Stadsavonturen-Storytrail-Landgoedwandeling-Hackfort-min

Wandeling Hackfort

Een landgoed vol fabels en volksverhalen. Van toen het land geschapen werd en van hoe het bijna weer verdween. Hoor een mysterieus familiedrama dat de tand des tijds deed afbreken.

Beleef een StoryTrail

Ga mee met de verteller die alles weet en iedereen kent. In de voorstelling op Heerlijkheid Hackfort neemt hij je mee in de avonturen van zijn voorvaderen en leert hij de dieren spreken.

Wandeling op Hackfort

Landgoed Hackfort, niet ver van Vorden. Verhalen, fabels, roddels en achterklap over stevige steentorens, krachtige karakters en zinnelijke zichtlijnen. Wij nemen je mee naar het bewogen verleden van dit schitterende landgoed. Smul van de historie en geniet van de prachtige natuur. En beleef de intieme en on-overdreven familieverhalen van kasteelheren en tuinbazen. Wellicht ontdekken we de geheime tweede burcht, die hier volgens de overlevering verscholen ligt…

Was geweldig! Hij kreeg ons allemaal stil, en dat mag een wonder zijn. Hij is geen moment uit zijn rol gevallen, bleef gepassioneerd en alert, was helemaal goed!

Mw. van Eeden - Amsterdam

Echt een aanrader! Gewoon goed.

Dhr. van Willigen - Sliedrecht

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Gerardus_gr

Gerardus & Hackfort

De grootmoeder van deze verhalenverteller diende de freules op de Heerlijkheid Hackfort. Hij kent zodoende alle roddel en achterklap over een adellijke familie die diep viel. Hoewel, diep viel? De Baron zorgde er wel voor dat Hackfort in zijn geheel aan Natuurmonumenten werd overgedragen. Hij verloor zijn kapitaal door de Russische revolutie. Weigerde moderne luxe als elektriciteit, gaf zijn pachters altijd het voordeel van de twijfel en vocht als een leeuw om te voorkomen dat zijn Hackfort zou versnipperen. Zo heeft hij een groots en uniek landgoed achtergelaten waarop mens en natuur groeien en bloeien. Beleef dit avontuur!

Wannes_gr

Wannes & Hackfort

Wannes spreekt niet graag over zijn komaf. Maar toch, eenmaal op dreef is hij niet meer te stoppen. Hij weet alles te vertellen over de Freules, de moestuin en de natuur. Dat de Baron het landgoed niet in de familie heeft gehouden, steekt nog steeds. En je snapt ook waarom, wanneer Wannes de grote lijnen van het spel en de knikkers haarfijn in kaart brengt. Hoor een ongelooflijk, waar verhaal waarin Lenin, een beroemde schilder en zelfs Mata Hari een onverwachte rol spelen.

Zeer de moeite waard.

Dhr. Gravenberch - IJsselstein

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.