Stadsavonturen-Storytrail-Johannes-min

Stadswandeling Schoonhoven

Een heks, een heilige en een kapitein. Als je goed speurt, vind je hun versteende sporen in het eeuwenoude Schoonhoven. Maar veel mooier nog zijn de verhalen die achter die stenen schuil gaan.

Beleef een StoryTrail

Voor je het weet zit je er middenin! Tijdens deze stadsvoorstelling neemt de verteller je mee in de spannendste legenden en de meest bizarre volksverhalen van Schoonhoven.

Stadswandeling in Schoonhoven

Schoonhoven is een prachtig oud stadje aan de oever van de Lek. Nu is het er slaperig en stil. Maar vroeger… toen zijn hier de vreemdste dingen gebeurd. Dat ontdek je tijdens de StoryTrail stadswandeling Schoonhoven. Waarom werd Marrigje Ariëns, de heks, veroordeeld tot de brandstapel? Hoe probeerde weldoener Barend van Hoeff zijn plaatsje in de Hemel veilig te stellen? En hoe konden twee ouwe Schoonhovense boeven uitgroeien tot gevierde helden? Wandel mee met verteller Johannes en je komt het allemaal te weten!

Zeer de moeite waard.

Dhr. Gravenberch - IJsselstein

Het was een heel leuk, goed verzorgd en grappig avontuur. Schoonhoven is een perfecte stad om een stadsavontuur te beleven.

C. Piket - Linschoten

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Schoonhoven

Op een warme zomerdag spreidt de Directrice van Stadsavonturen graag haar kleedje uit onder de hoge bomen aan de oever van de Lek. ‘Kom er maar bij hoor Johannes!’ In de picknickmand zitten kaakjes en grenadine. De prachtige klanken van het stadhuis-carillon komen aanwaaien uit de stad. Wij kijken naar de langs tuffende schepen. En naar de pont, die al eeuwenlang trouw heen en weer vaart. ‘Gezellig,’ zegt de Directrice. ‘Gelukkig zijn er nog stadjes waar de tijd heeft stilgestaan.’

Weer eens wat anders...Erg leuk voor het hele gezin! We hebben allemaal erg genoten, veel gelachen en veel nieuws gehoord over de stad. Je krijgt echt waar voor je geld.

Mw. P. den Hartog - Nieuwegein

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.