stadswandeling-hoorn

Stadswandeling Hoorn

Keuvel met zeehelden, ontsnap uit de gevangenis, wandel een zeeslag binnen en kies wie Hoorns beroemdste inwoner aller tijden is. Duik in de levendige historie van deze stad en beleef een prachtig stadsavontuur.

Beleef een StoryTrail

De mooie binnenstad van Hoorn is het decor van deze interactieve verhalenwandeling. Samen met je mede-wandelaars maak je kennis met de grootste helden, schurken en weldoeners uit de stadsgeschiedenis.

Stadswandeling in Hoorn

Hoorn aan de Zuiderzee: een prachtige stad met een groots verleden. Je vindt er de sporen van uitvinders, ontdekkingsreizigers en weldoeners. De onoverwinnelijke Eenhoorn. En de listigste boeven van heel West-Friesland.
Verteller Johannes laat je de Hoornse geschiedenis beleven alsof je er middenin staat. Je ervaart waarom de Rode Steen, in het hart van de stad, zo rood is. Je bent getuige van de beroemde Slag op de Zuiderzee. En je kuiert samen met schipper Bontekoe langs de levendige haven. Daar, aan de oever van de zee, maak je tenslotte jouw keuze: welke Hoornse helden verdienen eeuwige roem? En welke eeuwige vergetelheid? Eén ding is zeker: de stad Hoorn staat na deze verhalenwandeling voor altijd in je geheugen gegrift!

Geweldig met hem op pad te zijn. Met humor, kennis en kunde heeft hij op soms meeslepende wijze het verhaal verteld.

Dhr. J. Blokker
Stedelijk Dalton College Alkmaar

Onze complimenten. We hebben echt op en top genoten.

Mw. van Gilst - Alphen a/d Rijn

Super! Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.

Mw. Melis - St. Oedenrode

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Hoorn

Johannes: “Ik ken geen andere stad die zo rijk is aan mooie verhalen. Het was moeilijk kiezen, ik had wel drie StoryTrails over Hoorn kunnen maken. Hoorn was een belangrijke VOC-stad, veel verhalen komen uit die tijd. Je komt de VOC-geschiedenis ook overal in de stad tegen. Toch krijg je hier nooit het gevoel dat je door een openluchtmuseum loopt. Hoorn is juist een heel levende, bruisende stad gebleven. Zelfs de 17e-eeuwse gevels zijn nog altijd klaarwakker.”

Hartstikke goed. De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes.

Mw. Hansma - Stiens

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.