StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes vertelt voor de Pauluskerk 031 Header

Stadswandeling Baarn

Beleef de onverwacht bruisende geschiedenis van het mooie Baarn. Zie hoe een stad ontstaat op de plek waar arm en rijk elkaar ontmoeten. Ga mee op avontuur met onbehouwen boeren en deftige hofdames.

Beleef een StoryTrail

Ontdek hoe monumentale paarden en piepkleine muisjes Baarn groot hebben gemaakt. En ga op zoek naar de Baarnse stadsmuur… die er niet is, maar ook weer een beetje wél. Geniet van een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.

StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 008 Blog

Stadswandeling in Baarn

In de StoryTrail Baarn neemt de gids je mee naar het verre verleden van dit heerlijke stadje tussen Gooi en Eemland. Tegenwoordig ligt Baarn er rustig en vredig bij: een mooie kerk, een lommerrijke Brink, wat bankjes en een muziektent. Maar vergis je niet: in de loop der eeuwen is hier heel wat voorgevallen. Woeste plunderingen en hardhandige strooptochten. Maar ook: geniale invallen en fantastische ontdekkingen. De verteller laat het je allemaal zelf beleven. Zodat je na afloop volmondig zult kunnen beamen: Baarn is geen leuk klein dorpje, maar een echte, onvervalste stad! Met alles erop en eraan!     

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Boeiend, persoonlijk en origineel. Een thema dat paste bij het karakter van de avond.

M. Verhoef - Maarssen

Bedankt voor een fantastische wandeling. Jong en oud hebben genoten van de verhalen. Heel erg leuk dat er zoveel samen met ons gedaan werd. Een echte aanrader!

Ans Wijnen

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 001 Portret

Johannes & Baarn

Johannes: ‘Soms raak je totaal onverwachts verzeild in een geweldig avontuur. Dat overkwam mij toen ik Baarn binnen wandelde. Het is fijn om hier rond te lopen, over de brede groene lanen, langs de statige villa’s en door de beeldschone parken. Rustgevend is het. Maar toen ik ging graven in de geschiedenis, vónd me daar toch spannende verhalen! Verhalen waardoor ik mij maar al te graag liet meesleuren. Als je met mij mee wandelt, neem ik je óók mee: naar oude tijden, toen de inwoners van Baarn hun leven niet zeker waren en overal gevaar loerde. Maar ook naar glorieuze jaren vol grootse visies en vooruitgang. Ik gids je langs de bewijzen in steen, en laat je de geschiedenis beleven. Tot ziens in Baarn!’

Ik kan het iedereen aanbevelen! Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mevr. v.d. Kooy

Het was een geslaagd uitje!!!

Zilveren Kruis Achmea

Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamenlijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

Dhr. Blansjaar - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.