stadswandeling Leiden verhalenverteller Franciscus

Stadswandeling Leiden

Ga op zoek naar Rembrandt of ontmoet de Helden van het Leidsch beleg. Twee stadswandelingen die je meenemen alsof je in een speelfilm stapt.

Beleef een StoryTrail

De spannende theaterwandeling voert je door de stad en door de geschiedenis. Je hoort ware verhalen uit de eerste hand en beleeft een heerlijk historisch avontuur.

StoryTrail Het Leidsch Beleg

In de StoryTrail stadswandeling Leiden neemt de verteller je mee naar 1574. In dat jaar, aan het begin van de 80-jarige oorlog, werd Leiden maandenlang belegerd door de Spaanse troepen. Je beleeft dit legendarische beleg alsof je er middenin staat. Je komt oog in oog te staan met de vijandelijke legeraanvoerder Valdez. Je ziet jezelf als hongerige Leienaar voor moeilijke keuzes gesteld. En je verwelkomt de Watergeuzen als zij Leiden op 3 oktober 1574 eindelijk komen bevrijden!

brot-verhalenverteller-stadswandeling-storytrail

StoryTrail Op zoek naar Rembrandt

Nadat Rembrandt van Rijn Leiden voor Amsterdam had ingewisseld ging het aan alle kanten bergafwaarts met Leiden. De economie stortte in, de lakenhandel verdroogde. Burgemeester Orlers van Leiden zag maar één oplossing: Rembrandt moet terug! De kunstschilder schijnt voor een vluchtig familiebezoek in de stad te zijn, dus we gaan hem zoeken, die Rembrandt van Rijn. Hij kan overal zitten. Loopt u mee?

 

Leuk verjaardagscadeau voor vriendin. Erg leuk gedaan en ondanks dat Leiden bijna 'thuis' is een nieuwe ervaring. Compliment!"

Mw. E. Modderman - Leiderdorp

Via deze weg willen we jullie bedanken voor het voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de storytrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse! Ook het aansluitende diner in Scarlatti paste qua ambiance in het geheel. De locatie en het eten waren voortreffelijk. We hebben zelfs het recept van de soep mogen ontvangen van de kok aldaar."
Nogmaals klasse voor het organiseren!

Andy, Business Unit Manager, 4K+

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

Dhr. Ras - Oegstgeest

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Wandeling Utrecht Storytrail - Verhalenverteller Brot va Gromme

Brot van Gromme & Leiden

Brot neemt je mee naar het verleden en kruipt in deze StoryTrail in de huid van de burgemeester: “Orlers is de naam, en u kent u kent mij wel: Ik ben Leidens meest invloedrijke Burgemeester op dit moment. Ik ben als geen ander op de hoogte van alle cultuur geschiedenis van deze stad en ik ken de stad op mijn duimpje. Nee, geheimen heeft ze niet. Boekhandelaar is mijn beroep, gefascineerd door verhalen. Ik vertel ze u graag, onderweg tijdens mijn stadswandeling in Leiden.”

Fransiscus_gr

Franciscus & Leiden

Leiden is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele verhalen. Er is één verhaal dat met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: het beleg van Leiden in het roemruchte jaar 1574. Een verhaal dat te mooi is om niet te vertellen, vond de Directrice van Stadsavonturen. De stadswandeling Leiden is echter geen rondleiding met de bekende feiten. Verteller Franciscus neemt je mee terug in de tijd, ruim vierhonderd jaar, en wandelt Leiden binnen – net voordat de Spanjaarden beleg slaan om de stad en het met hun omsingeling hermetisch van de buitenwereld afsluiten. Hij laat de mensen kennismaken met de hoofdrolspelers van het beleg.

Johannes_gr

Johannes & Leiden

Johannes: “Aardige mensen, leuke winkeltjes en terrassen aan het water: in Leiden voel ik mij bijzonder thuis. De binnenstad, met overal grachten en hofjes, is ronduit schitterend. En de geschiedenis ligt hier voor het oprapen. Rembrandt, Jan Steen, Boerhaave – ze hebben hier allemaal rondgelopen, door dezelfde straten waar wij nu lopen. Tips: geniet van de vele gedichten die op de Leidse gevels staan. Ga na de StoryTrail stadswandeling Leiden ook eens wandelen door de eeuwenoude hortus botanicus. Of bezoek het heel kleine en sfeervolle Pilgrim Museum in de Beschuitsteeg. In Leiden raak je nooit uitgekeken!”

Wij zijn echte Leidenaren, ik woon hier al m’n hele leven, maar door zo’n wandeling zie ik weer allemaal nieuwe dingen die me nooit eerder waren opgevallen. En die gids! Het leek wel of hij echt uit die tijd komt.

Rie en Astrid Berger

Gister met mijn gezin de stadswandeling gedaan met Johannes. Heel leuke ervaring. Echt een aanrader om te doen.

Sylvia Singerling

Voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de StoryTrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse!

Andy, Business Unit Manager
4K+

We hebben genoten van de StoryTrail in Leiden. Het was geweldig, alle ladies waren enthousiast over de verteller. Daarvoor hartelijk dank! We zullen het doorvertellen.

Annechien van Thuijl

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.