Stadsavonturen-Storytrail-Landgoedwandeling-Amelisweerd-min

Wandeling landgoed Amelisweerd

Een betoverend bos, rijk aan verhalen. Met een ridder, een markante markies, onze eerste koning, de laatste kabouter, kathedrale bomen en een vergeten groente. Een waar adellijk bos van Eden.

Beleef een StoryTrail

Ga mee op avontuur in de natuur met deze theatrale wandeling over dit o zo rijke landgoed. De StoryTrail is de leukste manier om elkaar en Amelisweerd te ontdekken.

Wandeling landgoed Amelisweerd

Beleef de groei en bloei van landgoed Amelisweerd met haar unieke rivierkleibos. Wie was ridder Amelius die hier 800 jaar geleden kwam wonen? Waarom kocht koning Lodewijk Napoleon dit landgoed in 1808 om het na een verblijf van slechts acht dagen weer te verlaten? Proef de smaak van de middeleeuwse moestuin van Amelisweerd. Geniet van de sporen die een kleurrijke markies hier in de 18e eeuw achterliet en hoor zijn verhaal. Maar sta ook even stil bij een kleine bosbewoner die na de Grote Ramp van 1982 nooit meer werd gezien.

Uniek in zijn soort.

Dhr. Buijserd - Wezep

Het was een geslaagd uitje!!!

Zilveren Kruis Achmea

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Amelisweerd & Godefridus

Reis mee met Godefridus, verre nazaat van de laatste adellijke familie die ruim anderhalve eeuw op Amelisweerd vertoefde. Godefridus woont niet ver van het landgoed, komt er wekelijks en kent het als zijn broekzak. Maar hij kent ook alle verhalen die in zijn familie zijn overgeleverd. Tip: wandel mee in het voorjaar, want dan staan de vele soorten stinsenplanten in bloei. Landgoed Amelisweerd is in de lente één prachtig bloementapijt en een wandeling meer dan waard.
Wannes_gr

Amelisweerd & Wannes

“Stel je voor je grootvader geeft het landgoed dat jij zou erven aan de Gemeente Utrecht. Waarom? Dat is dan de eerste vraag die bij mij opkomt. Al gravende in de historie komt een prachtig beeld van Amelisweerd naar boven. Veldslagen, grijpgrage bisschoppen, ridders, koningen en markiezen. Ja ik zal het je als een roman vertellen. Maar Landgoed Amelisweerd herbergt meer! Een gedachtegoed, een levenswijze, een kijkje in onszelf. Een reflectie op onze jachtige wereld. En Amelisweerd heeft ook een kathedraal decor van machtige bomen,. Dit bijzondere landgoed heeft me zelfs geleerd van ‘onkruid’ te houden. Wie had dat ooit gedacht. Nou, ik niet.”

Johannes_gr

Amelisweerd & Johannes

Amelisweerd is een wonderlijk landgoed vol van verhalen. Als kastanjes, beukennoten en rijpe bessen liggen ze voor het oprapen. Verhalen over de rijkdommen van het bos en hoe men vroeger hier paarlen vond en bijzondere muziek hoorde. Verhalen over barmhartige heiligen. Over heksen die hun personeel in Amelisweerd leerden vliegen. Over oorlogen en sluwe listen. En natuurlijk het prachtige volksverhaal dat verklaart waarom er hier geen wolven meer zijn. Kom, ga mee en geniet de verwondering.

Laaiend enthousiast! Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!

Akkelien de Vries
Varsity 124

Echt een leuke familiedag gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.

Mw. I. Huinink - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.

Verhalen van Amelisweerd met verteller Wannes

StoryTrail wandeling Amelisweerd verhalenverteller Wannes 143042 presenteert

Amelisweerd is een betoverend landgoed met prachtige verhalen. Niemand kan die beter vertellen dan de verteller van de StoryTrail.

Amelisweerd dankt zijn naam aan de legendarische ridder Amelis. Maar hoe kwam die Amelis eigenlijk aan zijn weerd? Je beleeft het tijdens deze StoryTrail. Ga mee naar verre oorden, vecht met reuzen en verover steden. En droom weg aan de reling van je schip als je terug vaart naar Utrecht om je beloning in ontvangst te nemen.

StoryTrail wandeling Amelisweerd verhalenverteller Wannes 14359 vertelt aan publiek Voor Oud Amelisweerd

Maar er is meer. Dit bos zit vol met parels en juwelen. Ga op reis, ontmoet een bramenplukker en ontdek welke geheimen er verscholen liggen in het groen.

StoryTrail wandeling Amelisweerd verhalenverteller Wannes 14905 publiek gniffelt

Of spiek door de luiken van Oud Amelisweerd en zie het bijzondere behang van onze eerste koning, die van dit huis de koninklijke residentie wilde maken.

StoryTrail wandeling Amelisweerd verhalenverteller Wannes 140333 Spieken in Oud Amelisweerd

Beleef het zelf! Ga mee met de StoryTrail wandeling Amelisweerd.