StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus vertelt 005 HEADER

Stadswandeling Leeuwarden

Duik in de bloemrijke geschiedenis van de Parel van het Noorden. De stad van arm en rijk, krotten en paleizen, rooien en Oranjes.

Beleef een StoryTrail

Ga mee met de verteller, ontdek de fantastische verhalen van de Friese hoofdstad en vind de pauper en de prinses in jezelf.

Stadswandeling in Leeuwarden

Wie of wat bepaalt je levenslot? De plek waar je wieg heeft gestaan? Hard werken? Geluk in de liefde?

Als ze ergens het antwoord weten, dan is het wel in Leeuwarden. Eeuwenlang was dit een stad van paupers en prinsessen. De Friese Oranjes, de steenrijke voorouders van zo'n beetje alle vorstenhuizen in Europa, leidden hun luxe leventje in Princessenhof en Stadhouderlijk Hof. Maar tegelijk barstte de stad van de armen. En dan waren er natuurlijk nog al die mensen tussen arm en rijk in.

Verteller Deodorus dompelt je onder in bloemrijke, waargebeurde verhalen en wijst je de weg naar de bijzondere plekken waar arm en rijk elkaar ontmoetten. Daar kun je ontdekken waarvoor jij zelf in de wieg bent gelegd: voor pauper of prinses.

Deodorus schildert met prachtige historische verhalen een beeld van Leeuwarden; Europees Culturele hoofdstad 2018. Je ziet, proeft en ruikt de sfeer van voorgaande eeuwen en..... hij zet je voortdurend op het verkeerde been!

John Ebink - Sneek

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend).

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Eigenlijk zou elke - beetje stad - zo'n StoryTrail moeten hebben. Een veel leukere, boeiender en gezellige manier om meer te weten te komen over een stad...

A.J. van Straten - Gorinchem

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 101 PORTRET

Leeuwarden & Deodorus

Het is al lang geleden dat Deodorus voor het eerst in Leeuwarden kwam. Het was kermis op het Zaailand en iedereen zwierde lustig in het rond.

Vele jaren later verhuisde Deodorus naar Friesland en werd Leeuwarden de stad waar hij naar het theater ging, naar de bioscoop en het museum. Hij ging dwalen door de eeuwenoude straten en stegen van de binnenstad. En hij merkte hoeveel moois daar te ontdekken valt.

Wie goed oplet, kan bijvoorbeeld nog altijd de terpen zien waarop de stad ooit is ontstaan. Middenin een winkelstraat ligt een oud weeshuis verborgen. Overal in de stad zijn plekken te vinden die verbonden zijn met de Oranjes. En staande op de Oldenhove, hét beeldmerk van de stad, kan je je voorstellen dat je uitkijkt over de oeroude Middelzee.

Leeuwarden is een stad waar het prima toeven is voor verhalenverteller Deodorus. En voor zijn publiek al helemáál. Welkom in de parel van het Noorden!

Wat een bijzondere manier om Leeuwarden te leren kennen! De verhalen die verbonden zijn met allerlei plekken zorgen ervoor dat de stenen beginnen te spreken.

Stephan de Jong, Oudemirdum

 

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.