Ga mee met Franciscus en trek de stoute schoenen aan. Zet jij de adel aan de kant en verover jij jouw plek in onze opkomende natie? Of kies je voor de Prins in de hoop dat hij de vrede kan bewaren met adel en kerk, die in Europa de scepter zwaaien? De geschiedenis ontvouwt zich als een avontuur – waarin je je lijf en leden niet zeker bent.

Franciscus: “Kom mensen, dit is geen tijd om thuis te blijven met de luiken dicht. Ga mee en ontmoet de helden van dit avontuur in Den Briel!”

Stadswandeling Brielle Brot Historisch Museum Den Briel

Historisch Museum Den Briel

Tip: Combineer de StoryTrail stadswandeling Brielle met een bezoek aan het Historisch Museum Den Briel. Daar kom je alles te weten over de 80-jarige oorlog.

Boeiend, persoonlijk en origineel. Een thema dat paste bij het karakter van de avond.

M. Verhoef - Maarssen

Waar voor je geld. Leuke combinatie van actief-passief: wandelen en theater.

De mix was perfect. Alle deelnemers waren vol lof. Iedereen heeft vol overgave geposeerd voor de foto's. We hebben gelachen en geleerd. De folder bleek te kloppen, jullie hebben het helemaal waargemaakt.

Dhr. J. Blokker
Stedelijk Dalton College Alkmaar

Echt een leuke familiedag gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.

Mw. I. Huinink - Utrecht

We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

Dhr. Ras - Oegstgeest

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Het was een zeer amusant en "leerzaam" avontuur. Zeker voor herhaling vatbaar. Als onderdeel van onze informele dag een bijzonder leuke gebeurtenis.

Stef van den Wijngaard - Veghel

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.