Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Vechten-min

Bezoek het Fort aan de Klop

Prachtig gelegen aan de Vecht, aan de rand van Utrecht. In het oude ronde bomvrije wachthuis is nu een theehuis gevestigd. Je kunt er kamperen en feesten of vergaderen in de artillerieloodsen.

Beleef een StoryTrail

Reis mee in de tijd met de verhalenverteller. Voor je het weet ben je als nieuwe rekruut opgenomen in een eeuwenoud leger. Maar pas op! De commandant is zeer gesteld op discipline.

Bezoek aan Fort aan de Klop

De trouwe fortsoldaat Backx moet samen met zijn maats het land verdedigen tegen de vijand. Backx droomt van dappere avonturen en heldenmoed. Maar de commandant heeft niet zo’n hoge pet van hem op. ‘Backx,’ zegt hij, ‘Jij kunt niet vechten, jij kunt niet schieten en jij kunt niet marcheren. Eigenlijk heb ik helemaal niks aan jou.’ Maar Backx geeft niet op. ‘Wacht maar,’ denkt hij bij zichzelf. ‘Er komt een dag dat de commandant blij zal zijn dat ik er ben!’ Bezoek Fort aan de Klop en ga mee op avontuur met soldaat Backx. StoryTrail Fort aan de Klop duurt ca. 60 minuten. Een familievoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf ca. 6 jaar.

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

verhalenverteller-fort-backx-01

Johannes, soldaat Backx & Fort aan de Klop

Johannes: “Wie een Waterliniefort binnengaat, komt terecht in een andere wereld. Een wereld van donkere gangen, vleermuizen, ongerepte natuur en lang vervlogen verhalen. Voor de landsverdediging zijn de forten allang niet meer van waarde. Maar mijn alter ego, soldaat Backx, is altijd op zijn post gebleven. Vastberaden wacht hij op een vijand die nooit zal komen. Backx weet met zijn argeloze oprechtheid en zijn optimisme zelfs de strenge commandant soms een heel klein beetje te ontdooien. Een mooie man, die Backx. In een grandioos decor.”

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.