Header_StoryTrail-Wandeling-Park-Vliegbasis-Soesterberg-Verhalenverteller-Godefridus_107

Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg

De wandeling Park Vliegbasis Soesterberg loopt door een natuurgebied. Maar hier staan ook de imposante resten van een ongrijpbare dreiging, die ooit de Amerikanen hier naartoe bracht.

Beleef een StoryTrail in een natuurgebied

Ga mee op een 'trip down memory lane' met de verhalenverteller. Kijk terug op de Koude Oorlog. Hoor de geheimen van dit verscholen terrein. En ontdek hoe dit ons Nederlandse leventje heeft gevormd.

Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg

De StoryTrail stadswandeling Park Vliegbasis Soesterberg neemt je mee terug in de tijd. En niet eens zo ver terug. Want de meesten van ons hebben het zelf beleefd. De Koude Oorlog. Een constante dreiging op de achtergrond van een rijk en gelukkig leventje.

Welke geheimen liggen op deze vliegbasis verborgen? Hoe beïnvloedden de Amerikanen, die hier gelegerd waren, de behoudende gemeente van Soesterberg? Hoe zat dat met de Cuba-crisis? En hoe werkt counter spionage?

Grappig, want dit is geschiedenis die we zelf hebben meegemaakt. IJzingwekkend, want dit is een deel van ons leven.

Isabel Flik

Altijd zijn we weer vol verbazing hoe jullie ons kunnen meeslepen naar een tijdperk. Je maakt het van zo dichtbij mee,

Hans en Rianne- Maarn

Tickets

Sluit aan bij een geplande wandeling en ontdek de helden, geheimen en pareltjes van dit landschap

Groepen

Start een wandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail-Wandeling-Park-Vliegbasis-Soesterberg-Verhalenverteller-Godefridus_116

Godefridus & Park Vliegbasis Soesterberg

Liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken. Onder dit motto dook Nederland onder de nucleaire paraplu van Amerika. De tijd van de Koude Oorlog is nog maar net voorbijj. Een indrukwekkende tijd die veel verandering met zich mee bracht.

Hier op Vliegbasis Soesterberg kwamen de Amerikanen. En dat was direct voelbaar in ons dorpje. Zij leefden er lustig op los, die Johnny's. De hekken rondom de vliegbasis waren een uitdaging voor ons als we van en naar school fietsten. En menig kwajongen op zoek naar lege kogelhulzen werd opgepakt door de MP's.

Nu is dit omsloten terrein teruggegeven aan de natuur en komen de geheimen een voor een naar boven. Een kijkje waard dus.

StoryTrail-Wandeling-Park-Vliegbasis-Soesterberg-Verhalenverteller-Franciscus_100

Franciscus & Park Vliegbasis Soesterberg

Amerikanen en Russen, Kennedy en Chroesjtsjov, De Bom en De Muur. Het Klein Orkest en Doe Maar. We hebben er allemaal wel iets van meegekregen.

Maar hier in Soesterberg kregen ze als eerste de cultuurshock. In dit behoudende plaatsje streken de Amerikanen neer. Een squadron F-15's met al het nodige personeel. Amerikanen die rock-'n-roll brachten, barbecuefeesten en de autobioscoop.

Een spannend avontuur voor de jeugd. Maar soms zo bloedserieus dat de koude rillingen je over de rug liepen... Als het alarm loeide en de straaljagers omhoog gierden op onverwachte momenten. Is het nu dan toch raak? Kom, we gaan kijken wat er loos is.

Inderdaad anders dan een gewone gidswandeling. We hebben genoten van de verhalen. En het gebied, indrukwekkend! Een mooi nieuw park - met geschiedenis - voor Soesterberg.

Dhr. H. Straver

Leuk hoe we er bij werden betrokken Het ligt natuurlijk ook nog vers in het geheugen. Maar veel wist ik niet.

Esther van Donk

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.