stadswandeling-dordrecht

Stadswandeling Dordrecht

Gevangen door water en omringd door vriend en vijand. Koppig, moedig en sluw weet deze stad in de delta van iedere nood een deugd te maken. Ga mee met de stormachtige stadswandeling Dordrecht.

Beleef een StoryTrail

Deze theaterwandeling sleurt je mee in de roemruchte historie van Hollands oudste en machtigste stad. Beleef het zelf, midden in het eeuwenoude decor van Dordt.

Stadswandeling in Dordrecht

In Dordrecht zie je altijd en overal water. Het is zelfs een heus eiland dankzij de grote Sint-Elisabethsvloed. Al dat water bracht niet alleen ellende, maar ook geluk en rijkdom. Eeuwenlang was de haven van Dordrecht machtiger dan die van naaste buur Rotterdam. Ja, de strijd tegen het water bracht voorspoed. Maar er was ook strijd tegen smokkelaars, kapers en hoge belastingen. En wat te denken van de heilige Sura? Op de plek waar ze werd vermoord, welde een bron op. Altijd weer dat water! Hoe dichter bij Dordt, hoe natter het wordt. Beleef een waterval aan verhalen tijdens de stadswandeling Dordrecht.

Vernieuwend. Zeer persoonlijk en vriendelijk. Wat dat betreft springen jullie er in positieve zin uit.''

Dhr. van der Leeden - Utrecht

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadswandeling Dordrecht verhalenverteller Nicolaas Portret 5 7 Portret

Dordrecht & Nicolaas

Op het trefpunt van de Oude Maas, de Beneden Merwede en de Noord ligt de oudste stad van Holland: Dordrecht. Als geboren en getogen Rotterdammer keek Nicolaas bij zijn eerste wandeling door Dordrecht zijn ogen uit. Zoveel oude gebouwen, grachten en havens, straatjes en steegjes. 

Nog altijd houdt Nicolaas ervan door de Dordtse straten te dwalen. Ze vormen het decor van de wonderlijkste verhalen, ze zijn de stille getuigen. Je zult het merken: de oude gevels lijken de verhalen uit te ademen en doen je ademloos luisteren.

Godefridus_gr

Dordrecht & Godefridus

Verschillende vrienden zeiden tegen Godefridus: kom toch es naar Dordrecht, want het is een prachtige stad. De oudste van Holland. Godefridus ontdekte met eigen ogen dat Dordrecht inderdaad veel te bieden heeft aan stadsschoon, pittoreske havens en mooie zichtlijnen. Tijdens de stadswandeling Dordrecht deelt hij zijn enthousiasme en verhalen met een ieder die in zijn voetsporen meeloopt. Tip: er zijn diverse musea die de moeite van een bezoek waard zijn, o.a. het Dordrechts Museum en Huis van Gijn.

Een erg leuke manier om een stad te bekijken. Ik kwam per toeval terecht op jullie site en was geboeid. Hetgene wat jullie aanbieden paste precies bij wat ik zocht.''

Mw. de Vogel

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.